Coronavirusul va deveni o infecție oarecum frecventă și obișnuită, a declarat joi medicul Simin Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș, la comandamentul de urgență organizat de Primăria Capitalei. Această boală este ca toate infecțiile obișnuite și a recomadat populației o atenție mai mare la igiena mâinilor și evitarea expunerii în locuri foarte aglomerate.

Spitalul Victor BabesFoto: Spitalul Victor Babes

„Această boală e ca toate infecțiile obișnuite. Noutatea e că e un virus nou în circuitul uman. Deja a fost acumulată o experiență destul de bună legat de acest tip de infecție. S-a văzut că mortalitatea e destul de mică, singura chestie e că rata de infectare este destul de mare, dar există forme ușoare sau medii și lucrul acesta nu trebuie să ne panicheze. Va deveni o infecție oarecum frecventă și obișnuită”, a explicat medicul.

Simin Florescu a recomandat populației să evite locurile aglomerate și să respecte normele de igienă.

”Ce se recomandă restului lumii în afara spitalelor e o atenție la igiena mâinilor, evitarea expunerii în locuri foarte aglomerate. În ceea ce privește călătorii care vin din zonele cu risc de infecție, ei trebuie să știe că dacă vin dintr-o zonă cu risc vor fi screenați și chiar dacă nu au contact cu anumite persoane, ei trebuie să ceară un sfat, există o linie telefonică și acum, pentru că dacă nu are niciun semn de boală, trebuie să rămână timp de 14 zile în carantină la domiciliu. Va fi contactat dacă apar semne de boală. Dacă nu, trece perioada de incubație. DSP se ocupă să instruiască acești călători. Dacă prezintă semne de boală, adresarea trebuie făcută către spital, unde știe ce are de făcut”, a explicat medicul.