Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat sambata, la intoarcea din vizita efectuata in Statele Unite, ca toate intalnirile pe care le-a avut au fost "foarte excelente" si ca "si-a implinit visul american". O delegatie a organizatiei PSD din Bucuresti, condusa de liderul filialei, primarul sectorului 5, s-a aflat la Washington, in perioada 18-21 ianuarie, la invitatia fostului ambasador american Richard W. Carlson, vicepresedinte al Fundatiei pentru Apararea Democratiei din SUA.

Sambata, la sosirea pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Bucuresti, primarul sectorului 5 a spus, preluat de Agerpres, ca "si-a vazut visul american cu ochii", dupa ce a fost primit la Casa Alba de asistentul special al presedintelui Barack Obama pe probleme de politici urbane si metropolitane, Derek R. B. Douglas. Vanghelie a adaugat insa ca "a picat intr-un moment complicat", pentru ca in aceeasi perioada se afla la Washington presedintele chinez Hu Jintao.

"Totusi si-au facut timp si m-au primit", deoarece "acolo lucrurile sunt altfel", a spus Vanghelie, adaugand ca "am preluat o parte din expertiza din America si incercam acum sa le explicam si sa reusim sa ducem la final ceea ce am inceput".

Intrebat cum a fost vizita in SUA, Marian Vanghelie a afirmat ca "'a fost mai mult decat ma asteptam". El a anuntat de altfel ca va efectua o noua vizita in America in luna mai, urmand sa aiba intalniri cu reprezentanti ai administratiei americane si ai unor companii.

Vanghelie a declarat ca a primit sigiliul orasului Washington de la primarul capitalei federale, Vince Gray, precum si un "un dop de cristal de pus la sticla".

Din delegatia PSD Bucuresti au mai facut parte Ioan Enciu, membru al Parlamentului European si deputatii Doina Burcau, Dumitru Chirita, Georgian Pop.