Primăria Sectorului 4 a lansat licitația pentru amenajarea unui parc de peste 27.000 mp la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul aceluiași proiect, va fi construit și un Centru Multicultural (Teatru) și o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Valoarea estimată a contractului este de circa 37 milioane lei, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 25 mai 2021.

Parc Metalurgiei 5Foto: Primaria Sector 4

Licitația a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe 23 martie.

”Noul parc, ce va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, și va purta numele lui Tudor Arghezi, denumirea a fost aleasă în urma consultării opiniei cetățenilor sectorului 4, în semn de omagiu adus marii personalități. În acest moment, sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc în ansamblurile rezidențiale construite în ultima perioadă în zona Metalurgiei și au nevoie stringentă de o oază de verdeață, de un loc de joacă, în care cei mici să poată să facă mișcare, iar adulții să se relaxeze. Pentru aceasta, Primăria Sectorului 4 construiește aici un parc ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, care a fost expropriat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sector 4.

Parcul va avea o suprafață de 27.627 mp, din care peste 10.000 mp vor fi doar spații verzi.

”Proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele, destinate sportului și jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătrați. În cadrul aceluiași proiect, va fi construit și un un Centru Multicultural (Teatru) și o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafață desfășurată de 2.500 mp și cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activități artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferințe, integrată într-un centru de afaceri, precum și o zonă de relaxare și socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter și două etaje”, a mai comunicat instituția.