Cazul filmului ''Spaga lui Remes''

Comisia de Etica a TVR se va reuni marti. Rodica Culcer insista ca partea a doua a inregistrarii sa fie difuzata

de D.G.     HotNews.ro
Vineri, 12 octombrie 2007, 0:00


Documente:
Comunicat Directia Stiri TVR
(12.10.2007) DOC

Comisia de Etica si Arbitraj a TVR s-a intrunit vineri pentru a discuta despre difuzarea in cadrul jurnalului TVR de miercuri a unor imagini de la o intalnire a lui Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii dadea un plic lui Remes.

In timp ce Comisia analizeaza eventuale sanctiuni, directorul stirilor TVR, Rodica Culcer a transmis un comunicat in care solicita difuzarea imaginilor, care nu au fost date in jurnalul de joi, dupa ce Alexandru Sassu a declarat ca difuzarea acestora „nu este corecta, legala si oportuna”.

Intr-un comunicat dat publicitatii joi, Sassu a anuntat ca va cere Comisiei de Etica si Arbitraj din cadrul SRTv sa se pronunte, in termenul cel mai scurt posibil, in acest caz, declarand ca:

”difuzarea in cadrul "Jurnalului TVR" de la ora 19, precum si in emisiunile informative ulterioare, a unor imagini care elimina prezumtia de nevinovatie, nu a reprezentat un demers jurnalistic corect, in sensul Constitutiei, al legii 41/1994 si al Statutului Ziaristului din SRTv”.

Comisia de Etica ii va audia marti pe Alexandru Sassu si Rodica Culcer

Dupa cateva ore de discutii Comisia de Etica si Arbitraj a TVR a decis sa se reintalneasca marti, cand vor fi invitati presedintele-director general al televiziunii, Alexandu Sassu si Rodica Culcer, directorul Departamentului Stiri.

Tot marti si Consiliul de Onoare al Clubului Roman de presa va discuta despre difuzarea de catre TVR a unor imagini privind un caz aflat in cercetarea DNA - intalnirea dintre Remes si Muresan, filmata cu camera ascunsa.

Potrivit regulamentul intern al SRTV salariatii televiziunii publice sunt obligati sa respecte regimul informatiilor clasificate sau considerate confidentiale, conform legislatiei in vigoare. Pe de alta parte insa, in acelasi Regulament intern se arata ca: "In SRTV, cenzura este interzisa".

Daca in cadrul Comisiei de Etica se stabileste ca s-a incalcat regulamentul, sanctiunile pot fi de la avertisment pana la desfacerea contractului de munca.

APADAOR-CH: "Dezvaluirile facute de TVR sunt de interes public"

Intre timp, APADOR-CH protesteaza fata de decizia presedintelui Consiliului de Administratie al TVR de a interzice difuzarea pe post a celui de al doilea episod al materialului despre fostul ministru al Agriculturii si celelalte persoane implicate.

Asociatia considera ca dezvaluirile facute de TVR sunt de interes public, cu atat mai mult cu cat este vorba despre conducatorul unuia din cele mai importante ministere din Romania.

In opinia asociatiei, „aceasta decizie inseamna cenzura, masura ce ar putea fi justificata numai daca ar fi vorba de un pericol real si demonstrabil la adresa sigurantei nationale, ceea ce, evident nu este cazul”.

APADOR-CH considera ca presedintele CA al TVR ar trebui sa-si dea demisia imediat sau sa fie demis.

Reactii:

Gelu Trandafir, membru CNA spera ca interdictia a fost doar o neinspirata decizie de moment si ca redactiei de stiri a TVR i se va permite sa ia o decizie editoriala privind imaginile in posesia carora se afla.

„Editorii de la Stirile TVR trebuie sa fie cei care isi asuma responsabilitatea difuzarii sau nedifuzarii acelor imagini, o decizie administrativa a conducerii ar alimenta suspiciunile privind imixtiunea politicului, chiar cenzura”.

„Cred ca nici CNA, nici Comisiile de cultura din Parlament nu pot ramine indiferente in fata acestor suspiciuni. Materialul difuzat de TVR miercuri seara prezenta, evident, un interes public. Nu punea in pericol siguranta nationala pentru a fi justificata o eventuala interdictie".

Si vicepresedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Petre Strachinaru, considera ca TVR si-a facut datoria prin difuzarea inregistrarilor iar interzicerea difuzarii episodului doi reprezinta o cenzura, relateaza NewsIn.

„Postul public de televiziune si-a facut datoria demascandu-i pe cei care si-au batut joc de contribuabili. Interzicerea difuzarii celorlalte materiale este insa o crasa cenzura. Este o greseala, si pozitia dlui Sassu poate constitui un punct de discutie in comisiile parlamentare”.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


137 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  POLITICIENILOR (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:04)

  ciu [anonim]

  Cica se face o comisie mixta guvrnamentala cu Japonia. Acestia se pare ca vor fi viitorii titulari: 1. Nimika Nuymoka 2. Yaspaga Shidute 3. Wreypostu Daybanu 4. Undeypliku Katesparg 5. Skimbaley Inparay 6. Winoakuma Kosuma 7. Furatzara Kutotu 8. Bagabany Labayatu 9. Totkumita Madeskurk 10. Nufurytu Furyo 11.Latrukata Wikushpaga 12. Yopapnumay Kiolanu 13. Bagalaba Panlakoty 14. Opriwatizashi Shipasta
 • 0 (0 voturi)    
  cel de fata! (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:21)

  Naica [anonim]

  maiiiiii!dar si pe Sassu il va "face"aceasta stirista de doi bani!
  chiar daca nu are o asa de puternica protectie -da o asemenea impresie,astfel incat presedintii se vor schimba, iar ea se va eterniza la umbra basescianului proprietar de fichete!Ma surprinde obedienta ,nici macar camuflata,fata de pasagerul locatar al palatului din dealul Cotroceniului,a acestei individe careia se pare ca i s'a urcat la cap ca este la postul cu cea mai mare acoperire!noroc ca nu acelasi lucru se poate spune si despre audienta!prefer posturile de televiziune cu directori de stiri plini de charisma si chiar simpatici! Deh!...la privati se poate! cu toate ca pe bani publici trebuia avut in vedere si un asemenea criteriu!
 • 0 (0 voturi)    
  revoltator (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:23)

  john [anonim]

  revoltatoare situatie.....
 • 0 (0 voturi)    
  Politizarea TVR (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:26)

  V.Onciu [anonim]

  Bine ati facut ,doamna Culcer,ca ati lasat sa fie publicata si partea a doua a filmului spagii .Nu va luati dupa domnul Sassu ca el face politica la TVR,iar lumea vrea sa vada cazurile flagrante de coruptie a guvernantilor.Domnul Sassu este politic,a avut functie mare in PSD.
 • 0 (0 voturi)    
  Hotnews, ati inceput sa nu...... (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:26)

  judex [anonim]

  mai postati ce nu va place? Daca incetati sa fiti echidistanti, spuneti si cautam alte forum-uri!
 • 0 (0 voturi)    
  Intr-o tara civilizata... (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:29)

  EMIL [anonim]

  ce s-a intamplat la TVR nu putea sa aiba loc. Insa cinste TVR-ului pentru ce a facut. Deoarece abia acum am simtit ca presa este a patra putere in stat. Daca TVR-ul nu ar fi difuzat inregistrarea cazul ar fi fost musamalizat ca multe altele, "s-ar fi auzit" cate ceva clasa politica cu tupeul care o caracterizeaza ar fi zis ca nu a fost nimic. Chiar si acum spun ca in plic nu era nimic ca de unde stim ca erau 15000 euro? Ca nici nu a fost un plic ci un dosar fara importanta. Ne-am obisnuit cu o presa obedienta uneia sau alteia din tabere. De data asta nu a fost obedienta. Daca eram intr-o tara civilizata... dar nu suntem.
 • 0 (0 voturi)    
  @1 (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:29)

  corvus coraX [anonim]

  Lipseste Sassusa Fakaseppuku
 • 0 (0 voturi)    
  hai sa protejam hotii acum !!! (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:34)

  Catalin [anonim]

  In alte tzari ii taiau mana in public !!!. Mai dai incolo de banditzi ... acum e ilegal sa prezentam niste probe ? Se pare ca mafia romaneasca a pus mana pe TVR...eu nu ma mai uit pe postul ala cu stiri manipulate de mafiotzi.
 • 0 (0 voturi)    
  Daca eram intr-o tara civilizata.... (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:34)

  EMIL [anonim]

  ce s-a intamplat la TVR nu putea sa aiba loc. Insa cinste TVR-ului pentru ce a facut. Deoarece abia acum am simtit ca presa este a patra putere in stat. Daca TVR-ul nu ar fi difuzat inregistrarea cazul ar fi fost musamalizat ca multe altele, "s-ar fi auzit" cate ceva clasa politica cu tupeul care o caracterizeaza ar fi zis ca nu a fost nimic. Chiar si acum spun ca in plic nu era nimic ca de unde stim ca erau 15000 euro? Ca nici nu a fost un plic ci un dosar fara importanta. Ne-am obisnuit cu o presa obedienta uneia sau alteia din tabere. De data asta nu a fost obedienta. Daca eram intr-o tara civilizata... dar nu suntem.
 • 0 (0 voturi)    
  Rusine! (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:36)

  Razvan [anonim]

  Nu inteleg ce are etica de-a face cu spaga. Remes trebuie aratat zilnic pana este pus in puscarie! Hoti ca el si Sassu ne trag inapoi spre comunism. De ce credeti ca Sassu nu vrea sa difuzeze imaginile? Nu cumva l-o fi sunat si pe el Muresan promitzand plicul ramas vacant dupa cazul Remes? Bravo celor ce au firmat cazul! La mai mare!
 • 0 (0 voturi)    
  hmm (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:41)

  atwar [anonim]

  de ce se trimit comunicatele interne ale tvr prin presa?....pai daca dna culcer discuta cu sassu numai prin intermediul presei inseamna ca institutia aia e varza.
 • 0 (0 voturi)    
  Observatie (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:53)

  Observer [anonim]

  Sassu sa-si dea demisia, nu e permis ca televiziunea publica sa fie condusa ca oameni ca el. Cind i s-a incredintat TVR-ul parca spunea ca nu se face presiuni.
  Si tu, Culcer, l-ai dat afara pe Giurgiu, da-l si pe Sassu ca ai putere!
 • 0 (0 voturi)    
  jos cenzura (Vineri, 12 octombrie 2007, 14:58)

  bgs [anonim]

  Suntem in europa domnilor psd-isti si pnl-isti nu intro tara din asia de sud-est, ca sa cenzurati tot ce nu va convine
 • 0 (0 voturi)    
  Romania vrea demisia lui SASSU (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:09)

  Florin [anonim]

  Romani vreau demisia lui Sassu, pentru ca a incercat sa ascunda material jurnalistic, prin asta se face vinovat de incercarea musamalizari unei fapte, totodata incearca sa faca dintr-un criminal o victima.
 • 0 (0 voturi)    
  imagini care elimina prezumtia de nevinovatie????? (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:09)

  dinea [anonim]

  exista si alt fel de imagini?
  sa presupunem ca la stiri se prezinta imagini cu un accident de circulatie, din care rezulta clar vinovatia celui care nu a acordat prioritate.
  Intr-un astfel de reportaj nu se difuzeaza "imagini care elimina prezumtia de nevinovatie"?
  De exemplu in cazul militarului american care l-a omorat pe Teo Peter, s-a gandit cineva vreo clipa la prezumtia de nevinovatie a acestuia?
  Cred ca in fiecare zi vedem imagini "care elimina prezumtia de nevinovatie"
 • 0 (0 voturi)    
  Jos cenzura! (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:11)

  Toxic [anonim]

  Bravo doamnei Culcer pt. curajul de care a dat dovada! De ce sa nu se dea la TV ce fac dragii nostrii guvernanti? Ce prezumtie de nevinovatie vrea imbuibatul ala? Nu-i e putin rusine? Ipocritul naibii, vi-l amintiti ce tuna si fulgera cand era ministru de finante? Ziceai ca el e DA MAN, INCORUPTIBILUL!
  Bravo TVR, jos Sassu comunistul!
 • 0 (0 voturi)    
  Dovada ca se dorea musamalizarea... (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:15)

  emil [anonim]

  Este ca Tariceanu i-a cerut sa-si dea demisia nu pentru ca este corupt si inca unul ieftin, incompetent si tantalau, ci datorita SCANDALULUI DE PRESA. Iar scandalul nu a fost pentru ca avem ca ministru un corupt ci pentru ca i-au fost incalcat dreptul fundamentale de care beneficiaza toti guvernantii nostri: dreptul de a lua mita si de a nu face nimic decat in interesul acolitilor guvernului fara a fi pedepsit. In virtutea acestui drept se destituie procurori se desfiinteaza parchete riscam orice sanctiuni de la UE pentru ca sa le fie lor bine sa-si umple buzunarele ca la urmatoarele alegeri vor fi colegi de parlament cu PNT-CD ul dar ce importanta are ei isi fac plinul acum si aici.
 • 0 (0 voturi)    
  @ 1 - Tariceanu cu (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:30)

  doi si-un sfert [anonim]

  Omule,esti de nota zece!
  Felicitari!
 • 0 (0 voturi)    
  Da' unde's televiziunile noastre private "independente"? (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:35)

  RazvanM [anonim]

  Aia ce au pazit de nu au difuzat filmele spagii? Oare nu dau doi bani pe audienta? Atunci care-i scopul lor?
 • 0 (0 voturi)    
  Nr.1 (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:35)

  Victor [anonim]

  Comentariul tau m-a amuzat enorm.Nu degeaba suntem numiti
  "inventatori".Iutenia creerului tau este de laudat.Nu fiecare are un asemenea talent al umorului uscat.
 • 0 (0 voturi)    
  Politrucul sassu (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:41)

  istru [anonim]

  Vedem de 17 ani incoace ca pestii cei mari fac legi care sa-i ajute sa scape. Portitlele lasate de legi, mita data judecatorilor si presiunea politica fac ca de la un nivel in sus hotul sa ramana "negustor cinstit".
  Asa ca se pare ca singura solutie este sa-i cunostem pe pungasi si sa nu-i mai votam. Bravo dna Culcer pentru curaj. Jos politrucul sasu, jos cei ce si-au patat numele de jurnalisti: cristian tudor popescu, ion carstoiu, sorin rosca stanescu, ...si multi alti pe care-i cunoastem cu toti.
 • 0 (0 voturi)    
  din banii nostri (Vineri, 12 octombrie 2007, 15:52)

  tiana [anonim]

  vreau ca la tvr., platita din banii nostri, sa vad filmul cu ministrii platiti iar din banii nostrii... indiferent cine a fimat:SRI, parchet, politie, militie...
 • 0 (0 voturi)    
  "Eliminarea prezumtiei de nevinovatie" - o crima ce trebuie neintirziat pedepsita (Vineri, 12 octombrie 2007, 16:02)

  Leon [anonim]

  Primul lucru care trebuie facut in acest scandal, si pe care se concentreaza de altfel atentia unei parti a opiniei publice, este identificarea si , obligatoriu, pedepsirea celor ce se fac vinovati de "eliminarea prezumtiei de nevinovatie" (Sassu) in acest caz. Principiu de drept inalienabil, aplicat in mod consecvent in atitea cazuri de coruptie sau in care au fost implicati demnitari romani, prezumtia de nevinovatie nu trebuie inlaturata in nici un fel si in nici un moment al anchetei.
  La dracu' cu dovezile. Traiasca prezumtia.
 • 0 (0 voturi)    
  o spaga (Vineri, 12 octombrie 2007, 16:16)

  un pizmas [anonim]

  Este un fenomen care se intimpla zilnic.Fara spaga nu merge
  nimic.Nu dai nu ai.Asta e sistemul.Avem de-a face cu o piramida
  care e corupta de sus pina jos.Daca filmuletele vor darima
  aceasta piramida ramane de vazut.Eu sunt sceptic pentru ca nu
  am luat si eu spaga.Si sunt PIZMAS
 • 0 (0 voturi)    
  Sassule, iti vrem demisia! (Vineri, 12 octombrie 2007, 16:32)

  richy [anonim]

  Sassule, Poporul iti asteapta demisia!!! Si nu uita ca favorizarea infractorului se pedepseste penal. Iar faptul de a cenzura informatia in favoarea infractorului o putem incadra in aceeasi categorie.

  SASSU = DEMISIA!!!!
  PNL = PeNaL
 • 0 (0 voturi)    
  ultima ora! (Vineri, 12 octombrie 2007, 16:41)

  milli [anonim]

  http://img515.imageshack.us/img515/7838/cirnatulremeskj4.jpg
  Remes cu banii pe masa!
 • 0 (0 voturi)    
  Pizmasul si adversarii difuzarii filmului (Vineri, 12 octombrie 2007, 16:55)

  Leon [anonim]

  Pizmasul de mai sus ofera indirect explicatia comentariilor care condamna difuzarea filmului sau pun accentul pe jocurile de culise care au dus la difuzare si pe rolul nefast jucat si in acest caz, ca in atitea altele, de Basescu. Aici lucrurile sint chiar simple: cine nu e impotriva noastra e ca noi. Cine, vazind filmul, nu urla de minie, de scirba si de dispret fata de acesti nesimtiti, este, probabil, mai mult sau mai putin obisnuit cu practica.
 • 0 (0 voturi)    
  coruptie (Vineri, 12 octombrie 2007, 17:10)

  VIOREL POPA [anonim]

  Este evident ca mafia din parlament la pus pe Sassu la Tvr pentru a controlat totul. De data aceasta materialul a scapat pe post, vor avea insa grija sa nu mai existe o a doua oara. Se vede clar cum se apara intre ei sa ajuns ca PRM sa-i apere pe taranisti si liberalii corupti. Basescu avea dreptate mafia este transpartinica. Trebuie sa iesim in strada daca jivinele vor incerca sa desfiinteze DNA-ul. Nu uitati ca atunci cand Basescu a aratat biletul lui Tariceanu l-au suspendat.
 • 0 (0 voturi)    
  Cristian David (Vineri, 12 octombrie 2007, 17:10)

  Leon [anonim]

  Alta declaratie a unui personaj din elita PNL care trebuie semnalata, cea a minstrului de interne, Cristian David, referitoare la "acuzatia" ca a semnat documentele pentru urmarirea informativa a lui Remes : "N-am semnat asa ceva. Este o intoxicare venita pe canalele specifice ale DNA, care incearca sa atraga atentia de la actul penibil de justitie."
  Nu ne-a trecut nici o clipa prin cap sa dam crezare acestor absurditati. Cum sa semnati dumnevoastra urmarirea unui coleg de-al dumneavoastra? Cu asta nu se pot ocupa decit incompetentii si marar-in-ciorba aia de la DNA, desfinta-i-ati mai repede.
 • 0 (0 voturi)    
  Multumiri Dlui Sassu (Vineri, 12 octombrie 2007, 17:21)

  o voce [anonim]

  ''- Sunteti din Romania??
  -Da
  - Am si eu o intrebare
  - Va rog
  Ce e aceea palinka??
  -???????!!!!! o bautura, care .....'
  - Gracias''

  Politistul de frontiera se intoarce si spune colegului de la ghiseul alaturat:
  ''- Ti-am spus eu ca palinka trebuie sa fie ceva special, tocmai am intrebat un roman''....

  Mi s-a intamplat acum o ora intr-un aeroprt international....
  Daca ieri era o ''poveste'' doar de noi stiuta, acum.....

  Multumesc Dle Sassu, ma faceti inca o data sa fiu mandru ca sunt roman

  o zi buna cititorilor hotnews
 • 0 (0 voturi)    
  BRAVO TVR, BRAVO DOAMNE CULCER (Vineri, 12 octombrie 2007, 17:29)

  Tetcu [anonim]

  BRAVO LORRRRR, bione au facut, cum sa nu de a asa ceva ??? pe post, si uitati va la celelalte posturi de televiziune ce dusmanosi sunt, toti critica , toti zic ca DOamne fereste cum sa facaTVR ul asa ceva??? de fapt sunt invidiosi ca nu au difuzat ei primii inregistrarile, MA uit la televiziunea asta al comunistului de voiculescu , numai invitati care zic ca nu e bine ce a facut TVR ul , mai terminati tampentiile mai handicapati voiculescieni ce sunteti.
  SANATATE SI BRAVO TVR, asteptam ami multe filme de la dna cu alti ministri , cu NASTASE, mai ales si cu tot PSD UL < PNL UL si altii de pe la alte partide..
  SANATATE SI VOIE BUNA , ca oricum la puscarie nu ajunge nimeni, PROST E BASESCU , ca daca ar baga 10 20 la puscarie ar iesi presedinte pe viata, si ar fi super smeker , si ar iesi si PD ul for ever la alegeri, dar daca nu face nimik ....:(
 • 0 (0 voturi)    
  @o voce (Vineri, 12 octombrie 2007, 18:49)

  RazvanM [anonim]

  Cand cu inundatiile din 2005, m-au intrebat niste arabi care au vazut pe CNN emisiuni cu romani cocotati pe acoperisuri, cum s-au putut face defrisari ilegale, de ce nu s-au realizat lucrarile de indiguire si regularizare platite de stat, cine este responsabil si altele. Cineva din Malaezia mi-a spus ca si ei au avut probleme cu inundatiile acum 25-30 de ani, dar le-au rezolvat si acum nu mai au.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by