Candidatul USL Darius Valcov a obtinut al treilea mandat de primar al municipiului Slatina, conform numaratorii paralele efectuata de partide in peste jumatate din sectii, diferenta de voturi fata de urmatorul clasat fiind de cateva sute in fiecare sectie de votare unde s-a realizat deja numaratoarea paralela, anunta Agerpres.

Tot USL este, pana acum, pe primul loc si la votul pentru sefia Consiliului Judetean Olt, unde candidatul USL, Paul Stanescu, presedinte al PSD Olt, ii devanseaza detasat pe ceilalti candidati, conform numaratorii paralele.

Aceste rezultate sunt partiale dupa ce au fost numarate voturile pentru sefia CJ in mai putin de 20 de localitati din cele 112 din judet, insa proportia de peste 60% din voturi in favoarea candidatului USL se pastreaza in toate localitatile unde pana acum a fost efectuata numaratoarea paralela.

La Caracal, potrivit numaratorii paralele efectuate de PSD, candidatul social-democrat Eduard Ciocazanu a obtinut peste 50% din voturi. 'La Caracal avem peste 50% din voturi. Primar este Eduard Ciocazanu', a declarat deputatul PSD Daniel Barbulescu.

Au mai fost anuntate rezultate partiale in orasul Bals, unde castigator al fotoliului de primar si al unui nou mandat este liberalul Madalin Teodosescu, candidatul USL.

Reprezentantii PDL au spus ca au certitudinea dupa numaratoarea paralela ca au castigat cinci mandate de primar in localitati rurale.

Conform numaratorii paralele a PSD si PDL, ar fi obtinut mandate de primar si doi candidati PP-DD din doua comune.