Simulare pentru alegerile locale. Prima verificare a sistemului informatic

de I.c.     HotNews.ro
Duminică, 22 mai 2016, 13:57 Actualitate | Alegeri locale 2016. Bucuresti

Duminică, la nivel naţional, are loc prima dintre cele trei simulări ale alegerilor locale, la care va fi testat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului multiplu, informeaza Mediafax.

Duminică, începând cu ora 09.00, Comisia Tehnică a alegerilor locale din iunie va coordona prima dintre cele trei simulări programate pentru a verifica funcţionarea aplicaţiilor informatice de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenire a votului multiplu.

Simularea va fi realizată în condiţii cât mai apropiate de cele din timpul votului, pentru a putea identifica şi remedia eventuale disfuncţionalităţi, anunţa ministrul Petre Tobă la începutul lunii mai. Verificarea de duminică este organizată de Autoritatea Electoral Permanentă(AEP) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale(STS). Reprezentanţii acestor instituţii sunt sprijiniţi la testare de cei din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei şi prefecturi.

Sistemul de prevenire a votului ilegal presupune o reţea formată din tablete şi alte dispozitive pentru aproape toate secţiile de votare din ţară. Conectate la internet, la o reţea securizată de STS, pe aceste tablete se vor transmite în timp real datele votanţilor. Astfel, unitatea centrală va putea compara informaţiile cu cele venite de la celelalte secţii de votare. La testarea de duminică, operatorii vor merge în interiorul secţiilor de votare şi vor transmite date, la fel ca în ziua alegerilor, pe reţeaua pusă la dispoziţie de STS, fiind astfel verificate comunicaţiile, anunţă oficialii din AEP.

Pentru votul din 5 iunie vor fi organizate 18.616 secţii de votare, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

646 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
.ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă