Unul dintre principalii candidati republicani in cursa pentru nominalizarea la functia de presedinte al SUA a inmanat o suma de bani unei sustinatoare, in Carolina de Sud, transmite ABCNews. Mitt Romeny a scos 50-60 de dolari din portofel si i-a dat lui Ruth Williams, care astepta sa-i stranga mana. ABCNews noteaza ca a fost pentru prima data cand Romney a facut un astfel de gest in timpul campaniei electorale.

Ruth Williams (55 de ani) a declarat ca urmareste echipa lui Romney inca din momentul in care candidadtul a ajuns in Carolina de Sud, la 11 ianuarie. Femeia spune ca a primit un mesaj din partea lui Dumnezeu sa-l urmaresca pe Mitt Romney.

"Eram pe autostrada si ma rugam, si am spus: Dumnezeule, arata-mi cum sa-mi dau drumul la lumini. Am oprit la un stop si autobuzul sau era acolo. Si apoi Dumnezeu mi-a zis: Urmareste autobuzul, iar eu am urmarit autobuzul pana la aeroport", a declarat Williams, care este somera din luna octombrie a anului trecut.

Potrivit declaratiilor femeii, ea a urmarit autobuzul de campanie pana la aeroportul Columbia miercurea trecuta, aceeasi zi in care Romney a venit din New Hampshire.

In timpul unui miting electoral desfasurat in Columbia, Romney s-ar fi oprit pentru a discuta cu Williams, rugand-o pe guvernatoarea de Carolina de Sud, Nikki Haley, sa o salute si ea pe femeie.

Williams, care nu a precizat cati bani i-a dat Romney, a declarat de asemenea ca secretarul Trezoreriei din South Carolina, Curtis Loftis, i-a platit femeii factura la energie electrica, in valoare de circa 150 de dolari. Loftis este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai lui Romney in Carolina de Sud.

Un purtator de cuvant al lui Romney a spus ca republicanul i-ar fi dat femeii intre 50 si 60 de dolari.

Intrebata de ce il sustine pe Romney, femeia a spus: "Dumnezeu nu mi-a spus sa ma duc la altcineva, ci mi-a spus sa ma rog pentru Romney. L-am ascultat pe Domnul".

Mitt Romney este candidatul republican cotat cu cele mai mari sanse de a il invinge pe Barack Obama la scrutinul prezidential din 6 noiembrie. El este considerat cel mai moderat posibil candidat al republicanilor. Pana in prezent, Romney a castigat alegerile interne republicane in Iowa si New Hampshire.