O pisica din Italia a devenit cea mai bogata felina din lume, dupa ce a mostenit 10 milioane de dolari de la stapana sa adoptiva, transmite Telegraph. Tommaso mosteneste astfel bani lichizi, actiuni si un imperiu imobiliar ce include apartamente si case in Roma si Milano, precum si pamant in Calabria.

Tommaso, care are patru ani, a fost adoptat dupa ce a fost gasit pe o strada din Roma de o batrana bogata, care traia singura. Maria Assunta, asa cum a fost identificata femeia, a fost maritata cu un magnat imobiliar, insa a devenit vaduva cand era inca tanara. Cuplul nu a avut copii.

Femeia a devenit foarte atasata de animal, dar, pe masura ce sanatatea ei a devenit precara, a inceput sa-si faca griji in legatura cu viitorul animalului.

Telegraph scrie ca, in noiembrie 2009, Maria Assunta si-a scris testamentul, in care preciza ca ii lasa "intreaga sa avere" lui Tommaso.

Femeia le-a cerut avocatilor sai "sa identifice o asociatie sau un grup de aparare a drepturilor animalelor caruia sa-i lase averea si angajamentul de a se ocupa de Tommaso".

Niciuna dintre organizatii nu a indeplinit insa cerintele stabilite de Maria Assunta, astfel incat ea a decis sa lase averea lui Tommaso prin intermediul asistentei care s-a ingrijit de ea in ultimele luni de viata, o femeie pe nume Stefania.

Testamentul a intrat in vigoare imediat dupa moartea Mariei Assunta, in urma cu doua saptamani, la varsta de 94 de ani.

"Suntem convinsi ca Stefania este persoana potrivita pentru a duce la indeplinire dorintele doamnei. Iubeste animalele la fel de mult ca femeia careia i s-a dedicat pana la sfarsit", a declarat unul dintre avocatii milionarei, Anna Orecchioni.

Stefania a declarat ca nu stia de averea incerdintata de batrana: "I-am promis ca ma voi ocupa de pisica atunci cand ea nu va mai fi. A vrut sa fie sigura ca Tommaso va fi iubit si ingrijit. Dar nu mi-am imaginat ca are o avere atat de mare. Doamna era foarte discreta si linistita, stiam putine lucruri legate de viata sa privata. Mi-a spus doar ca a suferit enorm din cauza singuratatii".

Tommaso a mostenit bani lichizi, actiuni si un imperiu imobiliar ce include apartamente si case in Roma si Milano, precum si pamant in Calabria. El locuieste acum cu noua sa stapana si o alta pisica intr-o casa aflata in afara Romei. Adresa este tinuta secreta de avocati, de teama ca Stefania va fi asaltata de vanatorii de avere si de infractori.