Doisprezece consilieri PSD si-au anuntat, joi, demisiile din Consiliul General al Capitalei in semn de protest fata de politica primarului general, Adriean Videanu. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat intr-o conferinta de presa ca cei 12 consilieri au demisionat pentru ca nu doresc sa fie partasi la ceea ce se intampla in administratia Capitalei.

Potrivit legii privind alegerea autoritatilor publice locale, consilierii PSD vor fi inlocuiti de reprezentanti ai Aliantei PNL-PD.

Intentia consilierilor PSD de a demisiona a fost anuntata inca de saptamana trecuta, iar gestul lor este unul de protest fata de "actele de coruptie si proiectele nerentabile pentru bucuresteni derulate de primarul general al capitalei, Adriean Videanu".

Cei 12 reprezentanti ai PSD reprezinta 22% din numarul total de consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Dupa demisiile acestora, majoritatea in Consiliu va fi asigurata de 26 de consilieri, 21 de la PD si 5 de la PLD care vor detine aproape doua treimi din numarul de consilieri ramasi.