De astazi, pregatirile pentru partida cu Athletic Bilbao, din cadrul turului secund al Cupei UEFA Intertoto, au intrat in linie dreapta, atat pentru staff-ul tehnic, cat si pentru cel executiv. Pe site-ul oficial al clubului basc, Dorinel Munteanu a fost prezentat in noua sa calitate de antrenor-jucator al "feroviarilor."

Aurel Sunda i-a predat echipa din mers lui Dorinel Munteanu. Cei doi au dialogat intr-unul din birourile de sub tribuna oficiala a stadionului, dupa care in discutie au intervenit patronul Paszkany Arpad si presedintele executiv Iuliu Muresan.

Fostul staff tehnic, compus din Aurel Sunda si Remus Steop, sub privirile oficialilor clubului si a noilor numiti pe banca tehnica, si-a luat la revedere de la intreg lotul de jucatori. Sunda le-a multumit jucatorilor pentru timpul petrecut impreuna si rezultatele obtinute, cerandu-le, totodata, sa-l sprijine pe Dorinel Munteanu.

Prezentarea noului antrenor principal si jucator, impreuna cu cei doi antrenori secunzi, a fost facuta de catre Paszkany, fotbalistii primindu-l pe "Munti" cu aplauze.

La intrarea in stadion, administratorul arenei a afisat un banner imens, pe care scria "Bine ai venit, Dorinel!", iar pe gardul imprejmuitor, in dreptului sectorului galeriei clujene, un alt banner ne anunta:"Ce a fost vis a devenit realitate: Dorinel e aici!".

La patrunderea echipei pe teren, dar mai ales la vederea internationalului roman, cei aproximativ 200 de spectatori s-au ridicat in picioare si i-au scandat numele minute in sir. Apoi, la fiecare trecere a grupului de jucatori, cu Dorinel in frunte, prin dreptul tribunei oficiale, fanii ceferisti l-au aplaudat.

Sunda si Steop au "supervizat" antrenamentul lui "Munti"

Oficial, Aurel Sunda si Remus Steop au ramas in organigrama de functionare a staff-ului tehnic. Sunda a primit functia de director de achizitii, iar Steop, conform declaratiei lui Paszkany, va prelua, din postura de antrenor principal, a doua formatie a clubului, care se doreste a fi una de Divizia B. Negocierile dintre CFR Ecomax si divizionara C FC Ariesul Turda s-au intrerupt.

Paszkany Arpad si-a indreptat atentia inspre divizionara B Unirea Dej, care s-a aratat dispusa sa colaboreze cu gruparea clujeana. Discutiile se poarta intre Paszkany si primarul municipiului Dej, Ioan Ungur, iar ele vor continua saptamana viitoare. Primarul Ungur si conducerea clubului nu doresc "teleportarea" lui Steop la Dej, unde este preferat actualul antrenor, Ioan Tataran.

Daca Paszkany va renunta la Steop, atunci sansele ca Unirea Dej sa devina "satelitul" CFR Ecomax sunt mari. Patronul "feroviarilor" ar putea primi ajutor din partea celor doi fosti tehnicieni ai echipei, care intentioneaza sa paraseasca Clujul.

Sunda si Steop au intrat in vacanta si sunt tentati sa accepte una dintre cele doua oferte care au mai ramas in picioare, printre care se afla si FC Sibiu. Conducerea clubului turdean, prin vocea presedintelui Dorel Corpodean, este suparata ca nu a fost anuntata de schimbarea prioritatilor CFR-ului, dar a anuntat ca este dispusa unei colaborari cu clubul clujean, la nivelul schimbului de jucatori.

Coroian si Sarmasan vor sa joace in Gruia

Presedintele Gloriei Bistrita a decis sa scada pretul de vanzare a mijlocasului Cristi Coroian, care era estimat la 150.000 de dolari. Coroian, care este produsul clubului CFR, si-a manifestat in mai multe randuri dorinta de a se intoarce la Cluj, el considerand ca si-a facut datoria fata de Gloria si Jean Padureanu.

Un alt jucator clujean, Ovidiu Sarmasan, de aceasta data produsul lui "U", este pe cale de a se intoarce acasa, dar nu pe "Ion Moina", ci in Gruia. Sarmasan a evoluat cinci sezoane pentru FC Brasov si doreste sa se transfere la CFR Ecomax. Ieri, Sarmasan s-a intalnit cu presedintele Iuliu Muresan.

"Am vorbit cu Irinel Manta si Romeo Pascu, care mi-au spus ca asteapta un telefon din partea domnului Muresan. Sper sa se inteleaga la pret, pentru ca doresc sa vin la Cluj", a declarat "Ova" Sarmasan, care mai are inca un an de contract cu formatia brasoveana.

Bogdan Mara si Adrian Ilie vin la meciul cu Athletic

In aceste zile, presedintele Iuliu Muresan este asaltat de prieteni si VIP-uri din tara si nu numai, care doresc sa vizioneze "live" partida cu formatia basca Athletic Bilbao. Mihai Stoica si Valeriu Argaseala, presedintele si directorul sportiv al Stelei, au fost primii care si-au anuntat sosirea la Cluj.

Marti, Iuliu Muresan a fost sunat de catre Adrian Ilie si Bogdan Mara, care l-au informat ca vor fi prezenti sambata la Cluj, in tribunele arenei din cartierul Gruia. "Sunt convins ca pana vineri seara sau chiar sambata dimineata se vor mai anunta si alte personalitati din lumea fotbalului romanesc", a declarat Muresan.

Conducerea CFR Ecomax a vandut postului Pro TV drepturile de televizare ale partidei cu Atheltic Bilbao, iar ieri, Muresan a primit o alta oferta, pe care a fost obligat sa o refuze.

Bascii iau in serios jocul cu CFR Ecomax

Athletic Bilbao deplaseaza la Cluj o veritabila "armada", alcatuita din 20 de VIP-uri, 120 de sponsori si invitati, printre care si 25 de ziaristi. Trei posturi de radio din Tara Bascilor vor transmite in direct partida, iar alte doua posturi de televiziune vor inregistra jocul. Presedintele Iuliu Muresan cauta solutii pentru asigurarea celor mai bune conditii oaspetilor spanioli.

De asemenea, clubul basc a cerut ca CFR Ecomax sa organizeze, maine, o conferinta de presa de 45 de minute. Athletic Bilbao va efectua vineri, probabil de la ora 17, un antrenament de aproximativ 60 de minute. Pe site-ul oficial al clubului a fost organizat un sondaj printre suporteri, care au fost rugati sa pronosticheze rezultatul partidei de sambata.

77,4% dintre acestia au votat, pana ieri la ora 18, in favoarea victoriei lui Athletic. Victoria CFR Ecomax este creditata cu 15,6%, in timp ce un rezultat de egalitate este vazut posibil de doar 7% dintre votanti.

S-au vandut 9.000 de bilete!

Interesul pentru confruntarea din Cupa UEFA Intertoto, dintre CFR Ecomax si Athletic Bilbao, este imens. Organizatorii au pus in vanzare 9000 de bilete, iar aseara mai erau disponibile doar cateva zeci, punctele de comercializare a tichetelor fiind asaltate de clujeni, la fel cum s-a intamplat si cu vanzatorii volanti.

Pregatirile "feroviarilor" pentru disputa cu echipa basca au intrat in linie dreapta, Dorinel Munteanu testand, la antrenamentul de ieri dupa-amiaza, in cadrul unui joc-scoala, sistemul 1-4-4-2, pe care a declarat ca vrea sa il foloseasca in jocul cu spaniolii. Sedinta de pregatire a fost urmarita din tribunele stadionului din Gruia de aproximativ 100 de spectatori.