Terenul pe care se află strada a fost scos la vânzare de către ANAF. Este vorba de 5.850,8 metri pătraţi, sectorul străzii Emanoil Bernfeld, cuprins între strada Ioan V. Socec şi strada Ştefan Baciu – aproximativ 150 – 200 metri. „A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru, președintele unei asociații de locatari, citat de Bună Ziua Brașov.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat că municipalitatea era dispusă să depună o ofertă pentru achiziţionarea străzii Emanoil Bernfeld, dar în limita maximă a evaluării realizate de autoritatea locală. Edilul spune că achiziţionarea terenului a fost un gest speculativ, deoarece nicio persoană fizică nu are ce face cu o stradă.

„Din păcate, cu caracter speculativ, un investitor privat a mers cu valoarea licitată şi a încheiat această achiziţie. Există mai multe proceduri juridice pe care le avem în calcul. Vom avea o discuţie cu noul proprietar, pentru a vedea care sunt pretenţiile sale. De asemenea, avem şi posibilitatea exproprierii pe cazul de utilitate publică la valoarea rezultată din evaluare, undeva la un sfert, o treime din preţul solicitat la licitaţie”, a declarat primarul Braşovului. Totodată, el a anunţat că va verifica de ce oamenii nu au primit răspuns petiţiei.

Citește știrea și vezi ce declara noul proprietar în Bună Ziua Brașov.