Viorel Hrebenciuc a fost, luni seara, personajul negativ principal la Realitatea TV. Materia prima imediata pentru serialul TV dedicat "sforarului PSD" a fost oferita de continutul ultimelor stenograme publicate de Hotnews.ro in care apare acesta, intr-o serie de dialoguri in care se discuta despre sefia PSD post-Ponta, dar "foarte important" si despre diversele strategii posibile de a revigora proiectul de amnistie propus in celebra "martea neagra".

Practic, atit in principalele materiale din jurnalele de stiri, dar mai ales in tematica talk-show-urilor din prime-time, Viorel Hrebenciuc a fost, de departe, referinta negativa numarul unu pentru postul Realitatea TV. Alaturi de sensul interventiilor cele mai mari parti a invitatilor din prime-time si de directia in care au fost formulate intrebarile sau problemele aruncate in discutie de catre moderatorii serii - Lavinia sandru, Andra Miron, Ema Zeicescu si Rares Bogdan - este interesant si important de observat ca un rol important, "de ghidaj", l-a avut Cosmin Gusa, "consultantul politic" - asa cum e prezentat cind intervine, fie telefonic, fie direct din platou, la Realitatea TV - care are un rol insemnat in politica editoriala a acestei televiziuni.

El este cel care, intr-o prima interventie de dinainte de prime-time si ulterior, intr-o discutie telefonica in emisiunea lui Rares Bogdan, a setat liniile de atac la adresa lui Hrebenciuc. "PSD este minat de aceasta colectie de hrebenciuci mai tineri sau mai in virsta", a spus Gusa, in preambulul diatirbei la adresa lui Viorel Hrebenciuc. In contextul acestor interventii care au avut si rol de ghidaj, este de amintit si amanuntul important al adversitatii dure si de cursa lunga dintre Cozmin Gusa si Viorel Hrebenciuc, si in perioada in care au fost membri ai PSD si cind au fost adversari politici. Una dintre afirmatiile din finalul interventiei lui Cozmin Gusa din cadrul emisiunii moderate de Rares Bogdan este aceea ca, prin declaratia publica in care ii pune la colt si pe Hrebenciuc si pe Dan Sova, "Sebastian Ghita si-a asumat rolul de vidanjor in PSD. A fost vidanjor al lui Vintu, acum e al lui Hrebenciuc. Ghita face munca rusinoasa, dar eficienta".

Pe linga continutul stenogramelor zilei - tema care si-a luat partea leului si in care VIP a fost Viorel Hrebenciuc - in principalele emisiuni de seara ale postului Realitatea TV s-a discutat, extins, si despre dosarul retrocedarilor padurilor, precum si despre un demers electoral in care este implicata Posta Romana - un demers in care este valorizat pozitiv Victor Ponta si negativ Klaus Johanis. "O mizerie electorala" - parerea unanima la Realitatea TV in legatura cu aceasta chestiune.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.