Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că în cursul zilei de joi au continuat discuţiile privind proiectul de buget şi îşi exprimă încrederea că actuala administraţie va reuşi să repare „multe din stricăciunile celor care au distrus oraşul”.

Foto:

„Concluzia zilei de astăzi nu diferă cu mult faţă de altele. Ştiam că bugetul Primăriei a fost gestionat prost de administraţia anterioară, care a ales să arunce banii pe distracţie şi mai puţin pe investiţii corecte şi necesare pentru oameni, dar lucrurile pe care le descoperim în fiecare zi sunt peste orice imaginaţie. Imediat ce terminăm dezbaterile, adică lunea viitoare, vom da o primă formă bugetului. Ceea ce pot deja spune este că multe dintre cheltuielile inutile de până acum nu se vor regăsi în noul buget. Punem stop risipei şi drămuim banii şi aducem fonduri europene pentru ceea ce are cu adevărat nevoie Bucureştiul. Poate că rezultatele nu se vor vedea imediat, în câteva zile sau câteva luni. Însă, cu siguranţă, în acest mandat, vom reuşi să reparăm multe din stricăciunile celor care au distrus oraşul şi vom reuşi să facem proiecte importante pentru Capitală", a scris Nicuşor Dan joi seară pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a menţionat că la dezbateri au participat directorii instituţiilor de cultură şi spectacol din subordinea Primăriei, precum şi cei de la conducerea Administraţiei Fondului Imobiliar, a Poliţiei Locale, reprezentanţii Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor, ai Grădinii Zoologice şi ai Centrelor pentru Tineret şi Seniori.

De asemenea, conform unui comunicat PMB, la întâlniri au fost prezenţi şi viceprimarii Capitalei, Stelian Bujduveanu şi Horia Tomescu, precum şi consilieri municipali din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Au mai participat reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale, precum Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, Active Watch, ARCEN, Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu, EDIT, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă, Nod Makerspace, BASAR, Funky Citizen.