În plină pandemie de Coronavirus, Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret " Ștefan Iordache" , plătește circa 480.000 lei (TVA inclus) pentru o scenă demontabilă. Contractul a fost atribuit direct firmei Loud Music Entertainment, care în ultimele 18 luni a mai primit de la instituție, prin aceeași metodă, 15 contracte în valoare totală de peste 1,7 milioane lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, achiziția a fost postată pe 9 iunie la ora 10:21 și a fost atribuită la ora 14.07.

Datele tehnice sunt următoarele: ”Structura metalică tip "Scenă" demontabilă, balastată cu blocuri de beton îngropat, dimensiuni 12x10x7 m clearance, podium de 12x10x1,2 m, capacitate de agățare 9500 Kg, distribuit conform raport static. Clearance deck to beam - 7.5 m . Podium din lemn triplus stratificat tip TEGO montat pe structura de oțel. Structura din oțel poate rezista montată și pe timp de vara și pe timp de iarnă fără a necesita supraveghere specializată pentru perioada de stand-by, nu necesită montare și demontare inantea și după terminarea fiecărui eveniment. Calculul static include și calculatiile pentru încărcările de zăpadă. Specificații detaliate în manualul tehnic și în raportul static. Structura este formată din 4 stâlpi de oțel culoare negru cu înălțime de 8.5 m acoperiș tip Pitch-Roof cu 3 grile de prerigg, capacitatea de agățare fiind de 500 kg/punct împărțite în 24 de puncte. 2 scari de acces de 2 x 1,2 m. Stâlpii sunt asigurați cu sufa de oțel pentru a preveni deformările din cauza condițiilor meteo. Sistem de outrigg pentru agățarea sistemului de sunet cu greutate de maxim 1500 kg/fiecare parte. Acest tip de structură este mult mai rezistent decât structurile temporare de aluminium care necesită supraveghere non stop de către personal montator specializat”, se arată în anunțul postat în SEAP.

Potrivit Datelor din SEAP, firma Loud Music Entertainment a primit de la Primăria Sector 5, în ultimele 18 luni, prin achiziție directă, contracte de peste 1,7 milioane lei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma a fost înființată în 2013 și are un singur acționar Dragoș-Costin Banu. Acesta este și administrator.

De la începutul anului 2019, compania a încheiat și două contracte cu Compania Municipală Sport pentru Toți. În total, contractele încheiate cu cele două instituții totalizează circa 2 milioane de lei.

Primăria Sectorului 5 este cunoscută pentru cheltuirea banului public pe concerte.

În 2018, Primăria a organizat un concert pentru a sărbători ”50 de ani de Sector 5” pentru organizare plătind circa 700.000 de euro, potrivit jurnaliștilor de la Recorder.

Potrivit unui reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder, Dan Bittman a fost cel care a prezentat această manifestare. El l-a felicitat pe edil, pentru că ”merge treaba bine aici în sectorul 5 și toată lumea-i fericită”.

Dan Bittman: ”Doamnelor şi domnilor, în aplauzele dumneavoastră, vreau să-l invit în scenă, pe domnul primar al Sectorului 5, domnul Daniel Florea!”

”Dom’ primar, dar văd că... merge bine treaba aici, în Sectorul 5, nu ştiu... Extraordinar, toată lumea-i fericită“, a spus Bittman de pe scenă, alături de primar.

”Suntem singurul Sector cu spor pozitiv din Bucureşti“, a replicat primarul PSD Daniel Florea.

Dan Bittman: ”Să dea Dumnezeu să rămâneţi aşa (...).”

Și HotNews.ro a scris în mai multe rânduri despre sumele cheltuite de Primărie pe concerte.

De exemplu, instituția a plătit peste 45.000 de euro pentru spectacolul organizat de Centrul Cultural de Tineret Ștefan Iordache în Parcul Sebastian, pe 24 ianuarie, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române.