Vicepresedinte al Organizatiei judetene a PD, Dumitru Moinescu, este, mai inainte, edilul-sef al municipiului Medgidia. Fosta „cetate“ puternica a social-democratului Lucian Pintilie, Medgidia s-a lasat greu cucerita de Moinescu, in vara anului trecut.

In iunie 2004, democratul a realizat ca de performantele sale ca primar depinde bunastarea locuitorilor din Medgidia. Şi, dupa cum am tras concluziile, s-a apucat de treaba, lasandu-si pe planul doi opiniile din partid, de cele mai multe ori diferite fata de cele ale liderului Stelian Dutu.

„Impact de Constanta“ a cerut o „audienta“ primarului Moinescu pentru a afla mai multe despre activitatea acestuia, atat cea din Primaria Medgidia, cat si cea din PD Constanta

Reporter: Ce ar trebuie schimbat la nivel local, pentru ca Organizatia judeteana a PD sa nu mai fie zguduita de vesnicele divergente?

Dumitru Moinescu: Eu nu le-as numi divergente, ci doar opinii diferite intre unii membri ai organizatiei. Acestea sunt chiar necesare intr-o democratie adevarata, care nu va evolua decat respectand principiile dreptatii si adevarului.

Rep.: Sunteti interesat sa preluati in viitor conducerea filialei judetene a PD?

D.M.: Organizatia PD Constanta a fost zguduita in cateva randuri, tocmai de aceea ea trebuie mai intai reformata pentru a deveni una puternica. Dupa aceea, membrii isi vor alege conducatorul potrivit pentru a-i reprezenta.

Reporter: Majoritatea primarilor din judet care nu sunt membri PSD s-au plans de anumite discriminari din partea Consiliului Judetean. Care este situatia la Medgidia in acest sens?

D.M.: Discriminare exista si pentru Medgidia, dar nu o consider o piedica in indeplinirea programului meu pentru comunitate. Pentru mine interesul cetateanului este mai presus decat cel politic, de aceea caut solutii alternative.

Rep.: Ati participat luna aceasta la o intalnire a primarilor, ministrilor si parlamentarilor PD la Alba Iulia. Ce concluzii s-au tras in ce priveste imbunatatirea legislatiei referitoare la administratia publica locala?

D.M.: Pot sa spun ca a fost o intalnire benefica. Au fost discutate problemele aparute in administratia locala si s-au propus cateva proiecte de imbunatatire a legislatiei care vor fi promovate ca amendamente de colegii nostri din Parlament.

Rep.: Nu mai este mult pana cand se va implini un an de cand sunteti edilul Medgidiei. Daca ar fi sa faceti un scurt bilant, care este cea mai mare realizare de pana acum si ce punct important din programul dumneavoastra nu ati reusit sa atingeti?

D.M.: Cea mai mare realizare de pana acum, pe care o consider una de suflet, este aceea ca am reusit impreuna cu locuitorii Medgidiei sa ajutam 2 concetatene aflate in suferinta.

In ceea ce priveste punctele neatinse, ma refer aici la cele doua directii importante din programul meu de guvernare locala: constructia de locuinte si crearea de locuri de munca. Unele proiecte privind aceste obiective au fost realizate, altele sunt in curs de realizare.

Din vara pana in prezent am reusit sa finalizam un bloc ANL cu 36 de locuinte si sa transformam un hotel in bloc cu 22 de locuinte sociale. Exista proiecte in curs de derulare la Medgidia care favorizeaza crearea de locuri de munca.

Acestea sunt doar o parte dintre proiectele in curs de derulare si care pana la implinirea unui an de „Schimbari“ la Medgidia vor deveni realitati.

Rep.: Care este stadiul investitiilor externe in Medgidia? In ce masura este posibila infiintarea unui parc industrial in municipiul pe care il conduceti?

D.M.: Spuneam mai inainte ca Medgidia va avea doua supermarket-uri. Alt proiect care va beneficia de asemenea de investitii externe il reprezinta implementarea sistemului de cogenerare prin modernizarea centralelor termice, astfel incat caldura si apa calda la preturi accesibile nu va mai fi un vis pentru Medgidia.

Saptamana aceasta am semnat acordul de finantare a proiectului Agenda Locala 21 – „Strategie de dezvoltare durabila pentru municipiul Medgidia“ - care va demara la 1 martie 2005. Suntem in negocieri cu un investitor strain pentru realizarea unui plan edilitar – cadastral care va prevede si infiintarea unui parc industrial la Medgidia.

Rep.: Pe cine vedeti in fruntea PD dupa Congresul din mai?

D.M.: Aici, am sa-mi destainui votul secret pe care am sa-l acord in luna mai domnului Adriean Videanu.