Banul nu mai este puterea. Puterea este reprezentata, in epoca actuala, de informatie. Cine este informat este puternic. Dintotdeauna, dar cu preponderenta in ultimele zeci de ani, s-a acordat o atentie sporita gestionarii acestor informatii.

Serviciile secrete au ajuns un fel de Fort-Knox-uri, "tezaurul" pastrat aici fiind tanjit de foarte multi, daca nu de toti cei cu putin creier sub podoaba capilara. Uneori mai apar brese in sistemele de siguranta, iar franturi de informatii ajung la plebei.

Pe adresa redactiei noastre a sosit un plic, adus de un curier, in care am "descoperit" un document pe care, noi, ziaristii nepriceputi, l-am atribuit unor oameni care lucreaza cu oamenii pentru anumiti oameni.

Spicuim din aceasta "misiva", fara a ne insusi veridicitatea celor afirmate acolo, iar daca informatiile nu sunt conforme intru totul realitatii, atunci cei vizati le pot considera pamflete. Deci cine se supara confirma?

Politicieni

Mircia Muntean - primarul Devei - lucreaza doar cu firme agreate de el si contra comision. Lucrarile pe domeniul public sunt executate de firmele lui Dan Jurca si firma Metal Expres, administrata de Dragoescu. In jurul achizitiei terenurilor si a spatiilor s-a format o adevarata afacere. Conducerea primariei manevreaza prin oamenii de afaceri Marius Vargas, Lucian Farcasiu, Doru Sapta.

Suspectat de legaturi cu interlopii locali care i-au finantat campania electorala, pe care le neaga. Obisnuieste sa se laude cu faptele sale si este relativ usor de urmarit. Este constient ca ii sunt ascultate convorbirile si este prudent, ori incearca sa intoxice cu informatii false.

Se bucura de sustinerea Lojei Masonice datorita bunicului sau, care a fost un membru marcant al miscarii masonice din Romania.

Mircea Molot - presedintele CJ Hunedoara - primele afaceri le-a facut cu fondurile pentru reparatiile la scoala unde era director. Ca viceprimar a fost numarul doi in Deva. Se pare ca accepta comision, este mintea vicleana a PNL si se lupta sa devina numarul unu. Oficial, scoate bani din oierit si editura.

In ultima vreme lucreaza mai discret si departe de judet, in speranta ca va scapa de urmaritori. Are pretentia sa ii treaca prin mana orice afacere.

Florin Oancea - viceprimar liberal - a fost sustinut puternic de Mircia Muntean. A castigat bani din afaceri cu terenuri. Mai are afaceri in domeniul imobiliar, magazinele Dariane si un bar. In lipsa lui Muntean, conduce primaria, desi nu are experienta. Incearca sa-si adaposteasca afacerile - care sunt la limita legii.

Laura Sarbu - secretarul Primariei Deva - isi ascunde afacerile in spatele functiei. Vine din Primaria Capitalei. Scoate bani din localul "Scala", administrat de sotul ei. De fapt, spatiul este detinut de Lucian Farcasiu, proprietar al cladirii Casina, unul dintre apropiatii primarului Mircia Muntean. Este apropiata de viceprimarul Florin Oancea.

Dorin Paran - vicepresedinte CJ Hunedoara - este suspectat ca reprezinta vocea vicepremierului Pogea in Consiliul Judetean. Manevreaza fondurile externe. Inca ii este teama sa se arunce in aranjarea afacerilor in stil mare. Tine spatele firmelor membrilor PD in Consiliul Judetean.

Petru Marginean - vicepresedinte CJ Hunedoara - este izolat de colegii lui din conducerea Consiliului Judetean. Cunoaste afacerile liberalilor din Consiliu din vremea in care era inginer la firma sotiei. Ceilalti doi colegi il ocolesc.

Marius Cristian Vladu - prefectul judetului - usor de manevrat atat de Bucuresti, cat si de Pogea. El porneste atacul impotriva liberalilor prin diversi intermediari si cunostinte inclusiv in presa. Mentine legatura cu administratia firmei REVA din Simeria, unde lucreaza si sotia sa. Exista informatii conform carora nu ar fi strain de afacerile cu fier vechi si zgura.

Se recomanda verificarea cu atentie si protejare informativa. Subiectul a reusit sa identifice si sa neutralizeze sursa.

Ioan Rus - consilier judetean, fost vicepresedinte al institutiei - a lucrat cu fonduri europene si doar cu anumite firme. A fost in mijlocul scandalurilor dintre administratia deveana si furnizorul de apa.

Ion Pitulescu - consilier judetean, general in rezerva, fost sef al Politiei Romane - ajuns in prima linie fara a exista informatii referitoare la coruptie. A demisionat din cauza presiunilor facute de cei vizati in cercetarile demarate de el. Este incomod in Consiliul Judetean, existand persoane care ar dori sa-l vada retras din comisia juridica.

Mihail Rudeanu - fost presedinte CJ Hunedoara - se pare ca a beneficiat din plin de sprijinul lui Calin Mitra, care a cumparat in 2001 SC Tatimar SRL, prieten din studentie cu Rudeanu, si al Georgetei Barabas, membru de frunte al PSD Hunedoara, cunoscuta pentru relatiile extrem de apropiate cu persoane influente de la centru, cum ar fi Mihai Tanasescu, Adrian Paunescu etc.

Ioan Timis - Deputat PSD de Hunedoara, fost patron al unei retele mass-media. Recunoscut pentru viclenia de care a dat dovada si pentru tepele pe care le-a tras fostilor angajati. In doi ani a piedut majoritatea posturilor la care era patron si care ii erau de mare folos in campania electorala: Radio 21 Deva, Radio Cristal Brad, Radio T5 ABC Hateg, TV Cristal Petrosani.

Fostii angajati au confirmat faptul ca erau obligati sa serveasca interesele PSD si si-au amintit de zilele in care munceau pentru interesul personal al sefului. Face parte din aripa dizidenta si nu este deloc iubit de colegii hunedoreni, dar se lauda cu prietenia cu Adrian Nastase. A fost suspectat ca si-ar fi ucis sotia. Este tot timpul in delegatii. Competenta depasita.

Georgeta Barabas - membru PSD Hunedoara - este acuzata ca a avut altfel de relatii decat cele profesionale cu unii dintre deputatii de Hunedoara. Suspiciuni referitoare la unele relatii cu agentii economici din domeniul fierului vechi. Au existat unele acuzatii privitoare la eliberare de autorizatii contra unor cotizatii.

Adrian Iovanesc - primarul din Calan - este acuzat ca toate lucrarile contractate de primarie sunt executate de aceeasi firma, Metaloterm, patronul Dan Alexandru fiind prieten foarte apropiat al primarului.

Florin Cazacu - fost lider al minerilor din zona Bradului, ajuns primar a gasit "alinare" la partidul lui Adrian Nastase, personalitate cu sprijinul careia a castigat alegerile locale din 2004. Campania electorala a fost una fastuoasa, cu multe spectacole oferite gratuit bradenilor si multe promisiuni.

De cand e primar, Cazacu ar cam fi uitat de unde a plecat si ii priveste cu superioritate pe fostii ortaci.

Viorel Arion - senator PNL - a ajuns in Senat datorita sustinerii puternice a unor lideri de partid, sustinere care e generata nu numai de activitatea politica. A castigat bine de pe urma contractelor cu combinatul Siderurgica. Usor de manipulat.

Gheorghe Barbu - deputat PD, actualmente ministrul Muncii - a folosit abil presedintia Consiliului Judetean pentru a se lansa. In jurul lui s-au adunat firme care au prins contracte finantate din fonduri bugetare. Exista suspiciuni referitoare la relatii cu interlopii din Deva si cu Calin Mitra, devalizatorul societatii Apollo.

Liviu Almasan - deputat fost PRM, plecat in partidul lui Corneliu Ciontu - a fost unul dintre cei mai puternici finantatori ai PRM cu contributii de peste un miliard. Are afaceri in domeniul prelucrarii lemnului si este banuit de relatii cu mafia italiana. Vulnerabil datorita apetitului pentru bautura.

Viorel Duca - senator PRM - a finantat puternic campania partidului. Are afaceri in SUA care intra in competenta altui serviciu. A fost selectat ca europarlamentar. Nu este agreat de filiala locala.

Adrian Paunescu - senator PSD - a ajuns pe listele din judet in urma accidentului de masina provocat de sotia sa, care se este hunedoreanca. In perioada dizidentei comuniste s-a retras la Sacaramb. A incercat sa aduca in judet firma Dorna, dar fara rezultat.

Monica Iacob Ridzi - deputat PD din noul val - este agreata de Basescu si numita europarlamentar. Sotul este viceprimar la Petrosani. Reprezinta interesele firmelor PD.

Ionica Popescu - deputat PC - a fost impusa pe liste de la Bucuresti, provocand nemultumire atat in randul membrilor organizatiilor locale ale PSD, cat si in vechiul PUR, mai ales pentru viceprimarul municipiului Vulcan, caruia i-a luat locul. A lucrat in presa sub pseudonimul Ioana Iova si apoi ca sefa a biroului de presa al partidului.

Iuliu Winkler - ministru delegat pentru comert, presedinte UDMR - este un apropiat al sefilor Uniunii si incearca din rasputeri sa mentina o organizatie puternica in judet. A facut jocurile la ultimele alegeri din Deva, motiv pentru care Mircia Muntean ii este recunoscator. Directioneaza fonduri catre fundatiile minoritatii.

Nicolae Schiau - primarul municipiului Hunedoara. Banuit de introducerea in afaceri cu administratia locala a unor personaje implicate in traficul cu fier vechi. Institutia pe care o conduce a atribuit contracte preferential unor colegi de partid. Unul din clientii primariei este societatea Ison Trade, detinuta de Gheorghe Ivan, presedintele organizatiei PD din municipiu.

Petru Paun Jura - primarul orasului Simeria. Pe seama lui Jura circula informatii legate de dirijarea catre firme din anturaj a lucrarilor de reparatii pentru primarie. A fost acuzat de modul in care dirijeaza lucrarile publice din oras si de tratarea preferentiala a investitorilor straini.

Alexandru Muntean - viceprimar al municipiului Orastie. Banuit ca a intermediat toate investitiile straine facute in municipiu. Despre Munteanu se spune ca ar fi omul de negociere care nu ar rata nici un comision. Numele viceprimarului mai este vehiculat in legatura cu tranzactii suspecte de terenuri.

Afaceri si afaceristi

Grupul de firme Sartex 96 si Dorel Haiduc - societatea, controlata de controversatul om de afaceri Dorel Haiduc, a primit datorita apropierii de Ioan Popa, fostul director al Petrom, construirea drumurilor de acces la sonde si lucrarile de modernizare a statiilor Petrom din judetul Hunedoara. Sartex este suspectata de o usoara finantare a campaniei lui Traian Basescu.

SC Ison Trade Hunedoara si Gheorghe Ivan - Fost senator FSN, actual presedinte al filialei PD Hunedoara. Relatii bune cu primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau. Afaceri cu primaria si cu alte institutii publice. Este banuit de contacte cu personaje influente din mediul interlop implicate in trafic cu fier si zgura.

SC Metal Expres Deva si Dorin Dragoescu - Despre Metal Expres circula eticheta de "firma a liberalilor". Prin aceasta societate s-ar fi derulat sume imense, o mare parte din fonduri luand destinatii necunoscute. Societatea a fost servita regulat de administratia locala deveana si deruleaza in continuare lucrari pe bani publici, desi este pe lista datornicilor la bugetul de stat.

Marmosim Simeria - Societatea care produce politicieni. Firma lui Videanu, ajuns primar al capitalei, si a lui Pogea, vicepremier al Romaniei. Cei doi controleaza afacerile societatii, considerata cel mai important pol economic al PD-ului. Implicata in concesionari dubioase de resurse minerale primite pe final de mandat de la actuala opozitie politica, PSD.

Condor SA Deva si Caius Mihai Apostu - Firma a fost implicata intr-o tranzactie suspecta cu Primaria Deva. Condor a cumparat la subpret de la primarie imobilul fostei Directii Judetene a Finatelor. Contractul a pagubit statul cu zeci de miliarde de lei. Numele societatii Condor se leaga de constructia noului palat administrativ din Deva, lucrare neterminata, in care s-au investit bani publici.

Caius Apostu, directorul Condor, este cunoscut ca un apropiat al lui Dorel Haiduc caruia i-a gestionat afacerile.

Ioan Haragus - s-a apucat de afaceri imediat dupa revolutie. De la o simpla brutarie, poate si cu sprijinul enoriasilor, preotul si-a dezvoltat firma ajungand acum sa fie unul dintre cei mai instariti oameni din Brad. A fost, pe rand, membru PNL, PRM, iar acum PC intr-un singur an.

Prieten cu Theodor Melescanu, Ioan Haragus pastreaza legatura cu liberalii, pentru care organizeaza mese festive la restaurantul fiului sau. Ii place sa fie admirat, asa incat nu pierde nici o ocazie de a se lauda cu averile consistente pe care le detine. Muncitorii care lucreaza in cadrul firmelor lui sunt platiti cu salariul minim pe economie.

Desi la un momendat renuntase la hainele sfinte, nu pierde nici o ocazie de a sluji in numele Domnului.

Politie

Velu Caluseru - seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna - suspectat de implicare in numeroase jocuri de interese. Au existat mai multe tentative de schimbare a acestuia din functie. Ultimul scandal este acela in care a fost acuzat de prefetul judetului ca-i intercepteaza convorbirile telefonice. E posibil sa devina vulnerabil din cauza atacurilor repetate.

Tirinescu Ioan - sef la circulatie, acuzat ca a favorizat inscrierea unor masini furate din strainatate. Este un prieten apropiat a viceprimarului Oancea.

Alexandru Draghici Rosioru - inspector sef IJP Hunedoara - este nou venit in judet. Nu are legaturi cu cercuri de interese. Posibil si din cauza timpului scurt. E posibil ca din cauza necunoasterii realitatii din judet sa ia decizii eronate ca urmare a dezinformarii din partea subordonatilor.

Servicii deconcentrate si administratie

Viorica Popescu, director Protectia Copilului. Incheie contracte dubioase cu aprobarea presedintelui Consiliului Judetean, Molot. Este membru PD de fatada fiind total subordonata liberalilor. Este o tinta usoara, pentru ca nu stie sa-si aleaga si sa-si atraga oamenii in jur.

Lucian Heius - director executiv la Directia Finantelor Publice Hunedoara - este acuzat ca desi la inceputul mandatului a promis ca toate firmele cu datorii de peste 5000 de euro catre stat vor fi lichidate, in prezent doar 5 la suta din aceste firme au fost inchise. Intersanta schimbarea de atitudine. Se impun verificari.

Lucia Costinas - director la Agentia pentru Protectia Mediului este suspectata de relatii stranse cu mafia fierului vechi de la Hunedoara, unde nu a dat nici o amenda, desi s-au inregistrat adevarate dezastre ecologice.

Constantin Blaga - sef Birou Vamal Deva, este acuzat ca impreuna cu unii dintre sefii politiei si cei de la Registrul Auto au intocmit acte valabile pentru importul si inmatricularea autoturismelor traficate. Doar traficantii au fost cercetati si trimisi in judecata, acesta reusind sa nu fie luat in vizor de organele de cercetare..

Victor Leu - directorul CJAS Hunedoara - este suspectat de conflict de interese avand in vedere relatiile cu fosta firma care detine o farmacie in Hunedoara. Se impune ca subiectul sa fie protejat informativ.

Anisor Parvu - sef al Inspectoratului Scolar Hunedoara - implicat intr-un scandal referitor la o marire de nota de la o olimpiada de matematica pentru nepotul lui Gheorghe Pogea. Nu ezita sa dea bani pentru a-si lua examenele si sa ia bani de la altii pentru a le aranja promovarea.

Este recunoscuta latura violenta a acestuia, in timpul examenului de bacalaureat a agresat un profesor de la Liceul Traian.

Adrian Magheru - sef al Directiei de Sanatate Publica Hunedoara - cunoscut pentru spagile pe care le cerea pacientilor pe vremea cand era doctor internist. Este supravegheat indeaproape pentru actualele "invarteli" pe care le face de la sefia institutiei.

Ioan Sicoe - directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, una din persoanele acuzate ca au inchis ochii la jaful din muntii Orastiei, desi atributtiile de serviciu il obligau, acesta a omis sa sesizeze autoritatile.

Tiberiu Balint - fost presedinte al Consiliului de Administratie al Apaserv, actualmente sef reprezentanta Registrul Auto Roman Hunedoara. Implicat in scandalul "strandul". A avut de recuperat datorii de peste 50 de milioane de lei de la firma lui Adrian Cartita, pe atunci presedinte al tineretului liberal devean, care la un moment dat administrase strandul. Creantele reprezentau contravaloarea apei furnizate de Apaserv .

Traian Laslau - director al Directiei de Statistica Hunedoara, acuzat de prefectul Marius Cristian Vladu ca la recensamant i-au iesit mai putin cu 28 de mii de hunedoreni, in timp ce marja maxima era de 500 de persoane.

Mihai Sahiu - inspector sef la Inspectoratul in Constructii al judetului Hunedoara, implicat intr-un conflict cu Cosmin Nicula, pentru ca deputatul (pe vremea aceea subprefect - n.r.) i-ar fi cerut sa demisioneze in momentul in care partidul umanist a renuntat la alianta cu PSD in favoarea liberalilor.

Marcel Socol - Fost director AJOFM Hunedoara, membru fidel al PSD-ului. A renuntat la functia de viceprimar al municipiului Brad pentru cea de director la AJOFM. Acuzat de prefectul Cristian Vladu de incompatibilitate, din cauza faptului ca era administrator la Societatea Critul din Brad.

Dapa ce a fost schimbat din functia de director al AJOFM Hunedoara, s-a multumit cu un alt post in cadrul aceleiasi institutii.

Daniela Salagean - director economic la Consiliul Judetean Hunedoara. Fost director economic la Primaria municipiului Deva. Exista informatii despre relatia dintre fiica ei, Daiana, si unul dintre interlopii suspectati ca jefuiesc comorile dacice.

Directia Silvica Hunedoara - Institutia a fost implicata in campania electorala din 2004, sustinand cu masini si personal PSD. Conducerea Directiei a tolerat defrisarile masive din judet. Institutia este implicata in licitatii publice preferentiale si face parte din clientii unor societati controlate de oameni de afaceri influenti in judet.

Directia Judeteana de Drumuri Hunedoara - Licitatii, contracte si bani publici gestionate de Directie ajung la un numar redus de firme. Aceleasi. Conducerea Directiei gestioneaza fonduri imense care intra in conturile firmelor agreate. O parte din aceste firme nu sunt specializate in executia de drumuri.

Sport

Gheorghe Uscatu - sponsor Corvinul Hunedoara. Banuit de implicare in afaceri cu fier vechi. Este unul din numele grele vehiculate in traficul cu fier si zgura din municipiu. Personaj influent. Directorul tehnic al firmei sale este Gheorghe Filer, fostul comandant adjunct al Politiei municipiului Hunedoara.

Dacian Varga - fotbalist la Sportul Studentesc Bucuresti. Originar din Deva, Varga a fost implicat in mai multe scandaluri sexuale. Are un anturaj dubios.

Mircea Alic - ex-presedinte Corvinul, in prezent presedinte la Victoria Calan. Banuit de deturnare de fonduri, considerat unul din vinovatii disparitiei fostei echipe Corvinul Hunedoara.

Alin Simota - presedintele Clubului Sportiv Jiul Petrosani, are relatii de afaceri cu Adrian Gardean, implicat in afaceri dubioase, cu cazier patat, si cu cumnatul acestuia, alaturi de care conduce firma Global, societatea care se ocupa de masa minerilor. De curand, Alin Simota a cumparat casa lui Gardean, care si-a mutat cartierul general din Valea Jiului.

Este santajabil din cauza relatiilor sale cu lumea interlopa. S-a erijat in aparatorul grupului "Bebe Ilie", pe posturi de televiziune locale.

Valea Jiului

Dumitru Avram - liberal, om de afaceri, prieten apropiat cu presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, consilier local in Vulcan, face parte acum si din CA al CNH, de unde a si prins un contract de renovare a sediului la un pret care nu acopera nici materialele. Are o plangere penala pentru tentativa de viol asupra unui barbat.

Nici jocurile de noroc nu i-au adus faima, pentru ca a fost prins de Garda Financiara si Directia Finantelor Hunedoara, care i-au confiscat parte din aparate.

Aurelian Serafinceanu - ar fi fost salvat, Miron Cozma luandu-l ca vicepresedinte la Confederatia Sindicatelor Miniere din Romania. A negat vehement. Asta pentru ca liderul minerilor a gresit numele firmei care era sa-l dea afara pe Serafinceanu. Cei care mai traiesc spun ca in 1990, fostul prefect era angajat al UPSRUEM Petrosani si nu al UMIROM.

Dupa ce contabilul sef al UPSRUEM-ului a fost prins la granita cu conserve de carne, a urmat prinderea lui Serafinceanu, tot la granita, dar cu rulmenti sustrasi din uzina. La vremea respectiva, fapta sa a facut obiectul unui articol de presa.

Octavian Costescu - fostul guvernator al Vaii Jiului, a devenit dupa alegeri consilier al premierului Tariceanu. A oscilat intre doua-trei grupuri de oameni de afaceri dubiosi, sub motiv ca nu are sediu si nici masina de serviciu, fapta pentru care a fost suspectat la randul sau.

Despre consilierul sau, o blonda cu initiativa si cu fonduri pentru imaginea ONG-ului al carui presedinte era Costescu, se spune ca era apreciat cu multa-multa dragoste si tandrete.

Ioan David - fost sef politia Petrosani. Municipiul Vulcan are cativa "tari", care s-au descurcat si ei cum au putut. Recentul scandal cu falsul in inscrisuri la Cartea Funciara, fals pentru care este cercetata o functionara a Primariei din Vulcan, l-a scos la iveala pe cumnatul fostului sef al Politiei Petrosani si Deva, Ioan David, zis Bill. Este vorba de vestitul Lihu.

Cumnatul este cunoscut in zona ca un adevarat norocos care a pus mana pe tot ce a putut pana anul trecut, terenuri si spatii comerciale. De cand cu noua garda, curg procesele pentru punerea in legalitate a Primariei.

Costel Avram - intrat in politca, dupa ce a fost pe la Regia Autonoma a Apei Valea Jiului, ataca virulent anumiti oameni de afaceri. Exista probabilitatea ca sa foloseasca aceasta metoda pentru ca respectivii au refuzat sa faca asigurari la firma sa de acelasi profil.

Ioan Hortopan - apropiat de cercul liderilor de sindicat, recent condamnati. La locuinta din Petrosani a liderului Dorin Lois, fotoreporterii si televiziunile au prins imagini cu doi politisti cunoscuti, imbracati "civilizat", respectiv fratele lui Costel Avram si inspectorul Buruiana.

Cel de a-l treilea individ era imbracat tip sport cu o sapca rosie pe cap, in spatele caruia statea sotia lui Dorin Lois. Retinerea liderului a fost extrem de rapida. Toata presa l-a dat pe acesta ca fiind liderul care s-a suit cuminte in masina care trebuia sa-l duca la penitenciar. De fapt, omul era un alt politist, neam cu fostul deputat PRM, Ioan Hortopan.

Carol Schreter - primar PD al municipiului Petrosani - orgolios, isi ascunde cu dibacie petele, respectiv sumele incasate din surse misterioase.

Este santajabil de catre cei care au cotizat pentru campania sa electorala, apoi cu banii alocati in mandatul 1996-2000, de la Presedintia Romaniei, pentru cartea "Lupeni 77-Lupeni 97", cand la a doua editie a cartii nu a tiparit decat trei exemplare "imbunatatite". Si in prezent "aduce multumiri" celor care i-au inlesnit afacerea.

Nicolae Branisteanu - banuit ca are relatii cu "mafia" din Valea Jiului. Din acest motiv poate fi usor santajat, chiar umilit, avand in vedere paharul cu bautura turnat in capul sau - la o masa festiva - de omul de afaceri Mihai Viorel Bonea, cel care a incitat un grup de indivizi pentru a ataca cu toporul pe fostul director al Societatii de Gospodarie Petrosani, in masivul Parang. Branisteanu n-a ripostat.

Marinica Daj - fratele prim-procurorului de la Petrosani, a fost seful Biroului juridic al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, dupa controalele "capusarilor" huilei a devenit juristul si avocatul fostului prefect de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu.

Afacerile dubioase ale lui Serafinceanu si CNH, dar mai ales contractul cu dezafectarea Preparatiei Uricani, l-au facut pe intransigentul Daj sa devina marioneta in mana afaceristului si politicianului Serafinceanu. Marinica Daj se teme ca ii este urmarita prestatia prin salile de judecata de actualul stapan.

Gheorghita Iorga - fost lider de sindicat, fost director la Mina Aninoasa, fost director adjunct la Salvamin Petrosani, in prezent consilier local la Petrila.

A ramas in "bune relatii" cu conducerea CNH, dupa ce a fost prins cu compensari de combustibil de la Companie, combustibil introdus la pompele personale de benzina, a mai fost depistat ca isi efectua lucrarile de constructii in interes personal cu angajatii de la subunitatile pe care le-a condus.

A mai fost implicat in scandaluri cu deconturi false, a continuat sa fie mentinut in functii de conducere. Santajabila a fost conducerea CNH si PSD, care pare sa fi impartit frateste profitul.

Cornel Resmerita - primar PSD Lupeni - si-a construit un imperiu, incepand din 2000. Bine consiliat, Resmerita a reusit sa "multumeasca" pe cei ce l-ar fi putut santaja. Dintr-un stapan de bar gen bodega, a ajuns proprietar de restaurant de tinuta, cu prorietati - terenuri si spatii de locuit - chiar si cu steagul UE in fata restaurantului.

Ioan Firiza - om de afaceri, detine Cheile Butii - Campu lui Neag, si asociatii sai, a fost deconspirat de Directia Finantelor Alba Iulia ca la punctul de lucru din Lupeni, al Fabricii de tigari Targu-Jiu, se fabrica "Cerbul Carpatin". Primarul Rasmerita a incercat sa ascunda, Firiza zicea ca nu, asociatii ziceau ca dam pentru ca altfel era vorba de trafic. Politia statea cuminte, cercetand.

In hala de productie s-a gasit o mare cantitate de tigari BT, "confiscate de la Constanta si depozitate la Lupeni de organele abilitate". Cazul a fost inchis, DGF Alba nu a pagubit statul.

Mihai Viorel Bonea - fost director de banca Bankcoop, a acordat credite mai ales firmelor care nu indeplineau conditiile stabilite. Suspectat de incasarea unor cotizatii de le oamenii de afaceri, "agatati" in acest fel, pe termen lung.

Exista suspiciuni cu privire la traficul cu masini sub protectia lui Ioan David, pe vremea cand era seful Politiei Petrosani, cu continuare la Deva, munca la negru si folosirea copiilor la munca, in Parang, suspectat de trafic de carne vie, camatar, astfel reusind sa puna mana pe multe apartamente, chiar inaintea bancilor, cu concursul Cartii Funciare Petrosani, inselaciune in dauna revolutionarului Bejenariu si folosirea in fals a numelui si semnaturii acestuia, ocupare abuziva a terenurilor din vecinatatea cabanei sale din Parang, desi nu se afla in legalitate cu investitia din Parang a beneficiat de finantari tocmai pentru aceasta investitie.

Nicolae Dima - rectorul Universitatii Petrosani - are faima de a acoperi neregulile din cadrul Universitatii. Prim vicepresedintele PSD Hunedoara, Radu Rorin, professor doctor inginer, suspectat ca aranjeaza contra-cost orice examen. Profesorii de la diverse catedre fac servicii - evaluari si expertize - contracost diverselor societati de unde se pot scoate bani sau unde se pot acoperi bani.