Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5, Ovidiu Raetchi, i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, in care i-a solicitat acestuia sa mareasca efectivele de politisti pe 5 iunie, in ziua alegerilor locale, mai ales in carierul Ferentari, "pentru a impiedica o deturnare infractionala a procesului de votare. Clanurile specializate in trafic de droguri sau prostitutie au interese politice directe", se arata intr-un comunicat de presa.

Ovidiu Raetchi si Mihai Voicu Foto: Facebook - Ovidiu Raetchi

Scrisoarea lui Raetchi:

"Fac un apel la dumneavoastra, pe aceasta cale, pentru a supraveghea cu atentie, prin efectivele Ministerului de Interne, modul in care se va desfasura procesul electoral in cartierul Ferentari, Sectorul 5, duminica, 5 iunie.

Dupa cum stiti, acest cartier a fost acaparat in ultimii ani - in mod regretabil pentru vechii sai locuitori - de veritabile retele infractionale specializate in trafic de droguri, camatarie, prostitutie. Unele zone din cartier au fost in mod deliberat transformate intr-un ghetou, astfel incat mecanismele traficului de droguri, de pilda, sa fie disimulate in spatele unor intermediari saraci.

Dupa cum stiti, in fiecare zi se ridica zeci sau chiar sute de seringi din zonele critice ale cartierului Ferentari. Si este imposibil ca aceasta realitate durabila sa nu ascunda complicitati politice consolidate in ultimele decenii.

Pentru a bloca implicarea acestor clanuri infractionale in procesul deliberativ civic, pentru a elimina orice suspiciune de frauda, va rog pe aceasta cale, domnule ministru, sa suplimentati efectivele de politisti aici pentru a garanta buna desfasurare a procesului electoral. Au aparut in ultima saptamana acuzatii privind cumpararea de voturi, cumpararea de buletine pentru a nu putea fi utilizate la urne, oferirea de bunuri precum masini de spalat pentru voturi, conditionarea votului de promisiunea de a acorda ajutoare sociale imediat dupa alegeri."