Trei cetateni romani au fost opriti de autoritatile mexicane la granita dintre Mexic si Statele Unite, informeaza site-ul postului texan de televiziune KRGV, precizand ca arestatii sunt tratati cu maxima vigilenta, in conformitate cu masurile cerute in cazul unor riscuri ridicate de securitate.

“Nu as putea spune daca acestia sunt teroristi. Dar nu este normal”, a declarat Andres Guerrero, seful postului de politie din Reynosa.

“Romanii afirma ca faceau cumparaturi. Dar se aflau in apropierea fluviului. Nu se aflau in apropierea nici unui magazin”, a adaugat Guerrero.

"Stiu ca urmau sa traverseze raul si sa treaca in Statele Unite", a mai spus acesta.

Cei trei urmeaza sa fie escortati, pentru interogatorii, spre capitala Ciudad de Mexico. Autoritatile vor sa afle motivele pentru care acestia se aflau la frontiera cu Statele Unite.

“Nu este un lucru obisnuit sa vezi turisti europeni in Reynosa. Aceste persoane au calatorit dinspre Ciudad de Mexico spre Juarez, iar de aici au mers la cumparaturi? Ceva este in neregula”, a incheiat oficialul.

Romanii nu aveau nici un fel de bagaje sau pungi de cumparaturi, ci doar acte conform carora puteau vizita legal Mexicul, relateaza postul de televiziune texan.

Citeste si:

"Coiotii" mexicani ii ajuta pe romani sa ajunga ilegal in SUA