- Subvenția la căldură este suplimentată cu 135 milioane lei și se ajunge la fabuloasa suma de 1,238 miliarde lei;
- se dau încă 7 milioane lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare și se ajunge la suma de 24 milioane lei;
- se dau pentru subvenția la transport 93 milioane lei și se ajunge la fabuloasa sumă de 1,57 miliarde lei, însă aici se regăsesc și sumele neplătite din anii trecuți;
- la Administrația Spitalelor se dau 40 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene și dotări pentru criza sanitară, inclusiv paturi pentru terapie intensivă;
- bugetul Direcției Generale de Asistență Socială se suplimentează cu 54 milioane lei. Instituția taie 4 milioane lei de la cheltuielile de personal, 3 milioane lei de la bunuri și servicii și se dau 74 milioane lei bugetul necesar acordării stimulentelor financiare pentru copiii și adulții cu handicap, nou-născuți, prevenirea abandonului școlar și sprijinul pentru femeile gravide.
- bugetul Direcției Generale de Peisagistică și Monumente de For Public este diminuat cu 22,6 milioane lei;
- bugetul Clubului Sportiv Municipal a fost diminuat cu circa 9 milioane lei;
- Bugetul Administrației Străzilor se diminuează cu 40 milioane lei;
- bugetul Centrului pentru Seniori este diminuat cu circa 3 milioane lei;
- de la cheltuielile cu personalul la Primăria Capitalei se taie 17 milioane lei, de la cheltuieli cu bunuri și servicii 735.000 lei;
- se taie aproape 50 milioane lei de la investiții în școli, bani alocați în principal pentru construirea unor clădiri multifuncționale în incinta unor școli; Suma a fost tăiată deoarece lucrările nu au fost făcute, astfel că banii nu puteau fi folosiți;
- se taie 219 milioane lei de la protecția mediului, în principal incineratorul de deșeuri, dar și de la finalizarea stației de epurare de la Glina și reabilitarea colectoarelor principale de canalizare (-168 milioane lei, rămân 143 milioane lei). Pentru Glina mai sunt de plată 70 milioane lei pentru lucrările efectuate anul acesta, deci nu mai era nevoie de toată suma.
Firea PSD unde a topit bani de are ND nevoie acum sa taie? Cumva pe spitalele si gradinitele promise sau pe catedrale si luminite si borduri? Ia marsh la parlamenty si targeti-o de maneca!
bugetul Clubului Sportiv Municipal a fost diminuat cu circa 9 milioane lei;
adica ce mai trebuie sport pt copii ? - majoritatea cheltuielilor se duc catre cluburile sportive porfesioniste ale CSM.
Bugetul Administrației Străzilor se diminuează cu 40 milioane lei-> daca vrei tu sa iti asfalteze iarna, esti cu capul;
se taie aproape 50 milioane lei de la investiții în școli, bani alocați în principal pentru construirea unor clădiri multifuncționale în incinta unor școli;
ce ne mai trebuie scolarizare si-asa sunt toti analfabeti functionali nu(ca si tine)? daca citesti in continuare se da si o explicatie -> Suma a fost tăiată deoarece lucrările nu au fost făcute, astfel că banii nu puteau fi folosiți;
e taie 219 milioane lei de la protecția mediului, în principal incineratorul de deșeuri, dar și de la finalizarea stației de epurare de la Glina și reabilitarea colectoarelor principale de canalizare (-168 milioane lei, rămân 143 milioane lei)
la ce ne mai trebuie pomeni sociale daca murim de poluare ? -> Din nou...era greu s citesti mai departe -> Pentru Glina mai sunt de plată 70 milioane lei pentru lucrările efectuate anul acesta, deci nu mai era nevoie de toată suma.
Asta nu suna deloc bine...
Stie cineva ce impact are concret asupra incineratorului si finalizarea statiei de epurare de la Glina?
In acest caz nu e corect sa se spuna ca "s-a taiat".
Nu acuz, cum spuneam in intrebarea mea, e doar o intrebare. Am mari sperante pentru Nicusor Dan
Mai informeaza-te
Bucurestiul nu va putea depasi niciodata asa stadiul de organism bolnav, parazitat.
Rușine Nicusor Dan, Rusine PNL!
E doar un calcul matematic.
Nu stiu dac-o fi bine sau rau, trebuie sa cunosc amanunte; dar stiu sigur un lucru:
E EXACT INVERS de cum spunea in campania electorala!
Într-un interviu, ND afirma (pe bună dreptate) că bucureștenii nu trebuie să plătească pierderile enorme din rețeaua de distribuție. Practic subvenția acoperă aceste pierderi. Dacă de la Elcen pleacă 10 unităși iar la consumator ajung doar 6, cele 4 pierdute sunt acoperite din subvenție. pe măsură ce pierderlile vor fi eliminate prin refacerea rețelei subvenția va fi diminuată corespunzător.
Trecând la elementele din știre:
1. Diminuarea bugetului Clubului Sportiv Municipal înseamnă cel mai probabil salarii de la „profesioniști”. Oricum, sportul de masă nu prea era în activitatea CSM care trebuie regândită din rădăcini și transformat din vector de marketing în instrument de educație și sănătate.
2. 50 de milioane de la școli... dacă acești bani nu au fost folosiți (scrie clar), pentru a-i folosi trebuie să- dezaloci de pe actualul buget și să-i aloci pe un alt buget.
3. Idem pentru mediu, sume care nu au fost și nu ar fi fost cheltuite conform scopului inițial
4. de la Peisagistică... ce cheltuieli mai poți avea în miezul iernii. Dacă acești bani sunt nefolosiți sau se pot amâna diverse investiții neesențiale, foarte bine.
și așa mai departe.
Atât timp cât bugetul este pe deficit, este normal să prioritizezi cheltuielile pe capitolele cu adevărat importante, esențiale. Aceste ar fi pe termen scurt căldura, transportul, sănătatea și educația, mediul. Tot ceea ce este festivism sau mită electorală trebuie tăiat sau păstrat la nivel minim (nu mita, evident).
-termoficare
-poloare
-locuri de parcare
-stop constructii in zonele supra aglomerate
-curatenie