Motorul unui tramvai nou, realizat de compania din Turcia Bozankaya, a luat foc în mers, miercuri seară, în timp ce garnitura se afla pe traseu, relatează News.ro

Tramvai TimișoaraFoto: www.stpt.ro

Nicio persoană nu a fost rănită, pompierii intervenind pentru a stinge incendiul. Cauza izbucnirii acestuia urmează să fie stabilită.

Tramvaiul Bozankaya se afla pe traseu în faţa Palatului Administrativ, în apropiere de centrul oraşului Timişoara, când motorul acestuia a luat foc, iar de sub tramvai a ieşit fum, potrivit News.ro

Reprezentanţii STPT au declarat că vatmanul a sesizat că tramvaiul s-a blocat pe linii şi şi-a anunţat colegii din dispecerat că urma să se retragă în depou, însă pe drum a luat foc motorul acestuia. Vatmanul a intervenit de urgenţă cu extinctorul, dar au fost chemaţi şi pompierii.

Specialiştii din cadrul fabricii Bozankaya urmează să facă cercetări pentru a stabili cauza producerii incendiului.

În momentul incidentului, în tramvai se aflau călători, însă nimeni nu a fost rănit.

Timișoara dă aproape 50 de milioane de euro pentru 23 de tramvaie

La Timişoara urmează să sosească, până la finalul acestui an, încă cinci astfel de tramvaie, conform contractului. Inițial contractul semnat de Timișoara era pentru 21 de tramvaie de la Bozankaya, dar în septembrie anul trecut municipalitatea de pe Bega a decis să suplimenteze contractul cu încă două unități.

Fiecare mijloc de transport costă peste 11 milioane de lei, cu TVA inclusă, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

În total toate tramvaiele costă peste 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional. Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.