Sorin Oprescu: In Bucuresti sunt deschise 117 santiere. In august-septembrie vor incepe lucrarile la pasajele rutiere din Piata Presei si Piata Sudului si se va redeschide santierul la Pasajul Mihai Bravu

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 24 iulie 2013, 16:22 Actualitate | Administratie Locala


In acest moment in Capitala sunt deschise 117 santiere publice, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Este vorba de reabilitarea a cinci mari bulevarde: diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, Liviu Rebreanu, Aerogarii, Soseaua Iancului-Pantelimon si supralargire Grigorescu Splai Dudescu, modernizarea mai multor scoli, licee si gradinite si spitale si consolidarea unor imobile. In plus, edilul a anuntat ca in lunile august-septembrie se vor deschide inca trei mari santiere: pasajul rutier subteran de la Piata Presei Libere, cel de la Piata Sudului si vor continua lucrarile la pasajul suprateran de pe Mihai Bravu, peste Dambovita.

Infrastructura rutiera

Potrivit primarului general, in acest moment se afla in lucru 5 mari bulevarde: diamentrala Buzesti-Berzei-Uranus, Liviu Rebreanu, Aerogarii, Soseaua Iancului-Pantelimon si supralargirea Grigorescu Splai Dudescu cu pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dambovita.

Potrivit edilului, Diametrala va deveni adevarata coloana vertebrala a circulatiei din centrul Bucurestiului si va permite traversarea Capitalei de la nord la sud, pe traseul P-ta Victoriei - P-ta Cosbuc, intr-un timp cat mai scurt, de cca 15-20 min.

"Lucrarea este executata in proportie de 80%. S-a dezafectat subsolul fundatiei Halei Matache, transformandu-se in fundatia carosabilului. Se executa lucrari la retelele edilitare: retea canalizare, retele electrice si retele de telecomunicatii. Este un decalaj de 3 saptamani, cauzat de ploile abundente din aceasta primavara-toamna. S-au dezafectat ultimele imobilele care afectau ampriza carosabilului. Se ia in calcul instituirea unui sistem de sensuri unice, cum ar fi Calea Grivitei si Occidentului, pentru a creste randamentul sistemului de mobilitate", a declarat Oprescu.

La bulevardul Liviu Rebreanu lucrarile au fost executate in proportie de 60%, sustine Oprescu.

"Pe tronsonul Camil Ressu - Nicolae Grigorescu au fost reabilitate atat carosabilul cat si trotuarele. Au fost realizate piste pentru biciclisti si locuri de parcare. Iar linia de tramvai a fost realizata cu o solutie ce va permite parcurgerea rapida de catre vehiculele speciale (salvare, pompieri, politie), dar nu si a autoturismelor. Se lucreaza la ultimele finisaje. Sina va fi separata de traficul auto si transformata in spatiu verde, mai putin in statii si in intersectii, unde linia de tramvai va fi inglobata in asfalt.  Tronsonul Bd. Nicolae Grigorescu - 1 Decembrie (1 km) vizeaza atat reabilitarea carosabilului cat si a trotuarelor", a explicat Oprescu.

La bd. Aerogarii lucrarile au fost finalizate, potrivit primarului Oprescu, iar zilele acestea incep lucrarile de executare a parcarii.  

La Soseaua Iancului si Sos Pantelimon lucrarile au inceput la jumatatea lunii iunie. Potrivit edilului, proiectul cuprinde urmatoarele tipuri de lucrari:
 • refacere carosabil
 • refacere trotuare, inclusiv amenajari speciale pentru persoanele cu dizabilitati
 • refacerea liniei de tramvai in lungime totala de 8.622 km
 • refacere racorduri cu strazile adiacente
 • refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.
La supralargirea Grigorescu-Splai Dudescu Primaria aproape a terminat exproprierile.

"Ce este important: la sfarsitul lunii iulie PMB devine proprietar al intregului tronson, pe care va aparea bulevardul. Si putem incepe lucrarile la fundatia carosabilului. Inainte de sfarsitul anului sunt programate sa inceapa lucrarile la pasajul denivelat suprateran ce va traversa Dambovita, dar in aceeasi suprafata se va executa si un pod la nivelul solului care sa faciliteze legaturile intre acest segment al inelului median si Splaiul independentei. Lucrarea va face legatura intre Vitan si Berceni", a explicat Oprescu.

Lucrarea consta in largirea B-dului N. Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri si largirea trotuarelor la 5 metri. La intersectia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran peste raul Dambovita. Pasajul va avea cate doua benzi pe sens si un scuar median de 12 metri. In lateralele acestui pasaj vor fi construite la nivelul solului doua poduri cu cate trei benzi pe sens.

In aceasta toamna vor incepe lucrarile si la trei pasaje rutiere, a declarat Oprescu. Este vorba despre pasajul Mihai Bravu, Pasajul Sudului si Pasajul Piata Presei Libere.

Pasajul Mihai Bravu se afla in acest moment  in procedura de atribuire a contractului pentru continuarea si finalizarea lucrarilor. "In data de 13 iunie au fost deschise candidaturile. In decembrie 2012 s-a reziliat contractul cu  firma Romstrade careia i s-au platit 30 milioane din 126 milioane lei. De la momentul rezilierii contractului si pana in prezent, PMB a efectuat expertize tehnice si financiare pentru lucrarile realizate de vechiul constructor stabilindu-se totodata cantitatile de lucrari ramase de executat in conditii de garantie, siguranta si eficienta. Noul contract va avea termen de finalizare de maximum 15 luni de la data inceperii lucrarilor, pentru ambele pasaje", a declarat Oprescu.

Si Pasajul Sudului este in procedura de atribuire. "S-au deschis ofertele. Se analizeaza in vederea atribuirii contractului de executie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa inceapa executia lucrarilor. Contractul de finantare nerambursabila a fost deja semnat. Valoare estimata: 37 milioane de euro, fonduri europene", a declarat Oprescu.

Pasajul Piata Presei Libere este in dezbatere publica. Societatea civila si Ordinul Arhitectilor Bucuresti spun ca este inutil. "Vom incepe lucrarile imediat ce va fi aprobat PUZ-ul", a declarat Oprescu.

Santiere scoli/gradinite/licee

Potrivit primarului Sorin Oprescu sunt deschise 26 de santiere. Este vorba despre: Gradinita nr. 73, Centrul Special nr. 3, Grup Scolar Harnaj, Grup Scolar Edmond Nicolau, Scoala nr. 173, Scoala de Muzica si Arte nr. 3, Scoala de Arte si Meserii nr. 2, Scoala nr. 81, Scoala nr. 16 , Scoala nr. 149, Grup Scolar Doamna Stanca, Grup Scolar Nichita Stanescu, Colegiul Tehnic Traian, Scoala nr. 74, Grupul Scolar de Industrie Alimentara Dumitru Motoc, Centrul Special nr. 1, Scoala nr. 41, Scoala  nr. 7, Scoala nr. 87, Liceul George Enescu, Scoala nr. 206, Scoala nr. 31, Scoala nr. 93, Scoala nr. 109, Scoala nr. 110, Sala Sport Scoala Generala nr. 156, Sala de sport Grup Scolar Doamna Stanca si Sala Sport Scoala Generala nr. 50.

In plus, edilul a declarat ca mai sunt in lucru:
 • 3 centre de asistenta sociala
 • 17 strazi
 • 55 de lucrari de refacere a canalizarii
 • 2 spitale  Gomoiu si Foisor.
 • 2 monumente
 • 6 imobile se afla in consolidare
 • 1 centru pentru situatii de urgenta.
"In ultimele luni am reabilitat 20 de strazi din Sectorul 5, suntem in santier pe inca 14 strazi, iar la 1 august incepem reabilitarea altor 3 strazi. Adica lucram la refacerea carosabilului, dar si a retelelor edilitare pe 17 strazi, toate din Sectorul 5. Suntem in santier, cu lucrari de refacere si modernizare a sistemului de canalizare a Bucurestiului pe 55 de strazi, insumand peste 20 de km de retea publica de alimentare cu apa si peste 14 km de retea publica de canalizare menajera. Si asta, dupa ce am finalizat impreuna cu Apa Nova un numar de 70 de strazi, din toate sectoarele Bucurestiului", a declarat Oprescu.

In ceea ce priveste refacerea cladirilor de patrimoniu, exista doua mari santiere, la Hanul Gabroveni si la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, iar in saptamanile urmatoare incepe lucrarile de restaurare, consolidare si conservare a inca 3 monumente istorice: Arcul de triumf, Observatorul Astronomic si Casa Cesianu.

Potrivit edilului au fost refacute strazile Vigoniei, Paunasul codrilor, Gafton Lazar, Calea Piscului, Prelungirea Valea Ialomitei, Vanatori, Radarului, Gemanata, Bardasului, Mandresti, Odihnei, Poenita, Soreni, Merisani, Pichetului, Serbesti, Pitpalacului, Bobului, Circulatiei, Spatiului. La acestea lucrarile sunt deja finalizate. La strazile Gura Padinii si Talmaci drumul este refacut 90%, iar retelele edilitare sunt finalizate. Se mai lucreaza la intersectia Batasani, pe strazile Herculane,valea Timisului, Curtea de Arges, Gaesti, Vartejului, Pitesti, lucrari ce vor fi finalizate pana la data de 5 august. Lucrarile de reabilitare drum si retele la strazile Targoviste, Aliman, Piatra Olt, Campeanu Ilie si Dragomiresti abia au inceput, se vor finaliza pana la sfarsitul lui august .

Pe strazile Grindu, Slatina si Drumul mic intre vii lucrarile vor incepe pe 1 august 2013.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2922 vizualizari

 • +2 (10 voturi)    
  Asa, cretinule! (Miercuri, 24 iulie 2013, 16:33)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Nu e de ajuns ca injur toata ziua, acum imi ocupi si... noaptea!
  Bai, proteza, la creier nu faci vreo operatie?!
  • 0 (6 voturi)    
   In Bucurestiul (Miercuri, 24 iulie 2013, 20:39)

   milosh [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   condus de Sorin Oprescu se lucreaza, si asta nu spre disperarea "amicilor" edilului sef, ci in folosul bucurestenilor.
  • +3 (5 voturi)    
   Ca de obicei, (Miercuri, 24 iulie 2013, 20:49)

   kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   sectorul lui Goagal are parte de cea mai mare atentie din partea lui Sorin Oprescu ! Ma intreb deca Vanghelie isi mai justifica functia!
   • +3 (3 voturi)    
    Societatea civila (Joi, 25 iulie 2013, 9:37)

    Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui kiki_best

    spunne multe, verzi si uscate! Asa au zis si de Matache ca e monument istoric si uite ca a iesit tot ca Sorin Oprescu, pohta ONG-istilor cei latratori la luna nu s-a implinit! Si e mai bine asa, cu o artera de circulatie, decat cu o sandrama plina de igrasie si sobolani.
   • +3 (3 voturi)    
    sectourului lui goagal (Joi, 25 iulie 2013, 10:40)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui kiki_best

    ii trebuie f. multa atentie, indifernt de primar.
    e jale. cand zic rahova si ferentari, e sufficient.
    sa nu mai vorbim de cartierele marginase, la curte, unde se practica, inca, buda in curte.
    intre margeranului ai antiaeriana, sunt inca strazi neasfaltate, desi una a fost pavata inca de pe vremea lui al batran.

    si nu vorbim de cartiere noi, de vile in camp.
 • +2 (10 voturi)    
  Vai de cei din Berceni ! (Miercuri, 24 iulie 2013, 16:44)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Cu doua santiere pe Vacaresti, se va circula mai rapid pe jos....
  • -1 (7 voturi)    
   De ce nu amintiti (Miercuri, 24 iulie 2013, 21:08)

   arakis [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   si de lucrarile de la Spitalul de pediatrie Profesor Gomoiu? Sorin Oprescu are in vedere o premiera, si anume un spital de pediatrie, primul construit in Bucuresti dupa 1977.
 • +2 (8 voturi)    
  Ce mare santier e la primaria capitalei? (Miercuri, 24 iulie 2013, 17:06)

  EuSiCuMine [utilizator]

  ca nu se misca nimic pe-acolo. In schimb s-au dus peste 9 milioane de euro pe chiria cu noua cladire a municipalitatii. Puteau sa o cumpere cu banii astia!
 • +5 (7 voturi)    
  super (Miercuri, 24 iulie 2013, 18:30)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Oprescu presedinte! Pensionarii bucuresteni raporteaza prezenta de 100% la vot pentru Oprescul lor mult iubit!
  • +5 (7 voturi)    
   da (Miercuri, 24 iulie 2013, 21:11)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   din ciclul m-ati ales cu 50 din 30% si v-am tras-o la toti, in special la aia care nu m-au ales.
 • +4 (8 voturi)    
  ! (Miercuri, 24 iulie 2013, 18:34)

  chiuaua [utilizator]

  Sursele spun ca lucrarile nu se vor termina decat cand se ajunge la cimitir.De acolo mai departe nu mai sunt santiere.
 • +5 (7 voturi)    
  Punctuatie (Miercuri, 24 iulie 2013, 19:08)

  Lol Lolovici [utilizator]

  "refacerea liniei de tramvai in lungime totala de 8.622 km". Probabil e vorba de 8,622 km pentru ca altfel ajungem in SUA cu tramvaiul. Ceea ce nu ar fi neaparat rau, fata de alte proiecte megalomane din Bucuresti.
 • +4 (6 voturi)    
  cam putine (Miercuri, 24 iulie 2013, 19:26)

  nash pandelica [utilizator]

  pentru un primar, si general.
  ma rog, daca tot e fiu de general.

  deci, e inca loc destul
  strada si santierul, sa fie tot bucalezul fericit.
 • +5 (7 voturi)    
  Maidanezi - 300 de copii muscati in iunie 2013 (Miercuri, 24 iulie 2013, 23:19)

  sorin.sava [utilizator]

  De maidanezi nu zice nimic ?

  In cartierul Militari, zona Autogarii sunt 3 haite de 5-8 maidanezi care seara fac un zgomot de nedescris ca intr-un sat de la 1900 nu un cartier dintr-o capitala Europeana.

  De cand Evenimentul Zilei i-a demascat ingineria cu firma DogTown, operatiune marca Familia Oprescu, acest primar, fost medic, se face ca nu stie ca in Bucuresti, in luna iunie au fost muscate 1314 persoane dintre care 300 de copii (via mateibals.ro).

  Cum va simtiti domnule Oprescu cand stiti ca in fiecare luna sunt muscati 300 de copii nevinovati, ce ati face daca ar fi copii dumneavoastra ?

  Ati mai primi un vot de incredere ?
 • +4 (6 voturi)    
  ... (Joi, 25 iulie 2013, 10:55)

  a.nonim [utilizator]

  Bine ca poti sa traversezi capitala in 20 de miniute, dar nu poti sa o ocolesti. Exact de asta avea nevoie Bucurestiul, de masini care sa-l traverseze in viteza de la un capat la altul...
 • +1 (1 vot)    
  Maidanezi (Vineri, 26 iulie 2013, 0:17)

  Alfabetix [utilizator]

  Subscriu!
  Doar ce am facut anti-rabicul si anti-tetanosul la spital dupa ce m-a inhatat cutu-cutu de picior ca nu i-a placut bicicleta mea, cand au mai aparut cativa copii muscati in parc.
  O rusine cu cainii vagabonzi!
  Sunt specii pe cale de disparitie in tara noastra de care nu pasa nimanui...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by