Daca in cazul lui Ovidiu Budeanu, un alt personaj controversat care ar fi trebuit numit in CA la Regia de Apa, lucrurile au fost mai clare (a primit 9 voturi contra, opt pentru iar patru voturi au fost anulate), in cazul lui Mihai Banu a fost necesara repetarea votului de trei ori pentru ca sa se adune numarul de voturi necesar propulsarii sale in AGA la CET.

Prima runda s-a incheiat cu primul scandal: 10 contra, 11 pentru. Desi, conform legii, nu avea voie sa se voteze, se pare ca Banu - consilier local - s-a bifat pe buletinul de vot. „Votul lui Banu nu poate fi decat impotriva“, au spus foarte convinsi consilierii din Alianta D.A., starnind prin aceasta mentiune un val de nemultumiri in randul celor din PSD.

„Votul pentru Banu este nul. A votat fara sa aiba dreptul. De unde stim ca a votat impotriva si nu pentru? Votul este nul si nu poate fi repetat decat in sedinta urmatoare“, a intervenit consilierul PSD Ilie Barzu.

Fara a se tine cont de acest aspect si in ciuda amenintarilor consilierilor PSD ca vor depune contestatie, consilierii din Alianta au supus din nou votului proiectul de numire a lui Banu in AGA la CET. Cum consilierii PSD au refuzat sa mai voteze, s-a anuntat o mica pauza dupa care, s-a incercat a treia oara.

Rezultatele votului secret nu a mai constituit o surpriza: 13 voturi pentru, 9 impotriva, adica 22 voturi acordate de doar 21 de consilieri prezenti. Gabriel Berca, membru in Comisia de Validare si consilier PUR, impreuna cu „echipa“, a decis - 9 voturi sunt contra si restul pentru, deci proiectul de hotarare a trecut.

Consilierii PSD au anuntat ca vor ataca aceasta hotarare in Contencios.

Coalitia destramata

Este interesant faptul ca la sedinta de ieri Coalitia formata din PUR - PNL -PD nu a reusit sa-si impuna oamenii in cele doua posturi - cheie.

Consilierilor PSD - 8 la numar - care au votat in bloc impotriva numirii lui Budeanu si Banu - li s-au adaugat voturile unor consilieri din coalitie - cel mai probabil PUR si PNL, ceea ce indica faptul ca Budeanu nu mai este agreat in partid si ca exista disensiuni intre PUR si PNL