Spectacolul de dans contemporan Voltes, cea mai recenta dintre creatiile coregrafei Cathèrine Diverrès, este prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti.

Dupa 17 ani de creatie, coregrafa traieste experienta de a impartasi si celorlalti arta sa. Spectacolul Voltes, e alcatuit din sapte coregrafii semnate de Catherine Diverres ce sunt interpretate de doua tinere dansatoare de la Centrul Coregrafic din Rennes si Bretania, Carole Gomez si Isabelle K?rzi, informeaza Institutul Francez.

« Niciodata n-am transmis altcuiva o coregrafie pe care am creat-o pentru mine insami, incarcata de propria-mi istorie.? Cu timpul, am ajuns sa inteleg ca puteam transmite altora ceva foarte intim, un moment din trecutul meu, ceva ce nu poate fi comparat cu procesul de creatie al carui punct de plecare sunt personajele care ma inspira.

Aici este vorba despre o taina, de un dar mult mai profund. Ca si cand ti-ai abandona si ultima picatura din propria intimitate. » Cathèrine Diverrès.

Spectacolul are loc luni 5 noiembrie la orele 19 si? marti 6 noiembrie la orele 22 la Sala Ronda a Centrului National al Dansului Bucuresti (Bd. Balcescu, nr. 2, etj. 4 langa intrarea de la Laptaria Lui Enache).

Proiectul este organizat de Institutul Francez din Bucuresti in cadrul Festivalului National de Teatru Bucuresti in partenriat cu Centrul National al Danslui. Festivalul National de Teatru Bucuresti, manifestare aflata la cea de-a 17-a editie, se desfasoara in perioada 2-14 noiembrie.

54 de spectacole vor fi beneficia de 92 de reprezentatii in toate teatrele din Bucuresti cat si in spatii neconventionale precum statiile de metrou.