Compania ungara MOL Oil and Gas Plc. anunta ca pe data de 5 noiembrie 2007 a semnat un contract de vanzare - cumparare cu Tullow Oil Plc. pentru achizitionarea unei participatii de 40% in Ngosso Permit, o zona de extractie petroliera in largul Camerunului.

MOL, impreuna cu partenerul sau, va fora doua puturi la finalul anului 2007 si in primul trimestru din 2008 pentru a evalua intregul potential al descoperirilor facute de operatorii anteriori.

„Cresterea activitatii in zona upstream este un aspect important din strategia MOL. Pe langa continuarea operatiunilor in zonele de baza ale activitatii noastre tintim, prin participarea in astfel de proiecte, patrunderea pe piete si regiuni geografice noi”, a declarat Zoltan Aldott, vicepresedinte executiv al Diviziei de Explorare si Productie.

“Vrem sa construim un portofoliu valoros in zona de explorare si productie, care ne poate aduce avantaje importante pe viitor. Aceasta achizitie se potriveste perfect in strategia noastra.”

Ngosso Permit este o zona de ape adanci in bazinul bogat in zacaminte, Rio del Rey Basin, in apropierea campurilor petroliere din Nigeria si Camerun, se arata intr-un comunicat de presa.

Zona este operata de Addax Petroleum, un jucator important din Africa de Vest, care detine o experienta operationala valoroasa in zone similare din Nigeria si Gabon.

Tranzactia este supusa dreptului de preemptiune detinut de Addax Petroleum si aprobarii guvernului Republicii Camerun.