Doua blocuri de locuinte, cu inaltimea maxima de 6 etaje, ar putea fi construite pe strada Sfintii Voievozi, nr 22-24 din centrul Capitalei, planul urbanistic zonal prin care se cere permisiunea de construire fiind prezentat in aceasta saptamana la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Strada este zona protejata datorita cladirilor de patrimoniu care se afla acolo.

Propunere str. Sf. Voievozi 3Foto: Hotnews

Beneficiarul proiectului este SC Heubach Invest Gmbh&Ko KG Grossmain Sucursala Bucuresti. Biroul de proiectare care elaboreaza PUZ-ul este KXL, iar conceptul de arhitectura este realizat de ADN - arhitectii Andrei Serbescu, Adrian Untaru si Petra Bodea. Terenul este in prezent liber de constructii.

Indicatorii urbanistici aprobati pentru zona protejata, in prezent, sunt:

Procent de Ocupare a terenului: 50%

Coeficient de Utilizare a terenului: 2

Inaltime maxim admisa: Parter plus doua etaje, local parter plus patru etaje

Indicatorii urbanistici ceruti sunt:

Procent de Ocupare a terenului: 60%

Coeficient de Utilizare a terenului: 2,4

Inaltime maxim admisa: subsol, parter plus sase etaje;

Daca va primi unda verde de la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, proiectul ajunge la arhitectul sef al orasului, care trebuie sa avizeze constructia. Cu acest aviz, daca il va primi, impreuna cu aviz de la Ministerul Culturii si alte avize de specialitate, Planul Urbanistic Zonal va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Daca va fi aprobat, investitorii pot obtine autorizatia de construire in baza careia va fi ridicat ansamblul.

Strada Sfintii Voievozi face parte din zona protejata Occidentului care are grad de protectie ridicat. "Se protejeaza valorile arhitectural - urbanistice, istorice si de mediu natural care au o pondere ridicata: trama stradala si caracterul. Sunt permise interventii care conserva trama stradala si intaresc caracterul existent prin ameliorarea fondului construit si a valorii urbanistice", se arata in Planul Urbanistic al Zonei Protejate. Citeste aici mai mult.

Cum arata Str. Sfintii Voievozi - foto Google Maps

Simulari cum arata proiectul de pe str. Sf. Voievozi 22-24