Ales din primul tur in functia de presedinte, Vladimir Putin ajunge pentru a treia oara la Kremlin. Va fi acelasi presedinte ca si pina acum? Care sint prioritatile mandatului sau de 6 ani? Istoricul Laurentiu Constantiniu, specialist in spatiul rus, a discutat online cu cititorii HotNews.ro marti de la 10.00 despre noul mandat prezidential al lui Putin si impactul viitor al Rusiei pe scena globala.

Laurentiu ConstantiniuFoto: AGERPRES

Carte de vizita Laurentiu Constantiniu:

  • Asistent universitar la Catedra de istorie medie, moderna si contemporana (sectia istorie contemporana) a Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti si cercetator la Institutul Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
  • Analist pe probleme de politica interna, externa si de securitate din zona Rusia si spatiul CSI al revistei "Cadran politic".

2008: Doctor in istorie (titlul lucrarii de doctorat Glacisul strategic in politica externa sovietica. Plan si realizare, 1919-1949).

2001-2004: Studii master la Facultatea de Istorie, Universitatea "Prietenia Popoarelor", Moscova, Federatia Rusa (specialitatea istoria Rusiei).

1998-2002: Facultatea de Istorie, Universitatea Bucuresti (specialitatea istoria URSS).

2007: Premiul "Nicolae Balcescu", al Fundatiei Magazin Istoric, pentru lucrarea Grigore Gafencu Jurnal (1 iunie 1940-30 august 1941), nota asupra editiei, comentarii si note de Laurentiu Constantiniu, Bucuresti, Ed. Pro Historia, 2006.

Vezi interviul VIDEO cu istoricul Laurentiu Constantiniu: