​INTERVIU

Alegeri SUA 2020. Cum se văd din tabăra democraților, înainte de ultima dezbatere prezidențială, dezvăluirile despre fiul lui Joe Biden. Interviu cu Radu Florescu, președintele „Democrats Abroad Romania”

de Gabriel Bejan     HotNews.ro
Joi, 22 octombrie 2020, 8:27 Actualitate | Alegeri SUA 2020


Alegeri SUA 2020. Biden versus Trump
Foto: Douglas R. Clifford/ Zuma Press/ Profimedia
Implicat în campania electorală a lui Joe Biden, Radu Florescu, președintele „Democrats Abroad Romania”, explică într-un interviu pentru Hotnews cum s-au resimțit în tabăra democrată dezvăluirile din New York Post despre fiul fostului vicepreședinte, ce părere are despre deciziile Facebook și Twitter de a cenzura inițial articolele respective, ce așteptări are de la ultima dezbatere prezidențială și altele.

În perspectiva alegerilor din SUA din 3 noiembrie 2020, Hotnews va publica o serie de interviuri și articole despre relațiile din ultimii ani dintre SUA și România, importanța alegerilor din Statele Unite, sistemul de vot american și alte teme de interes.
Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden și Donald Trump, vor avea joi seară ultima dezbatere electorală înaintea alegerilor. În această dezbatere, pentru a se putea menține regulile, moderatorul va avea posibilitatea să taie microfonul candidatului care nu-și lasă adversarul să vorbească.

În timp ce sondajele îl arată câștigător pe Joe Biden, cu procente cuprinse între 10 și 14 % în fața lui Donald Trump, tabăra democraților a primit o lovitură puternică după dezvăluirile tabloidului conservator New York Post despre legăturile dintre fiul fostului vicepreședinte, Hunter Biden, și o companie energetică din Ucraina care l-ar fi plătit pe acesta pentru a ajunge la tatăl său.

În perioada următoare, tabăra republicană anunță și alte dezvăluiri compromițătoare despre candidatul democrat, unele vizând chiar relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden cu România.

În acest context am stat de vorbă cu Radu Florescu, președintele „Democrats Abroad Romania”, care se ocupă cu mobilizarea cetățenilor americani din străinătate pentru a vota cu candidatul democrat. Radu Florescu este născut în Statele Unite din părinți români (dar nu are cetățenie română, doar americană și franceză) și este fondatorul unor companii locale din industria publicității. Fiind direct implicat în campania prezidențială a lui Joe Biden, l-am întrebat pe Radu Florescu cum s-au resimțit în tabăra democrată dezvăluirile despre fiul fostului vicepreședinte, ce părere are, ca om de comunicare, despre deciziile Facebook și Twitter de a cenzura inițial articolele respective, cum vede dezbaterea prezidențială din această noapte, ce spun ultimele sondaje de opinie și multe altele.

Ce faceți mai exact acum în campania pentru prezidențiale a lui Joe Biden?

Radu Florescu: Rolul meu în prezent este de președinte al „Democrats Abroad Romania”, organizație ce reprezintă interesele democraților americani în străinătate. „Democrats Abroad” a fost creată în anii 60 pentru a ajuta cetățenii americani din diaspora să voteze la alegerile naționale și pentru state.

Cu alte cuvinte, organizația noastră se asigură că fiecare american primește buletin de vot, știe să-l completeze, și-l trimite înapoi pentru a fi numărat. Munca noastră include de asemenea evenimente prin care încercăm să informăm cetățenii americani cu privire la poziția și planurile candidaților.

Este important să subliniem că, în tot acest proces, noi nu susținem un candidat anume până la alegerile generale.

Acum susțineți candidatul democrat…

Da, acum, deoarece candidatul a fost ales susținem acest candidat. În cazul acestor alegeri, cum se spune în engleză, „I wear two hats” („port două pălării”). Pe lângă responsabilitățile ce-mi revin în cadrul democraților sunt și implicat în mobilizarea celor care vor să voteze pentru Joe Biden.

Până în prezent am participat, am organizat, am susținut activități de strângeri de fonduri, evenimente virtuale cu foști oficiali din cadrul Departamentului de stat, senatori, congresmani americani actuali și altele. O mare parte din activitatea mea este susținută și de foști ambasadori ai Statelor Unite din România.

Haideți să ne apropiem puțin de ultima dezbatere care va avea loc între Joe Biden și Donald Trump. Precedenta întâlnire dintre cei doi candidați a fost criticată pentru că a fost plină de jigniri, oamenii nu prea au avut ce să înțeleagă despre ce vrea un candidat și ce vrea celălalt. La ce să ne așteptăm de la dezbaterea de joi? Va fi la fel?

În ceea ce privește prima dezbatere am fost foarte dezamăgit. Eu sper ca următoarea și ultima va fi mai bună decât prima. Ar fi practic imposibil să nu fie așa, având în vedere ce am văzut în dezbaterea precedentă.

Care sunt elementele care vă fac să credeți că va fi mai bună?

În acest moment știu că Trump este încă în campanie. Este în Ohio, în Pennsylvania, Nevada. În acest timp, Biden se pregătește pentru dezbatare foarte serios. Au fost și niște modificări, comisia electorală vrea să evite atacurile dintre cei doi candidați și a decis să oprească microfonul atunci când un candidat vrea să-l întrerupă pe celălalt în timp ce vorbește. Este trist că am ajuns aici, dar asta e situația reală.

S-a mai întâmplat vreodată să existe astfel de reguli într-o dezbatere prezidențială?

Niciodată, din ce știu eu.

Scandalul legat de fiul lui Joe Biden și cenzurarea dezvăluirilor de către Facebook și TwitterHunter Biden. FOTO via Profimedia Images

Să vorbim despre ultimul subiect important care, probabil, va fi folosit în această dezbatere. Este vorba despre subiectul Hunter Biden și dezvăluirile făcute de New York Post, despre banii încasați de fiul candidatului Biden, pe vremea când acesta era vicepreședinte american, pentru a intermedia o întâlnire între Joe Biden și conducătorii unei companii energetice ucrainene. Cum vor afecta șansele candidatului democrat aceste dezvăluiri?

Este o poveste veche, se discută de un an de zile, de când a fost anunțat Joe Biden candidat al Partidului Democrat. Hunter Biden a fost vizat de diverse speculații în ultimul an care nu au fost susținute cu dovezi clare de corupție. Este adevărat că a fost plătit cu un salariu lunar destul de mare. Dar nu înseamnă nimic. Sunt sigur că dacă ar fi existat dovezi concrete în acest sens, ele ar fi fost făcute publice până acum. Suntem cu două săptămâni înainte de alegeri.

Justiția americană o să lămurească aceste probleme, cum credeți că afectează însă scandalul campania electorală? Cred că publicul american este sensibil la scandaluri de corupție

Este sensibil dacă sunt dovezi. Dacă vă uitați un pic veți vedea că Senatul a făcut o comisie desemnată pentru acest subiect, iar comisia a decis că nu este nicio dovadă concretă că ar fi fost vorba despre ceva ilegal. Aceste acuzații sunt tactici de campanie menite să distragă atenția de la mandatul președintelui Trump. Echipa lui Trump vrea să perpetueze o stare de alertă în rândul susținătorilor săi. Și atât. Repet, dacă nu există dovezi solide, nimeni nu va acorda atenție acestui subiect cu excepția electoratului lui Trump care oricum este subiectiv.

Și dumneavoastră sunteți subiectiv, dar chiar și așa aș vrea să vă cer părerea personală: este normal ca fiul unui vicepreședinte să meargă și să promită unei companii dintr-o țară străină că va interveni pe lângă tatăl său? Cum vedeți lucrurile?

Pot să vă dau un exemplu mai personal: eu am trei fii. Dacă unul dintre ei a venit la mine și mi-a spus: tată, am nevoie de ajutor, evident, l-aș ajuta. Dar până la un punct. Dacă este vorba de ceva ilegal, necinstit, nu aș face acest lucru. Cred că vicepreședintele a avut o bună intenție să-l sprijine pe fiul său, e normal, e firesc, dar până la punctul în care să-l ajute să facă ceva ilegal. Nu cred acest lucru. Nu este omul.

Omul Joe Biden este un om care a fost întotdeauna cinstit, nu a fost implicat în scandaluri, a avut tragedii personale, și-a pierdut nevasta, un fiu. Dacă ne uităm în istoria candidatului nu este niciun caz de corupție, ceva ilegal. Hunter Biden are niște probleme personale, cu siguranță intenția firmei Burisma a fost să se folosească de această relație cu vicepreședintele, dar nu a existat un act, o tranzacție, ceva dovedit.

Aș vrea să vă întreb, în calitatea dumneavoastră de om de comunicare, cum vi se pare atitudinea companiilor Facebook și Twitter care inițial au cenzurat această dezvăluire făcută de New York Post?

Este o întrebare bună și importantă. În ceea ce privește deciziile Facebook și Twitter, versiunea oficială este că ambele companii au limitat accesul pentru că materialul în cauză face trimitere la un articol piratat (hacked) al celor de la New York Post (n.r.- Radu Florescu se referă la faptul că articolul se bazează pe mailuri și fotografii dintr-un computer al lui Hunter Biden care au ajuns la Rudy Giuliani, un apropiat al lui Donald Trump).

Este o întrebare dificilă despre limitarea libertății de exprimare și care-i sunt limitele. Adevărul este că trebuie să existe limite. Vă dau un exemplu: QAnon, care promovează teoriile conspirației și care afirmă că partidul democrat este formată din pedofili și adoratori ai Satanei. Este absolut ridicol, dar unii oameni chiar cred aceste lucruri și le distribuie cu intenția evidentă de a face rău. Și trebuie să punem întrebarea: unde sunt limitările în acest caz? Nu am un răspuns perfect la această întrebare. Dar în astfel de situații trebuie să primeze bunul simț.

Și în situația aceasta concretă care este răspunsul dumneavoastră? Este bine că s-au cenzurat dezvăluirile New York Post sau ar fi trebuit să fie lăsate?

Este dificil să vă dau un răspuns și nici nu vreau să evit un răspuns. Eu cred că trebuie să existe limite, dar în acest caz nu pot să vă spun precis care sunt limitele. Eu spun că ce s-a publicat s-a bazat pe ceva dintr-un într-un computer, găsit nu știu unde și furnizat lui Rudy Giuliani, care este un aliat al lui Trump. Este mai mult despre speculație decât despre dovezi.

Campania pentru voturile americanilor cu origini în Europa de EstRadu Florescu. FOTO via Facebook

Vă numărați printre semnatarii acelei campanii lansate de Wesley Clark, fostul șef al NATO, care susține că organizația nord-atlantică nu va supraviețui încă patru ani cu Trump. Această campanie este adresată cetățenilor americani care au familii sau rădăcini în Europa de Est. De ce v-ați alăturat acestei campanii?

Pentru mine NATO este cheie pentru estul Europei, în particular pentru România. Ceea ce Trump, președintele Statelor Unite, ca lider al lumii libere, contează foarte mult. Comentariile președintelui Trump despre misiunea și rolul NATO, cele de negare a rolului aliaților NATO în fața adversarilor noștri, refuzul să-l înfrunte pe președintele Putin, repetatele declarații de susținere a dictatorilor din întreaga lume și de subminare a aliaților noștri induc o stare de incertitudine și nervozitate în rândul membrilor NATO, mai ales în această parte a lumii.

Este simplu să răspund aici: trebuie să ne uităm la CV-urile celor doi candidați. Aici discutăm de fapte, nu de opinii personale. În calitate de șef al Comitetului pentru relații externe din Senat, Joe Biden a luptat pentru extinderea NATO în estul Europei. Joe Biden a luptat în Senatul SUA pentru integrarea României în NATO și nu s-a lăsat păcălit de intervențiile Rusiei în estul Europei Dacă vă uitați la semnatarii scrisorii veți vedea că avem militari, oameni politici, academicieni, care sunt preocupați de ce ar putea face președintele Trump dacă va fi reales pentru încă patru ani.

Adică ce poate să facă? Să retragă SUA din NATO? Despre ce vorbim de fapt?

Eu aș vrea să cred că ce spune președintele Trump despre NATO este doar o strategie pentru a atrage atenția. Adevărul este că nu știm, nu putem face nicio predicție cu privire la un eventual nou mandat Trump. Această administrație de până acum a fost imprevizibilă și orice este posibil.

Trebuie să nu uităm un lucru: relația dintre România și SUA este foarte bună. Indiferent cine ar câștiga alegerile, relațiile României cu Statele Unite sunt bune și se consolidează. Ultimele săptămâni au fost marcate de vizite ale oficialilor români la Washington, urmate de angajamente importante civile și militare. Cu siguranță administrația Trump își va menține aceste angajamente în cazul unui nou mandat.

În același timp, vicepreședintele Joe Biden a demonstrat în repetate rânduri că este un prieten al democrațiilor tinere din Europa Centrală și de Est și dacă aceste proiecte se dovedesc benefice am încredere că le va susține.

„Majoritatea româno-americanilor sunt republicani”Americani din Florida stau la coadă să voteze (early voting). FOTO via Profimedia Images

Cum mai sunt sondajele în acest moment, cu două săptămâni înainte de alegeri?

Dacă vorbim despre sondajele naționale, Biden este în față cu între 10 și 14 puncte.

La votul popular, asta spuneți.

Da. Dacă facem comparația cu Clinton, în aceeași perioadă în 2016, Clinton a avut un avantaj de 3 sau 4 puncte pe planul național. Dar trebuie să ținem seama că avem cinci state cheie: Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, North Carolina și Florida. Dacă ne uităm la sondajele din acest moment: Wisconsin- Biden este în față cu 10 puncte, Michigan- Biden este în față cu 6 puncte, Pensylvania cu 4 puncte, în Florida este mai strâns, Biden este în față cu 2-3 puncte. În North Carolina, Biden este în față cu 4 puncte.

Ca să câștige Trump trebuie să câștige toate aceste swing states. Toate. Altfel nu va ieși. Este un calcul matematic pur și simplu. Swing states, care înseamnă 120 de puncte electorale, vor face diferența.

Încă un lucru important: Dacă ne uităm un pic la oamenii care au votat înainte de 3 noiembrie (n.r.- este vorba despre procesul de votare anticipată), avem o participare record. Sunt deja 14 milioane de persoane care au votat deja. Dacă facem o comparație cu 2016, în aceeași perioadă erau 5 milioane. Sunt de 3 ori mai mulți votanți acum decât în 2016.

De ce credeți că sunt mai mulți decât în 2016?

Oamenii sunt entuziaști, vor să participe. În Statele Unite, din păcate, noi suntem foarte polarizați, adică între Partidul Republican și Partidul Democrat este un zid. Inclusiv eu mă cert cu prietenii mei care sunt republicani, când vine vorba de politică. Oamenii sunt motivați, evident că poziția lor este destul de solidă, pro-Trump sau pro-Biden, acum problema se pune care vor fi mai mulți, democrații sau republicanii.

S-a vorbit mult și despre vârsta înaintată a lui Biden, 77 de ani. Am citit foarte multe opinii, inclusiv în România, că aceasta este o vârstă prea înaintată pentru un președinte. S-a spus chiar că ar fi „senil”. Ce părere aveți?

Să ne amintim de Ronald Reagan. Când a terminat al doilea mandat a avut 81 de ani. Într-adevăr Biden este mai bătrân, dar și Trump are 74 de ani, este o diferență de 3 ani. Eu zic așa legat de speculațiile că Biden ar fi prea bătrân, prea slab: Biden este un politician cu experiență.

E adevărat că nu face campanie cu sute de persoane cum face Trump, este mai restrictiv din acest punct de vedere pentru că această pandemie este o problemă, este o chestiune periculoasă. Nu am văzut însă că vârsta ar fi vreun impediment în exercițiul funcției.

Și mai este ceva important: vorbim despre președinte, dar oamenii nu vorbesc și despre echipa lui, iar asta este foarte important. Contează care va fi echipa unui președinte: Biden are o echipă cu o experiență bogată, oameni care știu, se pricep și care vor face diferența. Problema lui Trump este că majoritatea echipei lui este formată din membri ai familiei lui, oameni fără nicio experiență.

Din experiența dumneavoastră în România: cum sunt americanii de aici, democrați sau republicani?

Majoritatea româno-americanilor sunt republicani. Pentru un singur motiv: Partidul Republican este văzut ca partidul tradițional împotriva comunismului, în particular împotriva Rusiei. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în 89 vedem că au fost Reagan și Bush iar această legătură are un impact destul de mare asupra mentalităților românești.

În același timp, cei care sunt americani fără origini românești sunt mai pro-democrați. De ce? Nu pot să spun. Dacă ne uităm la „Democrats Abroad” avem 9 milioane de americani care locuiesc în străinătate. Cei mai mulți, nu includ aici militari ci doar civili, sunt democrați. Cu cât la sută exact nu pot să vă spun, dar din ce am citit ar fi cam 60-70%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12351 vizualizari

 • -26 (84 voturi)    
  E bine ca exista romani care se implica (Joi, 22 octombrie 2020, 9:03)

  animatron [utilizator]

  Felicitari dlui Florescu pt simtul civic, pt faptul ca participa activ la viata politica americana, peste tot in comunitatile de romani (ata de numeroase) din lume ar trebui sa existe astfel de oameni.

  Dumnealui, ideologic si politic, e subiectiv, de stanga, dar conteaza opinia domniei sale pt ca ne ofera "din interior" un punct de vedere al activistilor democrati.

  Observ ca exagereaza (e in campanie, e normal) cu privire la cifrele favorabile dlui Biden, ele sunt de fapt mult mai mici, sub 9% in medie nationala si sub 4% in statele cheie (vot popular).

  Observ ca dl Florescu recunoaste sincer ca "Hunter Biden are niște probleme personale, cu siguranță intenția firmei Burisma a fost să se folosească de această relație cu vicepreședintele..", asta e de bun simt, e anormal ca fiul unui VP al USA sa faca business cu gaz rusesc si sa fie platit de rusi cu zeci de mii de dolari/luna fara sa iba nici o competenta in domeniu.

  Are dreptate dl Florescu cu privire la calitatea consilierilor prezidentiali, dar evita sa spuna ca deciziile le ia presedintele ales, el transeaza pe dosare, deci e f important ca presedintele sa aiba capacitatile fizice si mentale la un nivel "functional", nu poti accepta un batran senil ca presedinte pe motiv ca are consilieri buni.

  E ingrijoratoare atitudinea fata de "libertatea de exprimare", activistii de stanga euro-americani (nu doar dl Florescu) o iau pe aratura grav, spre totalitarism si cenzura "motivate" ideologic, asta e marxism, fix asa face Partidul Comunist Chinez care are si el "motive de bun simt" sa cenzureze ce nu-i convine.

  Doar electoratul prin vot si Justitia prin decizii judecatoresti trebuie sa aiba drept de "cenzura", in rest e absolut fundamental pt civilizatia "lumii libere" occidentale ca libertatea de exrpimare sa ramana neatinsa.

  Ziarele trebuie sa fie libere sa critice si sa publice articole despre politicieni, la fel retelele sociale, tribunalele vor face trierea intre fapte si calomnii iar alegatorii vor vota.
  • +23 (75 voturi)    
   Vai (Joi, 22 octombrie 2020, 9:48)

   mihai32 [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   ce ne-am face noi fara tine si indicatiile tale pretioase despre cum trebuie sa citim si sa interpretam opiniile d-lui Florescu.

   By the way, stii care e cea mai mare amenintare la adresa securitatii nationale in America? Antifa? BLM? "neomarxistii"? Iata ce zice Department of Homeland Security:

   “White supremacist extremists, from a lethality standpoint over the last two years, particularly when you look at 2018 and 2019, are certainly the most persistent and lethal threat when we talk about domestic violent extremists,” said Chad Wolf, who has been heading the Department of Homeland Security in an acting capacity since late last year.

   The response is notable considering that Trump and Attorney General William Barr have sought to portray the nation as besieged by “left-wing” agitators fomenting violence in protests over racial injustice. After a series of attacks blamed on racism and bigotry in 2019, Trump told reporters that he doesn’t consider “white nationalism” to be a growing problem.

   Wolf also told senators that the U.S. faces threats of election interference from Russia, China and Iran and that “Russia looks to denigrate former Vice President Biden.” Wolf said there’s no current intelligence proving that Iran or China have yet carried out attacks.
   https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-09-23/white-supremacists-top-terrorist-threats-within-u-s-wolf-says
   • -10 (58 voturi)    
    vai (Joi, 22 octombrie 2020, 10:21)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui mihai32

    ce ne-am face fara trollii useristi sorosisti care sa ne repete intr-una cliseele lor inepte, miciunile lor aberante si in general, toata propaganda lor in stil sovietic. Si fara masina lor de vot infantila, tipica pentru niste paraziti care freaca toata ziua tastatura.
    • +8 (52 voturi)    
     2020 si inca vorbim de Soros? (Joi, 22 octombrie 2020, 11:14)

     banel [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

     Hai ma, ce dracului, chiar atat de inapoiati sunteti de veniti in continuare cu prostia asta cu Soros?

     Mi se pare caz de retard sever repetarea cu regularitate a acelorasi tampenii pentru care nu exista vreo baza reala.
     • -2 (36 voturi)    
      Pai, ce, a murit cumva si nu stiu eu? (Joi, 22 octombrie 2020, 11:37)

      marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui banel

      SI mie mi se pare tot un caz de retard la fel de sever sa repetam cu regularitate ca unele institutii media nu sunt partinitoare.
     • -2 (28 voturi)    
      cauta (Joi, 22 octombrie 2020, 12:56)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui banel

      pe jerusalem post, un ziar antisemit dupa mintea voastra de trolli comunisti si vezi ce e real si ce nu. Oricum e inutil, voi tot veti repeta mantra cum cum ca soros nici nu exista.
     • -6 (12 voturi)    
      - (Joi, 22 octombrie 2020, 14:23)

      tomlin [utilizator] i-a raspuns lui banel

      doar schwarz s-a laudat cu banii bagati incurul unora
    • +1 (35 voturi)    
     Delirul asta necesita tratament (Joi, 22 octombrie 2020, 11:54)

     girea [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

     Din pacate asigurarile medicale nu acopera si tratamentul trumptarzilor. Ar fi socialism.
    • +7 (21 voturi)    
     Lasa-ma sa ghicesc (Joi, 22 octombrie 2020, 15:23)

     gavrone [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

     Tu esti de la brigada facts and logic. Ce bine ca nu te comporti ca un babuin isteric progresist ranit adanc la sentimente :)
     • -2 (14 voturi)    
      - (Joi, 22 octombrie 2020, 18:22)

      tomlin [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

      e din ala care crede ca se progreseaza cu spatele !
   • -13 (23 voturi)    
    Bullshit (Joi, 22 octombrie 2020, 10:41)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui mihai32

    .
    • +13 (33 voturi)    
     asta ai mancat la micul dejun? (Joi, 22 octombrie 2020, 10:48)

     cristi_an [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     si urmeaza sa mananci din nou la pranz si cina?
     • +12 (24 voturi)    
      Sa-i uram pofta buna (Joi, 22 octombrie 2020, 11:53)

      girea [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

      Dupa 4 ani tot nu s-a saturat.
      • -9 (25 voturi)    
       Vai de fundul vostru... (Joi, 22 octombrie 2020, 12:44)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui girea

       Glume de curtea scolii si bisericuta, exact ca in clasa a II-a.
   • -2 (50 voturi)    
    US media stream (Joi, 22 octombrie 2020, 10:41)

    ngabi_1999 [utilizator] i-a raspuns lui mihai32

    Chiar nu se observa stilul tendențios evident al presei democrate ?!? Copie fidela Antena3 !!
    Avem :
    - insertiuni personale subiective ale autorilor “articolelor”
    - stil “romantic” “revoluționar” al articolelor
    - nu se prezintă vreo ceva concret in sumedenia de “dovezi” prezentate, doar acuzații care se fundamentează pe alte acuzații
    - “dovezile” prezentate sunt de fapt declarații ale altor personaje care susțin scopul comun al articolelor, niciodată din cealaltă tabăra
    - identificarea unui singur personaj , responsabil de toate relele din lume
    - atac violent la persoana in termeni cuprinzători, acuzatori, fără conținut efectiv (!)
    - cenzura tuturor declarațiilor si/sau a articolelor care nu susțin cauza comuna
    - utilizarea la saturație a clișeelor sexiste, rasiste sau homofobe, in care orice declarație/atitudine neconvenabila scopului comun este încadrată cu ușurintă
    - utilizarea de întrebări doar pe subiectul convenabil si doar in forma in care, eventual, intervievatul (care se dorește a fi obstrucționat) poate accepta o stare de fapt care nu exista
    - utilizarea, in fapt, a unui limbaj malițios , tendențios
    - folosirea oricăror întrebări / situații prin care intervievatul promovat este pus in lumina favorabilă
    - evitarea oricăror întrebări/situații care ar putea in vreun fel sa il pună in avantaj pe intervievatul neagreat

    Domnilor, asta nu este o presa reala, chiar daca pentru unii servește unui scop considerat de ei drept bun. Aici nu e vorba de “fa-te frate cu dracul sa treci puntea”, este vorba de a primi informațiile reale, este dreptul nostru. Ori când aceasta “presa” se poate cobora atât de jos, logic ca ar trebui sa ne întrebam daca mai justifica scopul dat având in vedere faptul ca noi înșine devenim manipulați.
    • +5 (51 voturi)    
     "asta nu e presa reala" (Joi, 22 octombrie 2020, 11:07)

     4real [utilizator] i-a raspuns lui ngabi_1999

     sigur trumpalac, presa reala e aia care sta in genunchi si ii linge talpile oranjutanului. Daca nu-ti place ca presa critica du-te in Coreea de Nord.
     • -3 (43 voturi)    
      :)) (Joi, 22 octombrie 2020, 11:28)

      ngabi_1999 [utilizator] i-a raspuns lui 4real

      Ma bucur ca ai acceptat si afirmat ca presa de stânga e părtinitoare si acuzatoare :D
      Presa obiectiva este cea care prezintă faptele asa cum sunt, <<obiectiv>>, nu linge tălpile vreo cuiva, de exemplu cum cea de stânga o face cu Biden, Obama si cu democrații in general, fix ca pe timpul lui Ceaușescu, Stalin, Lenin , Mao si mai nou ca in Korea de Nord :)))
      Deși comentariul meu anterior a fost apersonal, obiectiv, comentariul tau a fost la persoana. Putem , de aici, deduce usor nivelurile la care ne aflam noi doi ... ;)
      Ei bine, coborând-ma din corcoduș , iti pot spune ca , personal, nu sunt un fan al lui Trump însă sunt 100% împotriva socialismului in orice forma a sa !
      • +6 (38 voturi)    
       Esti genial ca Trump (Joi, 22 octombrie 2020, 11:51)

       girea [utilizator] i-a raspuns lui ngabi_1999

       Si la fel de modest.
      • -1 (33 voturi)    
       Asa sunt ei (Joi, 22 octombrie 2020, 12:08)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui ngabi_1999

       Asta-i plamada "progresista". "Scuipa si fugi" e sportul lor preferat, orice discutie se rezuma pentru ei la atacul la persoana. Sunt fericiti cand te-au jignit pentru ca atat ii duce capul.
    • +4 (28 voturi)    
     Whining, so much whining (Joi, 22 octombrie 2020, 11:52)

     girea [utilizator] i-a raspuns lui ngabi_1999

     Grow a pair of balls and stop whining so much you beta male loser.
   • -5 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 octombrie 2020, 15:24)

    [anonim] i-a raspuns lui mihai32

  • -5 (53 voturi)    
   sa fim corecti (Joi, 22 octombrie 2020, 9:59)

   toiu [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Nu am o problema cu domnul acesta. Este democrat, sa fie sanatos, se afla de partea gresita a baricadei. Dar ar trebui sa fie corect in afirmatii; e-mailurile, respectiv hard disk-ul mentionat NU au fost piratate. Calculatorul apartinea de drept service-ului avand in vedere ca proprietarul de drept (Hunter Biden) nu a venit sa-l ridice de la service 90 de zile. Conform contractului de service dupa 90 de zile dreptul de proprietate revenea firmei in cauza.
   • -5 (43 voturi)    
    Corect (Joi, 22 octombrie 2020, 10:37)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui toiu

    Nu e vorba despre niciun hacking, n-a spart nimeni niciun sistem pentru a fura informatii. Motivul fals invocat o sa aiba urmari pentru Twitter si FB.
   • +10 (38 voturi)    
    asa este... (Joi, 22 octombrie 2020, 10:58)

    asada [utilizator] i-a raspuns lui toiu

    ..dar hai sa fim corecti !!!! Cam incurci lucrurile si confunzi democratiile occidentale si mai ales cea americana cu comunismul in care ai trait si mai trist in care traiesti si acum !!Asa este ,hai sa fim corecti nu amesteca si balmaji lucrurile !!!! Cat despre animatron propaganda pro actualul presedinte este vizibila de la o posta !!!!
    • -5 (25 voturi)    
     Dumneata despre ce vorbesti?! (Joi, 22 octombrie 2020, 12:15)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui asada

     Unde confunda utilizatorul "toiu" democratia occidentala cu cea din US? Ce legatura are unde traieste cu comentariul pe care l-a facut? Alo?!
     • +7 (25 voturi)    
      imi pare .... (Joi, 22 octombrie 2020, 12:43)

      asada [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      ...rau ca nu stii sa citesti sau esti superficial !!! Mai citeste odata dar cu rabdare si mai ales cu atentie ,asta daca poti !!!!
      • -4 (22 voturi)    
       Nu zau?! (Joi, 22 octombrie 2020, 12:58)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui asada

       "toiu" zice doar ca-i domnul acela e membru al partidului democrat, nu face nicio referire la democratie in general.
       Vrei sa facem o analiza pe text impreuna?
       • +5 (17 voturi)    
        hai ca ... (Joi, 22 octombrie 2020, 16:49)

        asada [utilizator] i-a raspuns lui Luk

        ..am inceput sa pierd timpul cu matale !!! Asa este ca a zis....este democrat ,sa fie sanatos ,dar este de partea gresita a baricadei .....care baricada !!! In concluzie daca tot misuni ca o stafie peste tot de nu scapa nimeni de bagacios ce esti ,concentreazate si cineste ca lumea !!!Apropo nu te mai duci si tu pe la closet poate mai scapa vreunul neatacat de clarviziunile tale !!!!
        • -4 (16 voturi)    
         Dumneata ai probleme mari (Joi, 22 octombrie 2020, 17:42)

         Luk [utilizator] i-a raspuns lui asada

         Prea multe semne de exclamare si prea multe puncte de suspensie cand n-ai nimic de spus.
         Fa dumneata glume cu closete cu prietenii dumitale, daca sunt la fel de isteti ca tine, vor rade.
   • -12 (20 voturi)    
    Sa fim corecti (Joi, 22 octombrie 2020, 11:42)

    linus_torvalds [utilizator] i-a raspuns lui toiu

    @toiu, e oarecum adevarat ce scrii.
    dreptul asupra calculatorului apartine service-ului, daca nu e ridicat in 90 de zile. dar nu si dreptul asupra datelor din el (!!!). Diavolul se ascunde in detalii ;)

    Serviceul putea formata discul si sa vanda calculatorul la altcineva, ca second hand. Nu avea dreptul sa inceapa sa citeasca documentele de pe el.

    Tu cumperi un DVD. E al tau, faci ce vrei cu el. Dar nu chiar ce vrei. Nu poti sa iti conectezi calculatorul la un proiector si sa proiectezi filmul pe peretele blocului sa-l vada toti vecinii. Eventual mai il intrerupi filmul si da-i reclame de la tine din calculator. Nu ai voie, tot conform contractului.

    As mai putea sa scriu, dar cred ca m-am facut inteles. Calculatorul, da, e al serviceului, datele de pe el nu!
   • +8 (20 voturi)    
    Da..da (Joi, 22 octombrie 2020, 11:50)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui toiu

    Si marmota invelea ciocolata in staniol. Credeti ca mai crede cineva in manipularile astea ridicole?
  • -11 (23 voturi)    
   - (Joi, 22 octombrie 2020, 10:48)

   tomlin [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   ooh, ce elogiu la se-curist, nu pare scris de tine, te-platit sau ii erai dator ?
  • +3 (33 voturi)    
   Cenzura (Joi, 22 octombrie 2020, 11:59)

   girea [utilizator] i-a raspuns lui animatron

   Trump vrea sa inchida Twitter pentru ca nu-i canta in struna. Cand conspiratiile si imbecilitatile sunt promovate drept jurnalism de investigatie, eliminarea lor e un act de curatenie publica si mentinere a unui standard jurnalistic ridicat.
 • +9 (41 voturi)    
  Democrati = Stanga ? (Joi, 22 octombrie 2020, 9:07)

  Victtor [utilizator]

  La ei notiunile sunt putin distorsionate.
  • -5 (47 voturi)    
   Democratii din US (Joi, 22 octombrie 2020, 10:38)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Sunt de stanga, da. Printre democrati se afla votantii lui Bernie si a celorlalti indivizi care se declara in mod deschis socialisti si la fel BLM si alte organizatii de stanga.
   • +1 (35 voturi)    
    Prefer stanga scandinava (Joi, 22 octombrie 2020, 11:49)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    In locul regimului fascist trumpist.
    • -3 (25 voturi)    
     Stanga scandinava e cu totul altceva (Joi, 22 octombrie 2020, 12:53)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui girea

     In tarile alea principiul contributivitatii e sfant. Taxele sunt foarte mari, dar nu se dau pomeni, adica trebuie sa contribui ca sa beneficiezi de ceva.
     Nu asta spun democratii, imi pare rau.
     In rest... e alegerea dumitale, nu o sa incerc sa ti-o schimb.
   • +3 (31 voturi)    
    vehementa ta.... (Joi, 22 octombrie 2020, 12:51)

    asada [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    ....de ai contrazice pe toti este caraghioasa !!! Inca odata nu confunda socialismul cu comunismul in care ,daca esti mai batran,ai crescut si trait de 75 ani !!!Felul cum vrei sa iti impui neaparat punctele de vedere tot de acolo ti se trage !!!!
    • -1 (27 voturi)    
     Domnule (Joi, 22 octombrie 2020, 13:02)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui asada

     Nu impun nimanui sa creada ce cred eu, dar e o tara libera si am dreptul sa-mi expun opinia.
     Sau imi retragi dumneata acest drept?
  • -10 (24 voturi)    
   xzxzxzx (Joi, 22 octombrie 2020, 10:41)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Distorsionate puțin , zici ? Bine că nu sunt ... în ROMANIA ! Halal să-ți fie ! ”PARTIDUL MEU ” e plin de traseiști PSD care citesc de pe biletel JOS CORUPȚII, JOS COMUNISMUL ! Dacă mîine schimbă cineva biletelul , ce faci ?
  • -4 (34 voturi)    
   - (Joi, 22 octombrie 2020, 11:14)

   tomlin [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Intr-adevar, sa lasi negri sa sparga si sa jefuiasca magazine e putin distorsionant, nu prea are legatura cu apararea proprietatii, de orice fel. Tot asa este sa incurajezi perversiunile sexuale, tot cu progresul asta s-a prabusit si imperiul roman. Dar am uitat, voi nu cititi, istoria nu va avantajeaza, fascismul nu e departe, doar 80 de ani.
 • +12 (74 voturi)    
  Frumos! (Joi, 22 octombrie 2020, 9:08)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Scapam de gunoiul Trump!
 • -7 (65 voturi)    
  Da oare cum se vad din tabara republicanilor? (Joi, 22 octombrie 2020, 9:17)

  idealogul [utilizator]

  Ieri se punea pe aici o intrebare retorica.
  Oare presa este subiectiva si il favorizeaza pe Biden?
  Evident!
  Articolul asta dovedeste ca pina si in Romania presa este extrem de subiectiva, taliban anti-Trump si catelus pleostit cu Biden.
  De mult timp presa nu mai este independenta ci e pe bani. Asa ca acum stim exact pe cine urasc bogatii planetei.
  Prevad un articol in oglinda.
  Oare cum se vad alegerile din tabara republicana.
  Articolul va fi publicat dupa anuntarea victoriei lui Trump.
  • -6 (48 voturi)    
   Multumesc Hotnews (Joi, 22 octombrie 2020, 10:11)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Tocmai articole partinitoare ca acesta contribuie (e adevarat, doar cu putin) la orientarea decisiva a alegatorilor spre sustinerea lui Trump. Continuati, va rog. E nevoie ca victoria lui Trump sa fie zdrobitoare.
   • +4 (32 voturi)    
    Va fi zdrobitoare infrangerea lui (Joi, 22 octombrie 2020, 11:44)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

    Si decisiva directia spre puscarie.
    • -3 (23 voturi)    
     Ai rabdare (Joi, 22 octombrie 2020, 12:54)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui girea

     O sa vedem care dintre ei castiga.
  • +7 (51 voturi)    
   Si tu nu esti platit sa fii pro-Trump? (Joi, 22 octombrie 2020, 10:27)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Vii aici si acuzi presa ca e partinitoare, dar tu nu esti partinitor cand ai luat bani ca sa-l aperi pe Trump?

   Mai mult, mai sunt si alti mincinosi ca tine care spun ca Trump va castiga "zdrobitor", cand 70% din America e impotriva lui Trump.

   Daca americanii il vor scoate tot pe Trump presedinte, atunci isi merita soarta. Cum poti sa ignori 4 ani de distrugere institutionala?

   Iar republicanii cauta sa fraudeze votul cat de mult vot, cu mutarea lor finala fiind sa ignore votul si sa aleaga legislaturile statale cum au votat oamenii, iar republicanii controleaza 26 de state din 50, deci Trump ar castiga prin frauda.
   • -4 (26 voturi)    
    - (Joi, 22 octombrie 2020, 11:56)

    tomlin [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    dar esti suparat rau, ai aflat ca joaca este pierduta ? Ca sa-ti treaca supararea iti spun ca Trump castiga doar in 42 de state, din 50 !
   • -3 (29 voturi)    
    Ai probleme (Joi, 22 octombrie 2020, 12:21)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    1) Chestia cu comentatorii platiti pro sau anti Trump pe un site obscur romanesc pe e o idiotenie de clasa pregatitoare.
    2) Omul nu minte cand spune ca o sa castige Trump, doar spune ce crede, ce spera sau ce presupune (exact asa cum fac si cei care afirma ca o sa castige Bidden). Alegerile nu s-au intamplat si inca nu stim cine o sa iasa, asa ca mai citeste definitia minciunii.
    4) Evident ca americanii isi hotarasc singuri soarta, indiferent pe cine aleg, asta-i un truism de doi bani.
    Toate celelalte lucruri ramase din comentariul tau sunt cu adevarat demne de Emil Bobu. US e o democratie reprezentativa pentru ca US e federatie de state.
   • -5 (23 voturi)    
    Ambele partide au cam aceleasi tactici (Joi, 22 octombrie 2020, 12:49)

    feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Albirea "illegales" e tot o masura de influentare a votului prin cresterea artificiala a bazinului electoral. Alocarea a doi senatori pt DC (unde democratii stau f bine) ar inseamna rasturnarea balantei. La fel, transformarea in stat pt Puerto Rico.

    Democratii nu sunt ingeri, sunt la fel de orientati ca si republicanii in a satisface cerintele celor care alimenteaza cu bani campaniile electorale.
   • -6 (24 voturi)    
    USR (Joi, 22 octombrie 2020, 12:59)

    JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Deci oameni ca tine are USR-ul. Sa ne fereasca Dumnezeu!
   • -1 (17 voturi)    
    eu il platesc pe Trump, nu invers (Joi, 22 octombrie 2020, 17:57)

    mucenic [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Spre deosebire de democrati, unde toti demonstrantii de strada sant platiti (actiune documentata si publicata pe video), republicanii il supporta pe Trump prin donatii. E drept multi miliardari fac donatii similare lui Biden: ele sant insa de genul "biruri" de pe vremea imperiului otoman! Nu cred ca un tip inteligent ca un miliardar de rand doneaza de placere democratilor: el este fortat. Trump descrie in unele din cartile lui cum era fortat sa faca donatii democratilor sa poata faca constructii.
  • +5 (31 voturi)    
   Cry snowflake cry (Joi, 22 octombrie 2020, 11:45)

   girea [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Why the media dont love Trump? Because is a moron.
  • +9 (23 voturi)    
   am dat plus dar cateceva este ... (Joi, 22 octombrie 2020, 11:52)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   Cum, cand banii sunt in tabara lui Trump sau nu mai sunt??? ntz, ntz, ntz...

   Poti indica sursele alternative ca fiind FOX News care opereaza frecvent proTrump ori livrarea 60min cu Trump...

   Nu ma jenez - ascult si urmaresc!
   Ar fi bine sa preia acum HNs o parte din ele dar si partea aceea cand reporterul de la FoxNews bufneste in ras atunci ce mai poti face cu Trump???

   Nu stiu daca vom avea prilejul unui articol, oriunde in lumea asta but not like a fake news, in care victoria lui Trump sa fie anuntata - daca stii mai multe zi-ne te rog data si ora - just to stay tuned!

   Thanks!
   Tot republicanul are limite, este sau nu este asa???
  • -3 (17 voturi)    
   Asa ar trebui (Joi, 22 octombrie 2020, 12:42)

   feisbuk [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

   De exemplu Biden are cheltuiti aproape 400.000.000 dolari în aceasta campanie. Iar in ultima saptamana a mai aparut in Silicon Valley un super-pac cu 100 milioane dolari pusi la bataie pe ad-uri.

   Ca si parere personala, e aiurea pt americani care trebuie sa aleaga intre un senil si un grandoman.
 • -12 (34 voturi)    
  Antena 3 (Joi, 22 octombrie 2020, 10:06)

  soundtrack [utilizator]

  Tov. Radu Florescu avea emisiune la a3 prin anii 1990-2000. So, don't school me, comrade!
  • -7 (27 voturi)    
   basca (Joi, 22 octombrie 2020, 10:22)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

   cursuri la open sosaieti.
   • +6 (30 voturi)    
    Am incercat si la Trump University (Joi, 22 octombrie 2020, 11:43)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    Dar m-au descalificat. Trebuia sa-mi las creierul la intrare.
 • +12 (38 voturi)    
  In mintea romanilor care n-au habar (Joi, 22 octombrie 2020, 10:20)

  John M. [utilizator]

  de America, a vota "democrat" inseamna a fi de stanga.
  Vai de capul vostru, Monday morning quarterbacks".
  Cine v-a invatat politica- Cristoiu sau ala de la Adevarul care in fiecare articol plagiaza niste surse externe?! Chifu, cumva ?! ca nu vreau sa-i retin numele stupid...
  • -4 (28 voturi)    
   aveti dreptate (Joi, 22 octombrie 2020, 12:46)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   democratii nu sunt de stanga.
   au devenit de extrema stanga.
   au grija lideri ca barmanita ocazio-cortez,kamala,pocahontas,bietul bernie,aia cu basmaua-n cap si altii pe care nu-i retin.toti pun genunchele-n pamant mananca blm pe paine,inchid ochii la ce face antifa,taie de la bogati sa dea la saraci etc...
   btw,ce mai face blm,ca de cand au intrat federalii pe fir s-a taiat macaroana cu bani...
  • -3 (19 voturi)    
   Mah, cetatene (Joi, 22 octombrie 2020, 12:49)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Nu discutam despre cine voteaza stanga, discutam despre care dintre cele doua partide e de stanga (Dems sau GOP). Democratii pretind ca sunt centru-stanga, dar sunt cam multi Sandersi printre ei, asa ca mie-mi par stanga cu adevarat.
   Daca ai argumente, pune-le aici si lasa restul de chestii, n-a facut nimeni politologie cu Cristoiu si nu avem nicio vina pantru plagiatul altora.
   • +1 (9 voturi)    
    intrebare (Joi, 22 octombrie 2020, 20:06)

    sile1 [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    Asadar democratii sunt de stanga.
    Rusii sunt de stanga (are cineva obiectii ?) ca doar n-or fi de dreapta si nu stiu eu !

    Pai cum se face atunci ca rusii l-au ajutat pe Trump sa castige si nu pe Hillary Clinton ?
    Acest lucru il stie toata lumea in America,n-asa ?

    Astept ca amerlocii trumpisti sa faca lumina in chestiunea aceasta !
 • +2 (58 voturi)    
  Felicitari pentru interviu (Joi, 22 octombrie 2020, 10:42)

  treos [utilizator]

  Asa zisele dezvaluiri explozive sunt de fapt simple atacuri de campanie folosind informatii furnizate de serviciile secete ruse pentru a arunca cu noroi in Biden. Suna la fel de real ca acuzatiile lui Bercea Mondialul din duba politiei cum ca Doamna Stanciu de la Curtea Suprema ar fi luat mita de milioane de dolari.

  Va mai amintiti de emailurile lui Hillary? Exact! Acelasi tip de facatura cu sprijin rusesc. Ce e nostim e ca republicanii drept razbunare pentru impeachmentul lui Trump au pornit o ancheta asupra lui Hunter Biden. Rezultatul? N-au gasit nimic ilegal . L-au lasat pe Trump cu buza umflata, la fel cum s-a intamplat si cu anchetarea doamnei Clinton :)

  E clar ca Trump nu are cum sa castige fara swing states si acum le pierde pe toate. E pe cale sa piarda si Texasul ceea ce ar fi o catastrofa pentru republicani. Urmeaza dezbaterea de azi si probabil va mai pierde 1-2 procente la fel cum s-a intamplat dupa prima confruntare unde mai mult a zbierat.

  P.S. Romanii din America au ramas cu mintea in anii 80 cand SUA era anti URSS, acum sub Trump a devenit o locul de joaca al propagandei ruse care tocmai si-a numit omul la Casa Alba.
  • -5 (25 voturi)    
   - (Joi, 22 octombrie 2020, 11:01)

   tomlin [utilizator] i-a raspuns lui treos

   textul e prea corect gramatical pentru un primitiv-progresist, de unde l-ai primit ?
   • +8 (22 voturi)    
    De la Soros primim toti (Joi, 22 octombrie 2020, 11:42)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui tomlin

    Voi tot cu Putin? Sau si cu Xi Jingping?
    • -8 (16 voturi)    
     pai (Joi, 22 octombrie 2020, 13:04)

     baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui girea

     maree lxi finanteaza din greu partidul socialist american, hollywoodul, nba, nfl si alte cloace imputite stingiste. Asa ca.
    • -8 (16 voturi)    
     - (Joi, 22 octombrie 2020, 13:08)

     tomlin [utilizator] i-a raspuns lui girea

     de la cel mai de sus, noroc ca e doar unul.
  • -6 (32 voturi)    
   Fake news? (Joi, 22 octombrie 2020, 11:02)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui treos

   Putin tocmai a felicitat Partidul Democrat din SUA pentru incisivitatea de care da dovada in campania prezidentiala. Insusi Putin recunoaste ca insultarea lui Trump de catre Democrati nu face decat sa creasca prestigiul Rusiei. Putin mai arata ca Democratii din SUA si comunistii Rusiei impartasesc valori comune, si ca vel vrea sa lucreze impreuna cu Biden. Putin mai arata ca Trump nu a fost deloc intelegator cu Rusia.

   Si nu e "teoria conspiratiei", e Newsweek de azi:
   https://www.newsweek.com/vladimir-putin-says-wants-work-joe-biden-claims-shared-values-between-democrats-communism-1537501

   Asa ca, "mai draga", mai usor cu pianul "Rusia" pe scari. "Las-o jos, ca macane".
   • +5 (23 voturi)    
    Aha.. (Joi, 22 octombrie 2020, 11:41)

    girea [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

    Deci Putin il lauda pe Trump si il ataca pe Biden. Bine de stiut.
    • -3 (19 voturi)    
     LOL (Joi, 22 octombrie 2020, 14:17)

     marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui girea

     Exemplu de logica inversa :)
     • -4 (18 voturi)    
      Nu cred ca-i logica (Joi, 22 octombrie 2020, 15:33)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

      Probabil doar o reactie pavloviana.
 • +4 (32 voturi)    
  Spune-mi cu cine te insotesti... (Joi, 22 octombrie 2020, 11:34)

  arap [utilizator]

  Din presa contemporana
  Cine il sustine pe Trump ?
  Taliban endorse Donald Trump in US presidential race

  Osama bin Laden's niece is a Trump supporter who has also backed the QAnon conspiracy theory movement

  Trump has repeatedly been endorsed by white supremacist groups and other far-right extremists, and they've looked to him as a source of encouragement

  Cine il sustine pe Biden?
  Nearly 500 generals, admirals and former national security officials from both parties endorsed former Vice President Joe Biden

  13 Nobel Prize-winning economists endorse Biden

  More than 350 faith leaders endorse Biden, citing 'need of moral leadership'
 • +9 (19 voturi)    
  ramane sa urmaresc cu real interes (Joi, 22 octombrie 2020, 11:41)

  ..13 [utilizator]

  Ultima si cea mai dura dezbatere intre cei doi.

  Sper sa aflu in sfarsit care sunt prioritatile lor si cum spera fiecare sa isi atinga obiectivele asumate.

  Nici din interviu nu am aflat mare lucru - doar asa publicitate pentru unii, neinteresant.

  Sunt nimicuri -
  Pe scena deschisa mult sange o sa curga....

  Bloody Mary inainte sau dupa sa iau??? - ce ziceti?
  • 0 (8 voturi)    
   Ia "in timp ce" (Joi, 22 octombrie 2020, 12:50)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Eu asa as face :))
 • -4 (32 voturi)    
  Ups! (Joi, 22 octombrie 2020, 11:41)

  marc.andre [utilizator]

  Deja la acest articol sunt prea multe comentarii inteligente pro-Trump, asa ca articolul nu mai este primul pe Homepage, si se va duce tot mai jos pe masura ce comentariile impotriva lui Biden se vor inmulti.

  E si asta un semn.
  • -3 (15 voturi)    
   Eu nici nu am prins articolul. (Joi, 22 octombrie 2020, 15:46)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

   Asa de repede a coborat. Il gasesc doar in topul comentariilor.
 • -7 (11 voturi)    
  Reagan (Joi, 22 octombrie 2020, 12:34)

  feisbuk [utilizator]

  Primele semne ale maladiei Alzheimer au apărut la sfârșitul primului mandat. La începutul anilor 90, când terminare cu funcția, boala avansase.
 • -6 (26 voturi)    
  Stanga mereu nebuna (Joi, 22 octombrie 2020, 14:27)

  Vlad-I [utilizator]

  Este anormala filozofia stangista, ura in contra rasei albe promovata de activisti albi. Nu trebuie sa fii doctor ca sa-ti dai seama ca universitatile occidentale sunt pe aratura. De fapt un tanar de 20 ani daca intra intr-o universitate americana filo-stangista sectia de antropologie, sociologie, poate iesi mai raudecat a intrat. Ei pun in egalitate cel mai bune opere de literatura si filozofie universale, cu productii tribale.
  • -1 (25 voturi)    
   Trumpache (Joi, 22 octombrie 2020, 15:33)

   gavrone [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   Voi toti suferiti de boala mintala numita suprematia alba. Cand Biden ajunge presedinte o sa se ocupe personal de voi. Umple puscariile cu toti retarzii extremisti in frunte cu portocaliul rasist.
   • -1 (23 voturi)    
    Primii care primesc puscaria sunt activistii (Joi, 22 octombrie 2020, 15:49)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

    In orice preluare Comunista. II spune etapa de relaxare dintr-un motiv, si activistii aia nu mai au nici un scop real si sunt prea radicalizati pentru a mai avea vreun scop politic. Asa ca daca au ochelari sunt adormiti pe loc, si daca nu primesc o lopata la Canal.
   • -1 (11 voturi)    
    Inca un frumos exemplu de pacifism de stanga (Joi, 22 octombrie 2020, 20:37)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

    Nu stiu cum va imaginati, presupunand ca pe aici sunt votanti in US si acestia sunt indecisi, ii ve-ti convinge pe acestia sa voteze cu Biden amenintand cu puscaria pe cei care nu se conformeaza!
    Nu stiu daca ati invatat la scoala ca doar regimurile fasciste, adica national-socialiste, si comuniste, aka international-socialiste, si-au bagat opozantii la puscarie(sau i-au exterminat) dupa ce au luat puterea.
    Una peste alta, tocmai ce ne-ai confirmat esenta unei viitoare guvernari Harris-Biden, o dictatura!
 • 0 (18 voturi)    
  Jale mare pe trumpanzee (Joi, 22 octombrie 2020, 16:14)

  niponica [utilizator]

  Idiotul lor sta catastrofal in sondaje si ei se imbata cu apa rece sperand ca diversiunile grosolane cu ajutorul lui Putin mai pacalesc pe cineva. Gata s-a terminat amaratilor, urmeaza sa urlati la luna cu Biden presedinte. Progresismul invinge intotdeauna.
  • 0 (0 voturi)    
   Citesti numai sondajele comuniste numai! (Duminică, 1 noiembrie 2020, 20:35)

   mucenic [utilizator] i-a raspuns lui niponica

   Sondajele de calitate costa cateva $milioane unul. Nimeni nu isi permite in afara de Trump si democratii la putere. Nu trebuie sa te bazezi pe rezultatele acestor sondaje ci pe comportarea jucatorilor. Vrei sa ma convingi, America este entuziasmata de un presedinte in stadiul presenil, care n-a facut nimic in 47 de ani de serviciu public exceptamd condamnarea lui Nixon, considerat de toti politicienii ca fiind eminamente prost, corupt impreuna cu toata familia si un vicepresedinte comunist (alta calitate n-are)? Iertati-ma ati ramas cu un IQ de clase primare daca stiti ce este asta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by