Primaria Capitalei vrea sa aplice procedura simplificata si pentru de servicii de invatamant, de formare profesionala si servicii hoteliere aferente cu valoare de pana la 3,3 milioane lei fara TVA / UPDATE: Proiectul a fost adoptat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 19 decembrie 2016, 13:06 Actualitate | Administratie Locala

Gabriela Firea
Foto: Agerpres
Primaria Capitalei vrea sa aplice o procedura simplificata proprie pentru achizitia de servicii de invatatamant, de formare/perfectionare profesionala si de servicii hoteliere aferente acestora, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de pe 21 decembrie. Valoarea pana la care se poate aplica aceasta procedura este de circa 3,3 milioane lei fara TVA.


UPDATE Proiectul a fost adoptat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Liderul grupului USB, Ana Maria Ciceala,  a declarat ca va ataca in instanta proiectul deoarece incalca Legea achizitiilor publice.

...........................


Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotarare, aceasta procedura se aplica in vederea:

- achizitionarii serviciilor de invatamant, de formare/perfectionare profesionala in vederea participarii la cursuri de perfectionare organizate de catre institutii publice sau institutii subordonate acestora sau de alte categorii de organizatori - persoane juridice;

- participarii la seminarii, colocvii, mese rotunde si conferinte nationale sau internationale pe diverse teme de interes pentru autoritatea contractanta, ca urmare a unor invitatii transmise la aceasta,

- achizitionarii serviciilor hoteliere aferente; in conditii de eficienta economica si sociala, cu respectarea tuturor dispozitiilor legale aplicabile, pe baza principiilor nediscriminarii, tratamentului egal, recunoasterii reciproce, transparentei, proportionalitatii si asumarii raspunderii.

"Pe parcursul aplicarii procedurii simplificate proprii, efectuate de catre Directia de specialitate din Primaria Municipiului Bucuresti care are prevederi bugetare in acest sens, se vor lua toate masurile necesare pentru evitarea aparitiei unor situatii de natura sa determine aparitia unui conflict de interese si/sau manifestarea concurentei neloiale. In cazul in care se constata aparitia unor astfel de situatii, se va proceda la eliminarea efectelor rezultate dintr-o astfel de imprejurare, adoptandu-se potrivit competentelor, dupa caz, masuri corective de modificare, incetare, revocare, anulare si altele asemenea, ale actelor care au afectat aplicarea corecta a procedurii de atribuire sau ale activitatilor care au legatura cu acestea. Prezenta Norma interna asigura cadrul organizatoric si metodologia unitara privind organizarea si desfasurarea procedurii simplificate proprii, pentru achizitionarea serviciilor de invatamant, de formare/perfectionare profesionala si a serviciilor hoteliere pentru seminariile/conferintele/cursurile de formare/perfectionare profesionala prevazute in Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016", se arata in proiectul de hotarare.

Anuntul de participare trebuie pus pe SEAP cu minim 5 zile lucratoare  inainte de depunerea ofertelor, potrivit hotararii adoptate.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei a aprobat pe 31 octombrie  procedura simplificata si pentru atribuirea unor contracte de servicii sociale si alte servicii specifice de pana la 3,3 milioane de lei.

Ce inseamna procedura  simplificata si cand se aplica

Potrivit Legii nr. 98/2016 din 19 mai 2016 privind achizitiile publice:

- Conditiile si modalitatile de aplicare a procedurii simplificate presupun cel  putin  termene  mai  scurte  decat  cele  prevazute  in  cuprinsul  prezentei  legi  si  formalitati procedurale reduse fata de cele prevazute in cuprinsul acesteia pentru atribuirea contractelor de achizitie publica, acordurilor - cadru si concursurilor de solutii a caror valoare estimata este mai mare decat pragurile corespunzatoare prevazvute la alin. (1) (3,3 milioane lei fara TVA).

- Procedura  simplificata  se  initiaza  prin  publicarea  in  SEAP  a  unui  anunt  de  participare simplificat, insotit de documentatia de atribuire aferenta.

- Autoritatea contractanta are obligatia de a stabili perioada de depunere a ofertelor in functie de  complexitatea contractului de achizitie publica/acordului - cadru si de cerintele specifice, astfel incat operatorii economici interesati sa beneficieze de un interval de timp adecvat si suficient pentru elaborarea ofertelor si pentru pregatirea documentelor de calificare si selectie, daca sunt solicitate prin documentele achizitiei.

- Perioada minima intre data transmiterii anuntului de participare la procedura simplificata si data - limita de depunere a ofertelor este de cel putin:

a) 10 zile, in cazul in care se are in vedere atribuirea unui contract de achizitie publica de servicii sau produse;

b) 6 zile, in cazul in care se are in vedere atribuirea unui contract de achizitie publica de produse de complexitate redusa;

c) 15 zile, in cazul in care se are in vedere atribuirea unui contract de achizitie publica de lucrari.


- In cazul in care o situatie de urgenta, demonstrata in mod corespunzator de catre autoritatea contractanta, face imposibil de respectat perioadele prevazute de prezenta lege,  autoritatea contractanta poate stabili o perioada redusa pentru depunerea solicitarilor de participare/ofertelor, care nu poate fi mai mica de 6 zile de la data transmiterii spre publicare a anuntului de participare, respectiv transmiterii invitatiei de participare, in cazul atribuirii unui contract de achizitie publica de servicii sau produse, respectiv de 9 zile, in cazul unui contract de achizitie publica de lucrari.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

1252 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  Se califica si tuta Varanului,in ceva concret ? (Luni, 19 decembrie 2016, 13:25)

  Plagarus [utilizator]

  " Doctorul " Pandele si odrasla soatzei au un viitor,dupa aventura in politica .
 • +8 (8 voturi)    
  "Concediile bugetarilor" platite din buget (Luni, 19 decembrie 2016, 16:10)

  Mjay [utilizator]

  Aceste "asa zise" cursuri de 3-4-7 zile in statiuni montane sau la mare vara, la hoteluri de 3-4 stele nu sunt altceva decat o forma grava de delapidare din pacate foarte intalnita zilele astea. Nu se pune accentul pe cursuri nici macar in brosurile organizatorilor. Se pune accentul doar pe conditiile hoteliere, pe faptul ca poti merge cu un insotitor :) si ca primesti materialele de curs pe tableta care iti si ramane. Sunt o forma de a face un concediu pe banii statului.
  • +1 (1 vot)    
   Vaaai ! (Miercuri, 21 decembrie 2016, 20:21)

   rutger [utilizator] i-a raspuns lui Mjay

   Ce rau esti! Si invidios !! Pai la cursurile astea se-nvata carte solida (ashi cu popi, care de dame, pasparol...) si se practica sporturi educative si colective pentru intarirea echipei: footing, aruncatulmaslineiinpaharuldewhisky, cinecadeprimulsubmasadelabautura, degustatulsihalitulintreguluibufetsuedez, etc. Vara, cursurile se organizeaza pe litoral cu skinautic si piscina! Iarna, la Predeal, cu sauna si saniecuzurgalai ! Primavara-toamna, la B(aile) Felix, cu jacuzzi si palinca de Bihor ! Asa se cocosheaza bugetarii de invatatura si voteaza cu gratzie pesedeu' !
 • +8 (8 voturi)    
  portita (Luni, 19 decembrie 2016, 19:07)

  Ilidia [utilizator]

  O noua portita "simplificata" ptr. deturnarea fondurilor primariei...
  • +2 (2 voturi)    
   Proceduri simplificate ? (Miercuri, 21 decembrie 2016, 20:00)

   motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

   Acolo unde bantuie spectrul licitatiilor trucate, asta nu poate fi decat o veste proasta ...


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă