Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a început o campanie de schimbare a tăbliţelor cu denumirile străzilor din oraş, propunându-şi să le reînnoiască în totalitate până la finele acestui an, relatează Agerpres.

Indicator bilingv in Sfantu GheorgheFoto: sfantugheorgheinfo.ro/ Vargyasi Levente

"Noile indicatoare bilingve au un design modern, fiind realizate dintr-un material mult mai rezistent decât cele existente. (...) Tăbliţele au fost fabricate în Sighişoara şi, datorită suprafeţei emailate, îşi păstrează starea iniţială pentru mai mult timp", au precizat reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe, într-o postare pe pagina de internet a instituţiei.

Potrivit acestora, pentru început vor fi montate 118 tăbliţe noi pe 29 de străzi aflate în centrul oraşului şi în zona adiacentă.

"În primă fază, angajaţii municipalităţii vor instala 118 de noi tăbliţe pe 29 de străzi şi pieţe din apropierea centrului oraşului, însă noi plăcuţe vor fi amplasate şi pe artere care nu sunt neapărat în centru, cum ar fi de exemplu străzile 1 Decembrie 1918, Ciucului sau bulevardul general Grigore Bălan. (...) Planurile sunt ca în acest an să se înlocuiască tăbliţele cu denumiri pe toate străzile oraşului", se mai arată în comunicat.