Donald Trump i-a îndemnat joi pe creștinii din Statele Unite să îl voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie, prezentând cursa cu președintele Joe Biden în termeni religioși și afirmând că inamicul Americii se află în interiorul țării, relatează Reuters.

Donald Trump in una dintre cele mai faimoase imagini din timpul mandatului sau: Pozand cu Biblia in mana in timpul revoltelor violente care au izbucnit in SUA in vara lui 2020Foto: Shealah Craighead-White House / Zuma Press / Profimedia Images

Vorbind la un forum organizat la Nashville de canale media creștine, Trump a comparat mizele alegerilor din noiembrie cu cele ale Debarcării din Normandia și ale Ofensivei din Ardeni, când forțele aliate au respins ultima ofensivă a Germaniei Naziste în al Doilea Război Mondial, afirmând că este nevoia de intervenția lui Dumnezeu pentru a salva Statele Unite.

„Ne aflăm astăzi într-o nouă luptă pentru supraviețuirea națiunii noastre”, a avertizat el la evenimentul organizat de asociația National Religious Broadcasters.

„De data aceasta cea mai mare amenințare vine nu din afara țării noastre, și chiar cred asta: vine din interior”, a subliniat el.

„Mă aflu astăzi aici fiindcă știu că pentru a obține victoria în această luptă, la fel ca în bătăliile din trecut, încă avem nevoie de mâna Domnului nostru și harul Dumnezeului Atotputernic”, a continuat el.

Trump le-a adus conservatorilor americani victoria pe care o doreau de decenii

Agenția Reuters amintește că, după ce și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat în noiembrie 2022, Trump a vorbit despre situația actuală a SUA în termeni apocaliptici într-o tentativă de a submina susținerea președintelui Joe Biden în rândul evanghelicilor americani.

Printre altele, Trump a vorbit uneori despre alegerea pe care americanii o vor avea la alegerile din noiembrie ca fiind una între forțele binelui și cele ale răului, folosind în discursuri un limbaj care să fie pe placul creștinilor conservatori care formează baza sa electorală.

Evanghelicii americani îi sunt recunoscători lui Trump pentru o serie de măsuri pe care le doreau în unele cazuri de decenii, cea mai răsunătoare victorie obținută de tabăra conservatoare fiind răsturnarea de către Curtea Supremă de la Washington a deciziei „Roe v. Wade”, care garanta dreptul la avort pe întregul teritoriu al SUA.

În timpul primului său mandat la Casa Albă Trump i-a nominalizat pe 3 dintre judecătorii Curții Supreme care au răsturnat decizia, contrar propriei jurisprudențe a instanței supreme de la Washington.

Politicianul republican a vorbit despre „mândria” de a fi creștin

Trump, care a fost căsătorit de 3 ori, și-a păstrat susținerea puternică în rândul creștinilor americani și după apariția informațiilor că a plătit-o pe actrița pentru adulți Stormy Daniels să păstreze tăcerea despre o relație sexuală pe care a avut-o cu el la doar un an după ce acesta s-a căsătorit cu actuala sa soție, Melania Trump.

„Sunt de fapt foarte mândru că sunt creștin”, i-a asigurat Trump joi pe susținătorii săi. „Am fost foarte ocupat luptând și, știți voi, încasând gloanțe, parând săgeți. Le primesc pentru voi și sunt foarte onorat să le primesc, nici n-aveți idee”, a adăugat el.

Numindu-i „oameni răi” pe procurorii care l-au inculpat în mai multe dosare penale, Trump a încercat să prezinte o cauză comună cu susținătorii săi, afirmând că administrația Biden le-a pus gând rău creștinilor și organizațiilor lor.

„Creștinii, ei nu își permit să stea pe bară în această luptă. Stânga radicală vine după noi toți fiindcă ei știu că loialitatea noastră nu este față de ei. Loialitatea noastră este față de țara noastră și loialitatea noastră este față de creatorul nostru”, a spus el.

El a vorbit în timpul discursului și despre susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie 2021 pentru a împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020. Trump i-a descris pe aceștia drept „ostatici”, un lucru pe care l-a făcut de mai multe ori anterior.