Biroul Electoral Municipal (BEM) a validat 12 candidati pentru Primaria Capitalei si 588 pentru pozitia de consilier in Consiliului General al Municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres. Campania electorala incepe vineri, 6 mai, si se va incheia pe 4 iunie.

Scrutin in RomaniaFoto: Autoritatea Electorala Permanenta

Cine candideaza la primaria Bucuresti (ordine alfabetica):

La Consiliul General al Municipiului Bucuresti ALDE are 69 de candidati, PDS - 69, PMP - 69, PER- 37, PNTCD - 6, UDMR - 65 , USB - 69, PRU - 69, PNL - 66, Alianta PSD+UNPR - 69.

Pe 5 iunie, romanii cu drept de vot sunt chemati la urne pentru a-si alege primarii, consilierii locali si judeteni. Votarea incepe la ora 07.00 si se incheie la ora 21.00.

Cine se afla in spatele candidaturilor inedite

Catalin Berenghi - independentul care a vopsit porcii in culorile tricolorului

Mediafax scrie ca este cel care a adus sapte purcei vii vopsiti cu rosu, galben si albastru pe terenul din Capitala alocat de Guvern Cultului Musulman, pentru constructia unei moschei. De asemenea, a ingropat doua carcase de porci congelate pe terenul din Bulevardul Expozitiei.

Catalin Berenghi nu este la primul protest atipic. Proprietar al unei cafenele din centrul Bucurestiului, a plantat porumb, capsuni, rosii, ceapa, flori si menta intr-o gradina improvizata pe trotuarul din fata cafenelei, in semn de protest fata de taraganarea lucrarilor de inlocuire a pavajului din zona.

Lozinca lui Berenghi: "Eu nu va promit nimic!"

"Am hotarat sa intru in cursa electorala pentru functia de Primar General al Capitalei. Fac acest pas la indemnul miilor de oameni care-mi cunosc si apreciaza implicarea in nenumarate activitati civice de mare rasunet. Spre deosebire de ceilalti candidati, sustinuti si propulsati de diferite partide ori obscure grupuri de interese, eu nu va promit nimic din ceea ce palavragesc ei. Astazi a venit vremea faptelor, iar nu a vorbelor desarte, de care am avut parte in ultimii 27 de ani. Candidez independent, astfel ca nu voi avea obligatii si nici tribut de platit fata de cineva. Aceasta libertate absoluta imi da dreptul sa fac doar ceea ce trebuie", anunta Catalin Berenghi pe pagina sa de Facebook.

Nicu Neamtu - Partidul Republican

"Am fost intrebat de mai multe ori de ce am ales sa candidez la Primaria Generala. Un prim si simplu raspuns este acesta: am ales sa ma pun in sprijinul oamenilor deoarece consider ca asta ar trebui sa fie ceea ce anima orice persoana altruista", a scris Neamtu pe Facebook. Neamtu este liderul noii formatiuni Partidul Republican.

Mirel Mircea Amaritei - ProDemo

Mirel Mircea Amaritei a candidat in 2014 pentru functia de presedinte al Romaniei, scrie Mediafax. Atunci a obtinut sub 8000 de voturi. Este de profesie avocat, fiind liderul partidului Prodemo. Numele sau apare in dosarul privind insolventa Realitatea Media.

Amaritei este acuzat ca, alaturi de Maricel Pacuraru si Sorin Ionut Barbu, a antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea. Potrivit presei, Mirel Amaritei se recomanda ca presedinte al Institutului de Cercetare, Studii Comportamentale si Biometrie si este preocupat de studiul subconstientului.