Turdanews detine dovezi clare ale modului in care Primaria Turda a incalcat legea electorala, finantind organizarea unui spectacol electoral, de pe urma caruia beneficiaza organizatia locala a PSD. Al carei presedinte este tocmai primarul Virgil Blasiu. Bugetul spectacolului se ridica la 160 de milioane de lei.

In 11 mai, saptaminalul local „Ziarul Nostru” a anuntat organizarea unui mega-concert la Turda, cu ocazia lansarii albumului „Da-mi mina ta”, al interpretului Raoul.

„Concertul este organizat de Primaria municipiului Turda, Casa de Discuri Roton, C&D Music Production, Asociatia Betania Bacau, festival Romania, MTV Romania, Atomic TV, Radio 21, PRO TV Turda”, se spunea in articol.

Alaturi de articol, a fost publicata si o copie a afisului care urma sa asigure publicitatea evenimentului. Pe afis, insa, aparea mentionata si Organizatia locala PSD Turda. Iar in partea de jos a afisului se putea citi sloganul PSD: “Continuam impreuna!”. O asemenea asociere este interzisa pe perioada campaniei electorale, fiind vorba de bani de la bugetul local.

Dupa ce Turdanews a deconspirat modul in care banul public este folosit pentru campania electorala a PSD, de pe afisele originale a fost decupat numele Primariei municipiului Turda, care era chiar in capul afisului. Taietura este usor sesizabila pe orice afis, fiind zone in care chiar se poate citi frinturi din cuvintele decupate (foto). Insa, finantarea este asigurata tot de la bugetul local.

Smecheria prin care Primaria urmeaza sa finanteze campania electorala a PSD a fost anticipata de consilierul PD Aurel Matei inca de la votarea bugetului. Atunci, Matei nu a votat bugetul. El a justificat mass mediei locale ca sint 1,2 miliarde lei la “alte actiuni culturale” si ca din acesti bani “se va face o campanie electorala finantata de la bugetul local”.