Rolls Royce Motor Cars a anuntat ca va produce in serie limitata modelul experimental 101EX. Acesta va vedea lumina zilei la jumatatea nului viitor, iar productia va incepe in fabrica Goodwood din Marea Britanie. Acest model va completa gama Rolls Royce prezenta cu modelele de succes Phantom, Phantom cu ampatamentul marit si coupeul Drophead Coupe.

Noua masina va imprumuta linia rafinata a conceptului 101EX si va utiliza din abundenta materiale usoare precum aluminiul. Puterea viitorului Rolls va fi data tot de rafinatul propulsor V12 de origine BMW.

Acesta va dezvolta o putere maxima de 453 CP si un moment motor de 720 Nm.

Platforma tehnica imprumutata de la marele Phantom va avea ampatamentul mai mic, inginerii britanici testand de asemenea si o noua configuratie a trenului de rulare.

Conform boss-ului Rolls Royce, Ian Robertson, aceasta masina constituie un pas important pentru marca britanica, iar succesul este garanta de numarul mare de pareri pozitive si de asemenea de posibilele comenzi in avans.

Pretul unui asemenea automobil se va situa usor peste cel al limuzinei Phantom, dar putin mai mic decat cel al Coupe-ului Drophead.

integral in StiriAuto.ro