Primarul general Nicuşor Dan afirmă, vineri seară, că a discutat cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, despre ”interesul major” pentru crearea trenului metropolitan, precum şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Planul de mobilitate urbană, care va fi lansat în dezbatere publică, a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.

Nicusor Dan in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”M-am întâlnit azi cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi din partea României, cu care am discutat despre proiectele Bucureştiului şi ale zonei metropolitane pentru infrastructura de transport şi despre finanţările europene pe care Primăria Capitalei le poate obţine. Prioritare pentru Uniunea Europeană rămân proiectele verzi de infrastructură, iar Bucureştiul poate primi fonduri în acest scop”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că a discutat cu Vălean despre ”interesul major” pentru crearea trenului metropolitan, precum şi pentru reabilitarea liniilor de tramvai.

De asemenea, s-a discutat despre Planul de mobilitate urbană al Capitalei, care va fi în curând lansat în dezbatere publică.

”Îi mulţumesc doamnei comisar pentru deschiderea în a susţine Bucureştiul şi pentru asigurările că dialogul PMB cu Comisia Europeană şi cu Direcţia Generală Mobilitate şi Transporturi va continua, ca să aducem aici banii europeni de care avem nevoie”, a mai scris Nicuşor Dan.