Membrii USL au primit de la conducerea centrala temele si mesajele pe care trebuie sa le transmita public. Potrivit unui document intern al USL, publicat de jurnalistul Dan Tapalaga pe pagina sa Facebook, liderii USL au temele facute in cea ce priveste mesajele pe care trebuie sa le transmita mediatic. Social democratii si liberalii au misiunea sa promoveze participarea romanilor la scrutinul din 9 decembrie dar si sa la lanseze informati ca Traian Basescu il va propune pe Emil Boc daca USL nu obtine 50% din mandate iar Vasile Blaga a incheiat un pact secret de colaborare dupa alegeri cu Dan Diaconescu.

Recomandarile catre membrii USL:

  • Aduceti in discutie ca surse de la Cotroceni sustin ca, daca USL nu obtine 50% din mandate, Traian Basescu il va propune prim ministru pe Emil Boc.
  • Mentionati ca pe 15 septembrie 2012, Vasile Blaga a incheiat un pact secret de colaborarea dupa alegeri cu Dan Diaconescu.
  • Insistati pe mobilizarea romanilor la vot si pe importanta participarii la scrutin. USL trebuie sustinut sa obtina o larga majoritate in Parlament pentru a-i izola pe Traian Basescu si o noua guvernare Boc, cu sprijinul lui Dan Diaconescu.
  • Nu aduceti in discutie tema suspendarii, nici tema "statului de drept" si nici MCV. Traian Basescu vrea ca dezbaterea sa se mute pe aceste teme, pentru a sensibiliza factorii externi si pentru a "acoperi" tema guvernarii PDL.
  • Readuceti in dezbaterea publica solutiile USL, elementele programului "Romania puternica".
  • Daca sunteti intrebati despre subiectul pensiilor militare mentionati ca unele astfel de pensii au fost recalculate gresit, iar USL doreste sa repare nedreptatea care s-a produs.

Documentul intern al USL este datat 15 noiembrie si presupune mesajele pe care membrii PSD, PNL, PC trebuie sa le transmita la dezbaterile televizate.

De asemenea in document sunt abordate si teme ca: 7,4 milioane de romani i-au luat lui Basescu dreptul de a reprezenta Romania la Consiliul European, pe 9 decembrie romanii vor avea de ales intre candidatii USL, pe o parte, si candidatii PDL-PPDD, pe de alta, ARD face campanie electorala pe spatele muncitorilor de la Oltchim iar Mihai Razvan Ungureanu a lansat un atac de tip securistic la adresa lui Crin Antonescu.