UPDATE 13.11 Biroul Electoral Municipal Sibiu a terminat luni numaratoarea voturilor, stabilind ca Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania, este noul primar al Sibiului, locul al doilea fiind ocupat de fostul prefect Ovidiu Sitterli (PSD), iar al treilea clasat este Razvan Pop (PNL), transmite Mediafax

Astrid FodorFoto: turnulsfatului.ro

Potrivit numaratorii finale al Biroului Electoral Municipal Sibiu, Astrid Cora Fodor (FDGR) a fost votata de 27.948 de sibieni - 57,13%, Ovidiu Ioan Siterli (PSD) a fost votat de 18,8%, iar Razvan Codrut Pop a primit increderea a 5.339 de votanti 10,91%.

In ceea ce priveste mandatele de consilieri locali in Consiliul Local Sibiu, FDGR a obtinut 12 mandate, PSD va avea cinci mandate, iar PNL- patru mandate. BEM precizeaza ca PSD si PNL au mai primit cate un mandat la redistribuire, astfel ca PSD va avea sase consilieri locali la Sibiu, iar PNL - cinci.

Potrivit BEM, in municipiul Sibiu au fost 143.842 de alegatori pe listele electorale, din care s-au prezentat la urne 50.141.

Partidul Social Democrat (PSD) a obtinut 15 mandate de primar, in timp ce Partidul National Liberal (PNL) are 14 primari, ca urmare a rezultatelor partiale comunicate luni dimineata, de catre Biroul Electoral Judetean (BEJ), in urma centralizarii rezultatelor din 29 de circumscriptii electorale, dintr-un total de 64, transmite Agerpres.

PNL este partidul cu cele mai multe voturi pentru consiliile locale, potrivit BEJ. PNL are 42,49 % din voturile exprimate pentru posturile de consilier local, iar PSD, 40,39 %, in timp ce Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), 5,20 %, iar Partidul Miscarea Populara, 3,27 %.

PNL are cei mai multi candidati care au fost votati in judet, un procent de 43.47 %, fiind urmat de PSD, cu 37,69% si Forumul Democrat al Germanilor din Romania cu 4,51 %, potrivit centralizarii rezultatelor din 92 de sectii de votare, dintr-un total de 370 de sectii din judetul Sibiu.

Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), isi pastreaza functia de primar al municipiului Sibiu, in urma alegerilor locale de duminica, potrivit numaratorii paralele a PSD.

Astrid Fodor (FDGR) a obtinut un scor de 57,09 %, pe locul doi este Ovidiu Sitterli (PSD), cu un scor de 18.86 %, iar pe trei, Razvan Pop (PNL) cu 10,91 %, potrivit numaratorii paralele a PSD Sibiu din 98,1 % din sectiile de vot din municipiu, a declarat luni dimineata, pentru AGERPRES, Florin Orlatan, presedinte executiv al PSD Sibiu.

Potrivit aceleiasi surse, FDGR are si cel mai mare numar de consilieri municipali la Sibiu, 12, fata de doar 6 consilieri ai PSD, respectiv 5 consilieri ai PNL. Astfel, FDGR a obtinut 46,15 % din voturile date de sibieni pentru Consiliul Local, fiind urmat de PSD, cu un scor de 21,26 % si PNL, cu 17,61 %.