UPDATE Primarul interimar Razvan Sava (PNL) vrea sa modifice organigrama Primariei Capitalei: mai multi angajati si posturi de conducere, cu doua luni inainte de alegeri.  Consiliul General unde PLN detine majoritatea a aprobat proiectele. Secretarul primariei si-a dat demisia dupa aprobarea proiectelor

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 14:52 Actualitate | Administratie Locala

Razvan Sava
Foto: PMB
Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a propus Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa modifice organigrama institutiei cu doar doua luni inainte de alegerile locale si doar cu cateva saptamani inainte sa parareasca acest post, Sava fiind candidat la Primaria sectorului 4.  Prin mai multe proiecte de hotarare se popune majorarea numarului de angajati din aparatul propriu cu 74 de persoane, infiintarea unor noi posturi de conducere la institutiile subordonate si infiintarea a doua directii noi - un Corp de control al primarului general si Serviciul Peisagistica Urbana.

UPDATE
Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde PLN detine majoritatea, a aprobat proiectele. Secretarul general al Primariei, Tudor Toma, si-a dat demisia imediat dupa aprobarea proiectelor. Consilierul PNL, Cristian Olteanu a propus un amendament, aprobat de CGMB, prin care a scos transferul Satului Francez de la APLAB la AFI si modificarea organigramei AFI.
Tudor Toma nu a dorit sa faca publice motivele pentru care si-a dat demisia.
.......

Potrivit a trei proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de joi, se doresc urmatoarele modificari in organigrama:
-Serviciul managementul calitatii se transforma in Directia managementul calitatii;
- Serviciul  Suport Tehnico - Administrativ se transforma in Directia Suport Tehnico-Administrativ;
- Serviciul Contracte din cadrul Directiei Generale Achizitii - Directia Contracte isi modifica atributiile si se va numi Serviciul Concesionari;
- Se infiinteaza Serviciul Peisagistica Urbana in cadrul Directiei de Mediu  - 8 posturi;
- se reorganizeaza Directia Asistenta Tehnica si Juridica;
- Serviciul Spatiu Locativ si cu Alta Destinatie se muta din cadrul Directiei Generale Dezvoltare Urbana  in cadrul Directiei Patrimoniu;

- Se desfiinteaza Serviciul Evidenta Fond Imobiliar din cadrul Directiei Patrimoniu;
- se infiinteaza Corpul de Control al Primarului General  la nivel de directie;
- la Directia Generala de Asistenta Sociala se infiinteaza un nou post de director general adjunct;
- se transfera Satul Francez de la ALPAB la Administratia Fondului Imobiliar pentru intretinerea si exploatarea acestuia.

"In ceea ce priveste Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), se observa din actul sau de organizare si functionare (HCGMB nr305/2013), ca obiectul sau de activitate 'il constituie administrarea exploatarea, intretinerea, repararea si protejarea lacurilor, strandurilor, spatiilor verzi....' insa si 'administrarea, exploatarea, intretinerea si inchirierea imobilelor' 'imobile' reprezentand ceea ce este aratat la art. 1 din Anexa 6b, respectiv 'Complex Sat Francez' ceea ce putem spune contravine ideii de serviciu public creat cu precadere cu un obiect de activitate pe alt palier. Activitatea de administrare de imobile nu poate fi secundara in activitatea unei institutii, mai ales in conditiile existentei unei institutii publice ce are ca principal obiect de activitate administrarea de imobile, respectiv Administratia Fondului Imobiliar. Pentru o administrare unitara dar si competenta propunem ca si 'Complex Sat Francez' dar si imobilul situat in Bucuresti Str. C-tin Noica nr,183, sector 6 sa fie preluat pentru derularea activitatii de administrare, motiv pentru care se impune crearea unui al saptelea Oficiu de Administrare in subordinea Directorului General", motiveaza Administratia Fondului Imobiliar.

- Administratia Strazilor:  se infiinteaza un nou post de director general adjunct;
- AFI - se infiinteaza 47 de posturi si 5 de conducere si se ajunge la un total de  191 posturi din care 24 posturi conducere.
- Aparatul de specialitate al Primarului General ajunge la 1093 de posturi. Inainte era  de 1019, deci rezulta o crestere cu 74 de posturi.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

1691 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  pas cu pas. (Joi, 31 martie 2016, 15:00)

  ouyang [utilizator]

  nu mai incap godacii? nu mai au loc prin alte institutii nou infiintate? cati va mai trebuie sa va si apucati de treaba? cheltuieli ca la balamuc, eficienta zero. la sapa cu toti.
 • +1 (1 vot)    
  ... (Joi, 31 martie 2016, 15:01)

  John.Doe [utilizator]

  Asta ii problema, prea putini sefi.
 • -1 (1 vot)    
  Poate afla si cine polueaza Bucurestiul noaptea.. (Joi, 31 martie 2016, 15:10)

  D-or [utilizator]

  Si poate ne spune si noua cine ne imbolnaveste de cancer.

  Si poate ne spune cit costa statul tratamentul unui bolnav, cit costa sanatatea unui copil si daca se acopera aceste costuri din ceea ce se incaseaza din activitatile poluante din timpul noptii.

  Ar trebui publicata o lista si o harta cu toate punctele cu activitati poluante si cu programul de poluare. Cred ca este un drept legitim al fiecarui cetatean sa fie corect informat la ce noxe este expus si sa poata decide daca este cazul sa se mute sau nu din acea zona.
 • +2 (2 voturi)    
  O să fie directori pentru câteva luni (Joi, 31 martie 2016, 15:18)

  Cheie primara [utilizator]

  De regula schimbarea organigramei se face după alegeri. Se vor bulversa cu toții.
 • 0 (0 voturi)    
  foarte bun (Vineri, 1 aprilie 2016, 13:08)

  IonelMiron [anonim]

  Poate unii oameni nu inteleg ce este un corp de control sau un serviciu de peisagistica...

  Un corp de control este absolut necesar acum! poate un corp de control aduce in primul rand niste locuri de munca in plus dar ulterior va economisi multi bani si se vor putea demara controale la diferite directii subordonate primariei, un corp de control va verifica lucrarile si calitatea servicilor contractate de primarie, va verifica atat calitatea muncii angajatiilor primariei cat si profesionalismul departamentelor din subordine...

  un serviciu de peisagistica este prezent in fiecare mare oras din Europa! in Londra nu construieste fiecare de capul lui, ci se construieste dupa plan! nu vezi case fara etaj langa blocuri cu 4 etaje! nu vezi cladiri care stau sa se darame langa cladiri moderne din geam si otel...

  Un serviciu de peisagistica este mult mai necesar decat corpul de control!

  Dar na, lumea se blocheaza la chestii nesemnificative... noi acum avem sute de parlamentari in plus si acum ne blocam la chestia ca se angajeaza oameni in plus... tipic romanesc...
  daca aia nu au posturi de conducere cine mama dracu mai asculta de ei? corp de control fara post de conducere ca sa fie la mila oricui?
  peisagistica fara conducere e ca si cum nu ar fi!

  O intentie laudabila per total... multa bafta domn' Sava
 • -1 (1 vot)    
  doamne ajuta (Vineri, 1 aprilie 2016, 18:25)

  ElenaIvan [anonim]

  doamne ajuta sa mai scapam de risipa. auzi si tu fura banii pe statuia sufletelor pierdute in colectiv


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică