Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susţine că în timpul furtunilor cel mai mare pericol în Bucureşti îl reprezintă căderile de arbori sau de elemente de construcţie. El a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că toaletarea arborilor va începe curând.

Toaletare arboriFoto: Flickr/ FirstEnergy Corp.

„Nu au mai fost făcute toaletări de arbori uscaţi de ceva vreme, am ridicat această problemă şi discut cu Primăria Capitalei lucrul acesta. Înţeleg că va exista un fel de audit de specialitate zilele acestea, se va face şi se va trece la toaletarea arborilor, pentru că existau cazuri când au căzut arbori şi fără furtună (...). Există arbori uscaţi şi am atras atenţia Primăriei şi Primăria va acţiona în sensul de a-i îndepărta”, a afirmat Stoica, potrivit Agerpres.

Potrivit prefectului, aceşti copaci sunt deja identificaţi, el menţionând că a primit asigurări că zilele acestea se va da undă verde pentru toaletări.

Alin Stoica a atras atenţia că în timpul manifestărilor violente de tipul furtunilor cel mai mare pericol în Bucureşti îl reprezintă căderile de arbori sau de elemente de construcţie, pentru că sunt multe faţade de clădiri care stau să se prăbuşească.