Cetateni din sectorul 3 strang semnaturi pentru demiterea primarului Robert Negoita prin referendum

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 10 decembrie 2014, 16:38 Actualitate | Administratie Locala


Robert Negoita
Foto: Agerpres
Mai multi cetateni din sectorul 3 cer demiterea primarului sectorului, Robert Negoita, prin referendum, si au creat pe Facebook un eveniment pentru strangerea de semnaturi. Pentru organizarea referendumului este nevoie de cel putin 25% dintre semnaturile locuitorilor cu drept de vot. Cetatenii sunt revoltati de incalcarea promisiunilor electorale, dar si de proiectele controversate ale primarului.

Motivele pentru care cetatenii cer demiterea primarului Robert Negoita sunt urmatoarele, potrivit anuntului postat pe Facebook:

1. Primarul Robert Negoita are datorii neplatite la ANAF in valoare de aproximativ 45 milioane Euro.

2. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta taxei pentru salubrizare. In campania electorala RN a promis taxa 0 pentru salubritate, dar imediat ce si-a inceput mandatul a crescut aceasta taxa cu 60%

3. Incalcarea promisiunilor electorale in privinta reabilitarii termice a blocurilor din sector. In campania electorala RN a promis reabilitare gratuita pe toata perioda mandatului, dar in prezent cetatenii sunt nevoiti sa plateasca pentru realibiltarea termica a blocurilor, care se face cu bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui platiti de cetateni. De asemenea cetatenii trebuie sa plateasca si cele 8 milioane Euro doar consultanta in procesul reabilitarii termice din sectorul 3, o suma catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate in domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegala catre anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro in 2012, potrivit raportului Curtii de Conturi. Inspectorii spun ca banii au fost dati unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii platiti ilegal de Primaria Sectorului 3 reprezinta 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei.

5. Distrugerea spatiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, gradinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spatiu verde.

6. Betonarea a peste 8000 de arbori si condamnarea acestora la moarte sigura prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea radacinilor.

7. Comasarea scolilor si generarea unui proces amplu de inghesuire a elevilor si folosirea infrastructurii scolare pentru interesele de partid- vezi exemplul Salii de Sport Elie Radu, redenumita Apollo.

8. Realizarea unor lucrari ilegale pe Bulevardul Unirii in valoare de 15 milioane Euro.

9. Schimbarea inutila a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi banci modulare, mult supradimensionate fata de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector si alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modica de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fantana din fata Cinematografului Gloria, o investitie inutila cat timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile rosii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin ingradirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparenta decizionale fata de cetatenii, intrucat nici un proiect aprobat de primarie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic in functii de conducere in Primaria Sector 3, enumerand pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene si vicepresedinte PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilitati publice, mebru PSD), Octavian Ghetu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), Pencea Florentina`(secretare Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de constructie a blocurilor lui Robert Negoita care au luat foc).

16. Ignorarea sesizarilor cetatenilor, la care nu se raspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

17. Desfasurarea de lucrari fara autorizatie de mediu in parcul Titanii, incalcandu-se legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor.


Potrivit Legii nr. 286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001:
 "Art. 73. - (1) Mandatul primarului inceteaza ca urmare a rezultatului  unui referendum local avand ca obiect demiterea acestuia, organizat in conditiile legii, conform procedurii prevazute la art. 58 alin. (3)-(7).
 (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei, orasului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau a neexercitarii atributiilor ce ii revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
 (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de  cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei,  orasului sau municipiului."

Si Mazare risca sa fie demis prin referendum

Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca a inceput sa stranga semnaturi inca din noiembrie pentru demiterea primarului Constantei, Radu Mazare, prin referendum, daca acesta nu isi va da demisia asa cum a promis. Inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, Mazare a declarat ca se va retrage din viata politica daca Victor Ponta pierde cursa prezidentiala.

"Radu Mazare a declarat inainte de alegeri ca daca Victor Ponta nu iese presedinte, se va retrage. A mai declarat asta si in 2009 si nu s-a tinut de cuvant. Lupta mea cu el este una civica. Cand am fost reprezentant al elevilor i-am solicitat sa respecte legea si sa dea elevilor si studentilor reducere la transportul in comun, iar atitudinea lui a fost una nesimtita", a declarat Bajdechi. Citeste aici mai mult.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

30127 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  unde este lista ? (Miercuri, 10 decembrie 2014, 16:43)

  un domn [utilizator]

  cine are coorodonatele ? unde se semneaza ?
  • +15 (19 voturi)    
   asta m-am intrebat si eu (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:10)

   unu_ [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Dar cred ca printez o lista-doua si eu si strang semnaturi, sa fie treaba buna.

   Cui predau listele?
   • +10 (14 voturi)    
    poate ne ajuta redactia HN (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:24)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui unu_

    sau citeste initiatorul de pe FB
  • -8 (16 voturi)    
   Pe Facebook (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:35)

   JuliaP [anonim] i-a raspuns lui un domn

   Diaspora
  • +8 (12 voturi)    
   Lista (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:42)

   ValentinaV [anonim] i-a raspuns lui un domn

   https://www.facebook.com/events/1604675803093954/?pnref=story
  • -7 (7 voturi)    
   a (Joi, 11 decembrie 2014, 2:21)

   andreivictor [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Cetatenii Sectorului 3 cer demiterea primarului Robert Negoita! pe facebook
   • +3 (7 voturi)    
    n-ai inteles (Joi, 11 decembrie 2014, 7:59)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui andreivictor

    nimic pt. ca nu vrei sa intelegi.
    daca-i fi folosit macar un neuron, ai fi vazut ca pe facebook doar se mediatizeaza. ai toate informatiile necesare.
    demiterea nu se poate face pe facebook, luminatia ta.
  • +2 (2 voturi)    
   trebuie sa (Joi, 11 decembrie 2014, 7:57)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   accesezi link-ul din text, pe facebook (al doilea rand de sub titlul articolului) si te lamuresti imediat.
 • +20 (22 voturi)    
  super misto (Miercuri, 10 decembrie 2014, 16:56)

  Cata79 [utilizator]

  jos codosul
 • +21 (23 voturi)    
  Pentru un asa circar (Miercuri, 10 decembrie 2014, 16:57)

  mopsu [utilizator]

  am semna pentru demitere si judecare si noi din provincie .
 • +13 (19 voturi)    
  unde semnez? (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:13)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  vreau sa semneeeeeez
 • +18 (22 voturi)    
  As semna si eu dar locuiesc in alt sector (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:14)

  Dl.Gica [utilizator]

  Desi sunt direct afectat de porcariile facute de acest primar pentru ca zilnic calatoresc prin sectorul 3.
  Bdul Nicolae Grigorescu a fost asfaltat si reasfaltat de foarte multe ori (cred ca din 2 in 2 ani), in timp ce, pe Bdul Liviu Rebreanu iti rupi rotile si picioarele in gropi, iar alte strazi sunt neasfaltate sau sunt gropi nereparate pe stradutele dintre blocuri ca urmare a lucrarilor facute de firme cu muncitori nepriceputi si materiale necorespunzatoare.
  Tot ce e frumos in sectorul 3 a fost facut de fostul primar.

  Lui Negoita i-au luat foc blocurile din Confort City si nu avea apa la hidrantele din acele blocuri. Bineinteles ca totul s-a musamalizat si nu cred ca a platit nici macar o amenda, ce sa mai vorbim de puscarie. Va dati seama cum poate un asemena om sa administreze unul dintre cele mai mari sectorare din Bucuresti.
  • +6 (10 voturi)    
   Daca nu ma insel (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:53)

   bigbrother [utilizator] i-a raspuns lui Dl.Gica

   de bulevarde se ocupa Primaria Capitalei, nu cele de sector. Subscriu insa la problemele din sector si in special, la cheltuielile extreme, netransparente, facute de acest primar. Drept urmare, voi incepe si eu strangerea de semnaturi pentru a initia acest referendum.
  • -9 (15 voturi)    
   performanta mai slaba decat a lui Boc (Miercuri, 10 decembrie 2014, 21:30)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Dl.Gica

   Boc sapa si asfalteaza strazile si de 2 ori pe luna in unele zone, dar cel putin de 2 ori pe an peste tot. Asta se intampla in cluj de minim 4 ani jumate, dar intelectualii dorm cand nu li se spune pe facebook impotriva cui sa strige.
   • +5 (7 voturi)    
    Comentarii desarte... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 23:00)

    muvis [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Este ultima oara cand iti dau un minus. Esti atat de inept si perseverent in aberatii nascute din frustrare incat nici nu meriti sa fii bagat in seama.
   • +7 (7 voturi)    
    Se pare... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 23:31)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    .ca cei din Cluj sunt multumiti de el. Oricum, daca nu esti multumit, deschide lista pentru demitere, nu mai boci pe-aici.
 • +15 (19 voturi)    
  DA! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:17)

  deville2010 [utilizator]

  Unde este lista? este o catastrofa de primar !!!
 • +14 (18 voturi)    
  referendum (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:44)

  lute_ipse [utilizator]

  pentru demiterea parlamentului nu facem ?
  • +11 (11 voturi)    
   ba da.. (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:23)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui lute_ipse

   ..dar asta e doar antrenamentul: cu pasi mici faci lucruri mari..
  • +8 (8 voturi)    
   Parca s-a facut (Miercuri, 10 decembrie 2014, 19:19)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui lute_ipse

   si se dorea reducerea la 300 de corupti.

   Din pacate coruptia e mare si hotia e lege.
 • +15 (17 voturi)    
  DEMITEREA PRIMARILOR DE SECTOR (Miercuri, 10 decembrie 2014, 17:47)

  dansatorul [utilizator]

  Ar trebui facuta asa ceva si cu primarul sectorului 2 care a renuntat cam demult sa supravegheze executarea lucrarilor pe bulevardele sectorului unde se comite un adevarat jaf la drumul mare pe banii contribuabililor. Chiar si lucrarile considerate a fi incheiate sunt de categorie lamentabila parca special facute in scopul revenirii la jaful pe banii nostrii. Nu inteleg de ce a mai primit si grad militar ca merit al modului de gestionare al lucrarilor.
  • +11 (11 voturi)    
   Nu-i pt. cine se pregateste.... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 20:11)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui dansatorul

   Imi amintesc eu bine ca legea referendumului e aia de-o modificara ca sa fie valabil cu 30% prezenta? Ca sa vezi, l-au ratat pe Basescu dar poate se prind niste primari pesedisti....
 • +10 (16 voturi)    
  Demitere? Puscarie! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:16)

  emil bobu [utilizator]

  Un om in asemenea post poate face mult rau, care nu se va remedia repede.

  Deci e vorba de puscarie, ce demitere?

  Cum a ramas asta in functie? Ce face DNA-ul?

  Treziti DNA-ul!
  • +5 (5 voturi)    
   eeeeeeeeeee (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:49)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   treziti DNA-ul ... dar tu de ce ai votat? te-ai trezit cam tarziu???
   • +5 (5 voturi)    
    mai bine mai tirziu, decit niciodata... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 22:31)

    Delia13 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    :-) Bravo pt simtul civic care incepe sa se trezeasca! O sa vedeti cum se vor schimba lucrurile! Trebuie doar sa aratam ca nu sintem indiferenti si ca ne pasa!
 • +7 (7 voturi)    
  Da (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:30)

  travelman [utilizator]

  Asta imi place când au votat toți PSD ce au zic ca e lapte si miere sa vadă acuma cum e cu un PSD -ist la conducere.
 • +7 (7 voturi)    
  Octavian Ghețu... (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:37)

  napadarjan [utilizator]

  ... a fost angajat și al unei bănci comerciale cu funcția de ofițer de cont. În acea calitate, O.G. împreună cu alți angajați (rețea) acorda credite cu acte false- contra unei șpăgi, bineînțeles.
  În altă ordine de idei, mă bucur că cetățenii sectorului 3 s-au trezit! Nădăjduiesc din toată inima ca acest demers să-și atingă scopul.
 • +6 (6 voturi)    
  Referendum si in sectorul 6 (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:48)

  Slabuta [utilizator]

  Pe cand un referendum si in sectorul 6?
  Acest sector a avut parte numai de primari incompetenti dar ultimul, Rares Manescu, este si invizibil.
 • +11 (11 voturi)    
  Oprescu (Miercuri, 10 decembrie 2014, 18:49)

  CititorulComentator [utilizator]

  Să adunăm și pentru Oprescu...alt "catastrof"!
 • +4 (6 voturi)    
  De acord, (Miercuri, 10 decembrie 2014, 19:05)

  Canache [utilizator]

  dar tot n-am inteles cum, unde semnez si unde ajung semnaturile
  • +2 (2 voturi)    
   detalii aici: (Joi, 11 decembrie 2014, 9:42)

   21unas [utilizator] i-a raspuns lui Canache

   https://www.facebook.com/events/1604675803093954/?fref=ts
   • +1 (3 voturi)    
    Multam mult, (Joi, 11 decembrie 2014, 10:05)

    Canache [utilizator] i-a raspuns lui 21unas

    m-am prins (in sfirsit - eu n-am cont pe facebook)
 • +4 (6 voturi)    
  eeh (Miercuri, 10 decembrie 2014, 19:31)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Las' ca vine Dragnea si-i indeparteaza pe semnatari cu autobuzele, ii duce-n Teleorman.
 • +2 (4 voturi)    
  robert (Miercuri, 10 decembrie 2014, 19:48)

  marena [utilizator]

  unde semnam pt referendum?
 • -1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 decembrie 2014, 23:23)

  [anonim]

 • -6 (10 voturi)    
  nu este adevarat (Miercuri, 10 decembrie 2014, 23:26)

  Kobe [utilizator]

  Am avut treaba la primăria sec 3 si am fost mulțumit: rapizi, eficienți si fără șpaga... eu stau la casa si nu mai plătesc gunoiul...nu înțeleg cine spune ca plătește de ce minte..
 • +6 (8 voturi)    
  bucureștenii ”este” oameni deosebiți (Miercuri, 10 decembrie 2014, 23:45)

  visio [utilizator]

  borduri suprapuse, autostrăzi suspendate, ceasuri de aur, etc...să nu uităm de mineri!
 • +5 (7 voturi)    
  Liste (Joi, 11 decembrie 2014, 0:43)

  Trojan.H [utilizator]

  Listele se completeaza doar de catre persoanele care au domiciliul in Sectorul 3.
  Daca nu aveti domiciliul in sectorul 3, dar sunteti de acord cu demiterea lui Robert Negoita, atunci distribuiti informatile prezentate aici:

  https://drive.google.com/file/d/0B30H_PkOSHlNd05BTjN1VEFsaGc/view

  https://www.facebook.com/groups/422142551245131/
 • +7 (11 voturi)    
  ... (Joi, 11 decembrie 2014, 2:09)

  rocknum [utilizator]

  Pan la urma parca era mai bun negoiță celalat (liviu)
 • -2 (2 voturi)    
  Debarcarea primarului Robert Negoita (Joi, 11 decembrie 2014, 11:43)

  LeabuIon [anonim]

  Semnez aceasta actiune.Locuesc in apropierea acrstui parc dar am vazut si o parte din lucrarile fara justificare inclusiv fantana arteziana din fata cinematografului Gleria.
 • -1 (1 vot)    
  Unde se strang semnaturile? (Joi, 11 decembrie 2014, 11:46)

  RRP [utilizator]

  Unde se strang semnaturile?
 • +4 (4 voturi)    
  tot la fel sa fie demis si primarul sectorului 6 (Joi, 11 decembrie 2014, 13:33)

  misa2002_2006 [utilizator]

  tot la fel sa fie demis si primarul sectorului 6
 • +1 (1 vot)    
  scarba si dispret domnule Negoita (Vineri, 12 decembrie 2014, 12:09)

  Liliana-ElenaMarcu [anonim]

  buna ziua
  din pacate eu nu pot semna, stau pe bulevardul theodor pallady de mult timp dar am buletinul in sector 6.as semna fara sa stau o secunda pe ganduri.sunt profund scarbita de cateva luni de cand a montat copaceii in linia de tramvai si a angajat Scorseze sa pazeasca.ok am inteles se furau si trebuia paza, dar nu in bataie de joc.le-au dat o geaca inscriptionata cu firma si un scaun de plastic sa stea in post, post insemnand linia de tramvai.Consider ca normal ar fi fost ca primaria sa asigure o baraca, ceva sa se adaposteasca.Afara sunt 0 grade, ba chiar a fost si mai frig, iar oamenii aia au peste 40 de ani.de o luna le duc ceai in fiecare seara si cativa administratori de bloc le-au oferit o cheie de la intrare sa mai intre in scara sa se incalzeasca.la ce povesti aud in fiecare seara de la ei as putea sa scriu o carte.cu televiziunile nu au voie sa vorbeasca, le-a fost ferm interzis, altfel isi vor pierde locurile mizere de munca si cei 750 de lei salariu.Asa ca din punctul meu de vedere Negoita ar trebui sa demita singur.
 • +1 (1 vot)    
  demitere Robert Negoita (Vineri, 12 decembrie 2014, 18:52)

  DanielaGheorghe [anonim]

  Unde semnez?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by