De fapt, a fost vorba despre doua "reprize" ale aceluiasi fenomen meteorologic, una in jurul orei 15, iar cea de-a doua in jurul orei 18. Daca prima repriza de ploaie nu a produs pagube insemnate, cea de-a doua le-a amplificat pe cele rezultate in urma primeia, fiind inundate case, subsoluri, curti, fintini si suprafete agricole.

Ieri, prefectul Radu Bud, in calitate de presedinte al Comitetului judetean pentru situatii de urgenta, impreuna cu inspectorul-sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Somes", colonelul Gheorghe Stramb, si seful Sucursalei Satu Mare a SNIF, Cristian Zaha, s-a deplasat in Tasnad pentru a evalua impreuna cu autoritatile locale pagubele produse de ruperea de nori.

Dupa ce a vizitat toate zonele in care ploaia a produs pagube, prefectul a stabilit, impreuna cu primarul orasului, Vasile Mitrasca, masurile ce vor fi luate pentru asigurarea unor conditii de locuit pentru sotii Sas si cei doi copii carora le-a fost distrusa casa, pina la reconstructia acesteia.

De asemenea, reprezentantul guvernului i-a asigurat pe sotii Sas de sprijin in materiale de constructii necesare refacerii casei distruse. S-a mai decis inceperea cit mai rapid a lucrarilor de amenajare a canalului de drenaj al apelor pluviale si a unui podet de trecere, canal care este in multe locuri ingustat sau chiar blocat de diverse materiale.

Pe baza informatiilor culese la fata locului, prefectul a inaintat o adresa catre Ministerul Administratiei si Internelor pentru obtinerea de ajutoare pentru familiile a caror imobile sau anexe au fost afectate de ruperea de nori.

Potrivit datelor prezentate dupa evaluare de catre primarul Vasile Mitrasca, pabugele produse in Tasnad de "ruperea de nori" se prezinta astfel: *A fost distrusa casa sotilor Sas; *Au fost inundate 65 de imobile, 42 de subsoluri de bloc si pivnite; *Apa a coperit 21 de hectare de gradini si curti; *31 de fintini nu mai pot fi folosite; *Au fost afectate si avariate strazi in lungime de 4 kilometri.

De asemenea, au mai fost inundate, Gradinita cu program prelungit, un depozit de materiale de constructii si depozitele si subsolurile Centrului de instructie al Jandarmeriei.