DEZBATERE PUBLICA Doua blocuri de locuinte, cu inaltimea maxima de 6 etaje, ar putea fi construite pe strada Sfintii Voievozi din centrul Bucurestiului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 15:39 Actualitate | Administratie Locala


Propunere str. Sf. Voievozi 3
Foto: Hotnews
Doua blocuri de locuinte, cu inaltimea maxima de 6 etaje, ar putea fi construite pe strada Sfintii Voievozi, nr 22-24 din centrul Capitalei, planul urbanistic zonal prin care se cere permisiunea de construire fiind prezentat in aceasta saptamana la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Strada este zona protejata datorita cladirilor de patrimoniu care se afla acolo.

Beneficiarul proiectului este SC Heubach Invest Gmbh&Ko KG Grossmain Sucursala Bucuresti. Biroul de proiectare care elaboreaza PUZ-ul este KXL, iar conceptul de arhitectura este realizat de ADN - arhitectii Andrei Serbescu, Adrian Untaru si Petra Bodea. Terenul este in prezent liber de constructii.


Indicatorii urbanistici aprobati pentru zona protejata, in prezent, sunt:
Procent de Ocupare a terenului: 50%
Coeficient de Utilizare a terenului: 2
Inaltime maxim admisa: Parter plus doua etaje, local parter plus patru etajeIndicatorii urbanistici ceruti sunt:
Procent de Ocupare a terenului: 60%
Coeficient de Utilizare a terenului: 2,4
Inaltime maxim admisa: subsol, parter plus sase etaje;Daca va primi unda verde de la Comisia de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei, proiectul ajunge la arhitectul sef al orasului, care trebuie sa avizeze constructia. Cu acest aviz, daca il va primi, impreuna cu aviz de la Ministerul Culturii si alte avize de specialitate, Planul Urbanistic Zonal va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Daca va fi aprobat, investitorii pot obtine autorizatia de construire in baza careia va fi ridicat ansamblul.

Strada Sfintii Voievozi face parte din zona protejata Occidentului care are grad de protectie ridicat. "Se protejeaza valorile arhitectural - urbanistice, istorice si de mediu natural care au o pondere ridicata: trama stradala si caracterul. Sunt permise interventii care conserva trama stradala si intaresc caracterul existent prin ameliorarea fondului construit si a valorii urbanistice", se arata in Planul Urbanistic al Zonei Protejate. Citeste aici mai mult.

Cum arata Str. Sfintii Voievozi - foto Google Maps
Simulari cum arata proiectul de pe str. Sf. Voievozi 22-24

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


5681 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  Tare urate! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 15:43)

  Alfabetix [utilizator]

  Eu sunt contra, Gigi Contra :)
 • +13 (13 voturi)    
  Iarăși "praf în ochi" (Vineri, 27 noiembrie 2015, 15:51)

  Adrian [anonim]

  Cunosc foarte bine zona la care se face referire, realitatea este următoarea: e plină de ... cum să le zic, conaționali, care au distrus enorm de multe lucruri în zonă, este ca un cuib de gândaci zona. S-au mai construit chestii în zonă iar pe strada Occidentului au apărut deja două clădiri prea mari pentru zona respectivă, una este chiar lângă Liceul de Muzică. Casa lui Spiru Haret (care este la 2 minute de mers pe jos) a fost "transformată" într-un ansamblu rezidențial nejustificat de scump. Pe stradă s-a mai construit un bloc nou cu pretenții de imobil de lux (foarte departe de ce înseamnă finisaje de calitate dar cu prețuri aiuritor de mari). Eu nu sunt d-acord cu aceste clădiri, zona este deja sufocată cu mașini parcate aiurea, piațeta de la Sfinții Voievozi este un coșmar pentru șoferii de troleibuze care au cap de linie acolo. Acolo trebuie dezinfectată zona după care amendați cei care au făcut ce au vrut din clădirile de care nu au grijă, apoi să să găsească soluții pentru locurile de parcare și abia apoi discutăm despre clădiri noi. Asta dacă vrem ca Bucureștiul să nu arate din ce în ce mai rău.
 • +7 (9 voturi)    
  .... (Vineri, 27 noiembrie 2015, 16:02)

  tirolez [utilizator]

  Urate, iar zona este deja sufocata. De ce il fac, nu stiu. Ca idee, in zona exista un bloc de apartamente exact langa caminul Moxa(unde din poze se pare ca vor fi si cladirile). Cred ca nu au vandut nici macar un apartament, e pustiu de ani de zile.
 • +9 (11 voturi)    
  Iar vor derogari? (Vineri, 27 noiembrie 2015, 16:28)

  AdrianBorza [utilizator]

  Vor coeficient de utilizare mai mare decat cel admis, vor mai multe etaje decat admis, cu ce sunt mai speciali de vor sa fie deasupra legii? Daca e cartier cu cladiri cu 2 etaje de ce vor 4? Si cu un coeficient de ocupare mai mare va fi doar o cladire de beton si foarte putin spatiu verde intr-un cartier de case, nu de blocuri.

  Unde o sa parcheze alea 100 de masini ale rezidentilor?
  • +7 (9 voturi)    
   6 (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:12)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui AdrianBorza

   regulamentul le da deja 4... vor P+6..probabil cu demisol. E o practica generalizata.. Derogarea e "regula".. "eficientizarea" investitiei.. e foame de bani. "Urbanistii" sunt complici peste tot... pardon, in Romania nu se mai face de mult urbanism, se presteaza doar servicii cu "raspundere limitata", din pacate.
  • 0 (0 voturi)    
   de ce vor să construiască: (Miercuri, 2 decembrie 2015, 13:08)

   Ia ghici [anonim] i-a raspuns lui AdrianBorza

   1. Se ia autorizatia de construire.
   2. Se ia un credit de la bancă cu plan de afaceri în care construim cu 800 euro/mp şi vindem cu 1200. Profit.
   3. Se construieşte "la negru" ca să iasă sub 400 euro, prin firma proprie, băgând în buzunar profitul de 400 euro/mp. Legislaţia în domeniu permite.
   4. Facem recepţia conform legii: comisia o numeşte investitorul, primăria deleagă un funcţionar public cu salariu de 1200 lei. Recepţie admisă! Facem rapid intabularea blocului.
   5. Declarăm falimentul firmei, conform legii proaspăt votate dăm blocul băncii să vândă ea apartamentele şi cu banii cumpărăm alte patru terenuri şi o luăm de la capăt.
   Apartamentele? Le cumpără primăria să bage în ele refugiaţii ce vor fi trimişi de UE.
 • -3 (11 voturi)    
  Vecinul decide (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:12)

  Adrian [anonim]

  Sper sa dispara cumva acesta practica aberanta a consultarii vecinilor din primarii care nu are nicio logica. Ajung niste habarnisti sa-si dea cu parerea despre evolutia urbanistica a orasului, in locul celor care sunt indrituiti s-o faca. Este o tehnica gasita de cei din primarii sa nu-si mai asume responsabilitatea pentru propriile decizii.
  In ritmul acesta orasul va decadea mai mult. Cine mai investeste in orice cladire mai importanta atata timp cat este la mana vecinului?
  • +5 (5 voturi)    
   Pai decide! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:09)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Adrian

   In tarile unde nu sunt atatia oameni primitivi care cred ca trebuie sa faca numai ce vror muschii lor, vecinul decide si el pentru ca ii afecteaza si lui proprietatea daca tu construiesti acolo cine stia ce magaoaie: vezi lumina, vezi aspectul estetic, vezi parcari, structura de rezistenta, confort, intimitate.... etc.
   Daca zona zice parter + 2 etaje si acolo conform vecinatatilor asa trebuie sa fie, beneficiarul trebuie sa asa trebuie sa faca.
   Tot acest urbanism derogatoriu pute a coruptie!
 • -5 (9 voturi)    
  Apel . (Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:34)

  Marx [anonim]

  Oameni buni ! Terminati-o cu prostiile ! Nu vedeti ca sunt cocioabe cu moft de patrimoniu ? Adica , vrem sa confirmam ca patrimoniul nostru national este reprezentat de miile de cocioabe din Bucuresti si nu numai ? Cei care dau o tura cu tramvaiul 5 , de exemplu , sigur se gandesc ca bine era sa mai traiasca raposatul vreo cativa ani si sa se faca ordine in sistematizare . Nu v-ati saturat de tiganii ? .
  • +2 (2 voturi)    
   .... (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:04)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Marx

   Pe strada in cauza nu e tiganie, tigania e mai spre Buzesti/Piata Matache. In schimb inca 2 cladiri de 6 etaje fara locuri de parcare suficiente ar fi haos. Se mai construiesc si pe Occidentului, tot fara locuri de parcare. E crima. Deja trebuie sa mergi pe carosabil, ca pe trotuar nu mai e loc : masini, 2 cladiri in constructie care au ocupat si trotuarul cu saci , materiale, schele. Daca vrei sa nu-ti pice ceva in cap a devenit mai sigur pe langa troleibuz. Si trec sute de copii, e liceul de muzica George Enescu.
 • +5 (5 voturi)    
  Unde vor parca (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 11:17)

  tanar_pensionar [utilizator]

  locuitorii cladirilor si musafirii acestora cand vor veni in vizita? Nu cred ca circula pe biciclete, ba chiar o familie poate avea si 2 masini. Chestia cu cladiri de patrimoniu este deja un refren vechi, dar treaba cu parcarea SUV-urilor este cea mai acuta. Strazile sunt inguste acolo si nici pe trotuare nu incap.
 • +5 (5 voturi)    
  afacere imobiliara ce trebuie anchetata de DNA (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 12:37)

  misu [anonim]

  anul trecut, o parte din acest teren (doar sf voievozi nr. 24 - 700 mp) apartinea Primariei Bucuresti. In 2010-2011, in vederea concesionarii terenului chipurile, terenul a fost trecut in proprietatea privata a statului (consiliul general si oprescu fiind partasi). Anul trecut, prin luna mai dupa cum spuneam, acest teren era in proprietatea primariei dar in acelasi timp, executorul bogdan dumitrache introcmise o publicatie de vanzare pentru acest teren la pretul de aproximativ 450 euro/mp si se putrea vinde si la 30% din acesta suma. unul dintre creditorii din acest dosar cine era? adrian bold - angajat al primariei (cred ca directia urbanism). ce este si mai ciudat? Pana la data intocmirii publicatiei de vanzare, PRIMARIA NU FACUSE NICIO CONTESTATIE LA EXECUTARE. acum am verificat pe portal si am vazut ca au reusit totusi sa conteste executarea insa prea tarziu. au fost tardive si au fost respinse. parerea mea: primaria a fost partasa la aceasta ilegalitate.
  absolut toate informatiile de mai sus se gaseau pe internet la un moment dat. daca cineva este interesat si nu le gaseste, dati un semn si le pun eu la dispozitie.
 • +5 (5 voturi)    
  Dar totusi (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 14:35)

  Heruvim [utilizator]

  Cladirile sunt absolut HIDOASE
  • +2 (2 voturi)    
   proiect (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 17:30)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

   mai mult decat chicios. oribil. parca-i o puscarie.
   de ce p+6 cand zona e maximum p+2?
   garaj subteran pentru viitorii proprietari?
   acoperisul cladirii va fi acoperit cu verdeata, conform noilor norme ue de stopare a poluarii? ca si asa suntem capitala europeana cu cea mai mica suprafata verde per cap de locuitor. si asta in conditia in care in calcul se ia populatia oficial declarata de vreo 2 milioane de oameni, in timp ce in Bucuresti sunt de fapt vreo 3 milioane.
 • +1 (1 vot)    
  NU (Duminică, 29 noiembrie 2015, 8:54)

  mr_mojo [utilizator]

  Adică nu; pentru cine poate citește altceva.
  E timpul să oprim dezastrul ăsta. În cartiere de case se vor construi doar case. Nu înțeleg: lumea vrea să stea în cartier de case dar la bloc? De asta rămân apartamentele goale.
  Urâte pe dinafară și fără nici o legătură cu arhitectura zonei; de ce nu fac case cu etaj ca cele de acolo și cu mai multe apartamente? De unde fascinația românilor pentru blocuri? Chiar nu ne duce capul la mai mult?
 • +1 (1 vot)    
  Indicatori urbanistici (Duminică, 29 noiembrie 2015, 20:49)

  care_va_sa_zica [utilizator]

  Indicatorii urbanistici prezenti (POT, CUT, H max) nu sunt acolo de florile marului, sa-i modificam milogindu-ne in public cu randari si texte de 2 lei duzina.

  Actualii indicatori urbanistici indica densitatea maxima pe care o poate suporta orasul in acea zona. Infrastructura, sanatatea populatiei, etc,

  Orice depasire implica o lipsire a viitoarelor investitii in zona de a se bucura macar de limitarile prezente si valabile pentru toti. Un furt.

  Nu e suficienta apa in tzevi pentru atatia oameni, nu e diametrul canalizarii suficient de mare, nu e suficienta capacitate de transport gaz, transformatoarele electrice sunt la limita, locurile de parcare sunt deja acoperite, etc.

  Raspunsul final este NU, motivele sunt clare si evidente.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by