Cea mai moderna sala de Sport din Transilvania, la ora actuala, respectiv Palatul Sporturilor din Sibiu, a ramas de mai bine de o luna, fara apa calda.

Astfel, baschetbalistii divizionarei A, CSU Bere Trei Stejari Sibiu, sunt nevoiti sa mearga mai bine de 300 de metri pana la stadionul Municipal, unde, prin bunavointa vicepresedintelui echipei de fotbal FC Sibiu, Werner Keul, pot sa faca dus cu apa calda.

Nici handbalistele de la CSM Sibiu nu au o soarta mai buna, fetele trebuind sa mearga pana acasa in echipamentul de joc.

Motivele pentru care Sala Transilvania nu mai are apa calda tin de faptul ca Inspectia de Stat pentru Controlul cazanelor, recipientelor sub presiune si Unstalatiilor de Ridicat (ISCIR), a refuzat, in urma cu o luna, sa dea aviz de functionare centralei termice ce deserveste acest obiectiv.

„Este dificil sa te pregatesti si sa nu ai conditii de refacere dupa antrenamente. Am apelat la cei de la stadionul Municipal ca sa ne lase jucatorii sa faca dus acolo, dupa antrenamente, insa nu putem sa profitam la nesfarsit de bunavointa acestora.

Speram ca organele abilitate sa remedieze aceasta situatie cat mai curand”, a declarat un oficial al echipei sibiene de baschet masculin, CSU Bere Trei Stejari.

Se spera ca pana saptamana viitoare situatia sa fie remediata si lucrurile sa reintre in normal.

Consiliul Judetean promite apa calda

Daca plimbarea dupa antrenamente la dusurile stadionului a fost o solutie temporara, reprezentantii Consiliului Judetean in Consiliul de Administratie de la Sala Transilvania spun ca in cel mult doua-trei zile se vor face dotarile necesare pentru ca ISCIR-ul sa dea avizul de functionare.

“Trebuie facute cateva dotari acolo care ar fi trebuit deja puse la punct. Cei de la ISCIR au luat treaba in serios si au aratat ca nu se joaca, astfel ca ne-au inchis centrala.

Serviciul de lucrari publice si administrarea patrimoniului, prin doamna Victoria Serbu, a primit sarcina ca pana miercuri sa achizitioneze piesele necesare si centrala sa fie pregatita pentru autorizare cat mai repede”, a declarat Octavian Rusu, directorul Directiei pentru Dezvoltare Regionala si Integrare Europeana, membru in Consiliul de Administratie de la Sala Transilvania.