Echipa Jumbo Visma a anunțat sâmbătă despărțirea de Primoz Roglic, unul dintre cei mai buni rutieri ai ultimilor ani din ciclismul mondial.

Primoz RoglicFoto: Belga / ddp USA / Profimedia

Jumbo Visma se desparte de ciclistul Primoz Roglic - Slovenul, dat la Ineos

Slovenul în vârstă de 33 de ani va pleca de la echipa olandeză după opt ani petrecuți împreună.

Alături de Jumbo Visma, Roglic a câștigat de trei ori Turul Spaniei (2019, 2020, 2021), a bifat trei victorii de etapă în Turul Franței (la edițiile din 2017, 2018 și 2020) și a câștigat Turul Italiei (2023).

În ultimul Mare Tur al sezonului (La Vuelta - Turul Spaniei), Roglic a încheiat pe locul al treilea după coechipierii Sepp Kuss (marele învingător) și Jonas Vingegaard (al doilea clasat).

În acest moment, concurența la echipa olandeză este una impresionantă, așa cum arată și podiumul final din Turul Spaniei.

Cu toate că nu există o variantă oficială, zvonurile din lumea ciclismului vorbesc despre faptul că slovenul ar fi acceptat o ofertă importantă (undeva la aproximativ 6 milioane de euro) de la Ineos (echipă care în ultimii ani nu a avut un lider adevărat pentru marele obiectiv - Turul Franței).

Cum Jonas Vingegaard este câștigătorul ultimelor două ediții din Le Tour, este clar că danezul va fi rutierul numărul pentru Jumbo Visma și la întregerea din 2024 din Turul Franței.

În aceste condiții, Roglic era nevoit să caute sprijinul unei alte echipe importante pentru a spera la îndeplinirea visului: câștigarea Le Tour de France.