Scafandrii indonezieni au recuperat unul din înregistratoarele de zbor ale aeronavei de pasageri care s-a prăbușit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a declarat un membru al echipelor de căutare, potrivit presei locale, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am căutat și am scos cutia neagră" din resturile de pe fundul mării, a declarat un scafandru pentru postul Metro TV, adăugând că dispozitivul părea intact, fără însă să precizeze dacă era vorba de înregistratorul de date de zbor sau înregistratorul de voce, ambele fiind în mod uzual denumite cutii negre.

Yusuf Latif, purtătorul de cuvânt al agenției indoneziene de căutare și salvare, a confirmat că scafandrii au descoperit "un obiect portocaliu", însă a evitat să spună dacă obiectul găsit este una din cutiile negre, care sunt de culoare portocalie.

Momentan nu se cunosc cauzele prăbușirii avionului, însă descoperirea și recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informații cruciale despre incidentul aviatic.

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbușit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava prăbușită luni a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obținut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine și viteză indicau date "imprecise".