Deputatul Bogdan Diaconu, liderul Partidului Romania Unita, si-a depus luni, la Biroul Electoral Municipal, candidatura pentru Primaria Generala a Capitalei, el fiind insotit de reprezentantii PRU care vor intra in cursa electorala pentru primariile de sector si pentru Consiliul General, dar si de membri ai "Patrulei Vlad Tepes", transmite Agerpres. Diaconu promite, la primul punct din programul sau, ca va interzice "mega moscheea".

HotNews.roFoto: Hotnews

Diaconu este, de altfel, primul candidat care isi depune candidatura pentru Primaria Capitalei.

"Astazi mi-am depus candidatura pentru Primaria Capitalei romanilor si i-am insotit pe colegii mei care si-au depus candidaturile la Primariile de Sector. PRU va face curatenie in Bucuresti! In toate sensurile...Candidatii PRU la Primariile de sector sunt: Andrei Piticas (sector 1), Augustin Hagiu (sector 2), Daniel Ghita (sector 3), Radu Bratu Iorga (sector 4), Bogdan Lencu (sector 5), Ioan Dinuta (sector 6)," a declarat Diaconu intr-un comunicat.

Membrii PRU au venit la BEM cu masini din care rasunau cantece patriotice, dar si cu steaguri tricolore. De asemenea, candidatii pentru functiile de primar au purtat camasi albe, cu panglici tricolore cusute pe guler, mai scrie Agerpres.

"Alegerile locale, pentru PRU, inseamna o etapa din cursa pe care ne-am asumat-o de a schimba la fata Romania, miza principala ramanand alegerile din toamna. Dar pentru alegerile locale avem un obiectiv foarte clar: de a obtine cat mai multi consilieri locali, consilieri municipali, consilieri judeteni, primari de comune, de orase si presedinti de CJ, astfel incat sa intram in batalia din toamna pe usa din fata in Parlamentul Romaniei, cu fruntea sus, cu demnitate si cu un scor suficient de mare, prin care sa determinam viitorul Romaniei, conform valorilor pe care le promovam", a declarat Bogdan Diaconu, dupa inscrierea la BEM.

In comunicatul transmis presei, Diaconu isi enumera principalele puncte din programul pentru Bucuresti:

"1.Voi interzice constructia mega moscheii din Bucuresti. Pe perioada mandatului meu ca Primar General al Capitalei in Bucuresti nu va calca picior de migrant musulman. Bucurestiul este o fortareata crestina si capitala lui Vlad Tepes si trebuie respectat ca atare!

2. Voi face un audit la Primaria Generala pe ultimii 26 de ani, voi dezvalui tot ce s-a furat si ii voi da pe mana DNA pe vinovati. Banii furati vor fi recuperati si folositi pentru nevoile bucurestenilor.

3. Voi verifica toate contractele Primariei Generale, le voi rezilia pe cele incorecte si voi supraveghea personal toate lucrarile contractate pe banii Primariei pentru a ma asigura ca sunt efectuate eficient si la pretul corect. Opresc coruptia din Primarie si oblig firmele sa isi faca treaba exemplar!

4.Pe durata mandatului meu ca Primar General in Bucuresti nu se vor mai taia copaci si nu se va mai distruge niciun metru patrat de spatiu verde! Initiez un program de replantare de copaci si de crestere a suprafetelor de spatiu verde de care Capitala are atata nevoie!

5. In primul an de mandat evacuez imobilele ocupate abuziv si le redau bucurestenilor dupa ce salubrizam zona. Ajunge cu focarele de infectie si de infractionalitate care sunt un pericol pentru sanatatea publica si pentru siguranta noastra!

6. Voi crea 12.000 de noi locuri de parcare, cate 2.000 pentru fiecare sector. Introduc in Bucuresti sistemul SMS parking, taxez marii generator de trafic (supermarketuri, banci, mall-uri etc) si pun capat pentru totdeauna mafiei parcagiilor. Pe durata mandatului meu in Bucuresti nu va mai fi picior de parcagiu sau de spalator de parbrize la colturi de strada!

7. Programul meu de lucru ca Primar General va fi public minut cu minut. Locuitorii Capitalei vor putea urmari online (si pe telefonul mobil) ce fac eu ca Primar General in fiecare zi si in fiecare moment. Pe aceeasi aplicatie, bucurestenii vor putea comenta si trimite sugestiile lor vizavi de activitatea din Primarie si cu privire la activitatea mea ca Primar General.

8. Fac ordine in Bucuresti, aplic legea in mod egal pentru toti si rezolv problema curateniei, a traficului si a iluminatului stradal. Un Bucuresti civilizat inseamna dezvoltare, conditii decente pentru toti locuitorii sai si crearea de locuri de munca!

9. La doi ani de mandat initiez chiar eu un referendum pentru propria mea demitere in care bucurestenii sa decida daca sunt multumiti de activitatea mea sau daca isi doresc plecarea mea. In cazul in care referendumul va fi majoritar negativ, imi voi da demisia din functia de Primar General al Capitalei. In acelasi referendum, le voi cere bucurestenilor sa decida chiar ei asupra marilor investitii din Capitala si asupra planurilor de dezvoltare pe termen lung."

Diaconu a fost ales deputat din partea PSD, partid din care a plecat in octombrie 2014.