Nicoara ii va pune la dispozitie Sala Mare a Palatului Administrativ, pentru intalnirea acestuia cu presedintii cluburilor de fotbal din judetul Cluj, programata pentru data de 2 noiembrie, de la orele 9.30.

Iuliu Muresan, presedintele CFR Ecomax, si Patritiu Abrudan, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Cluj, au declarat ca implicarea administrativului in campania electorala a lui Gica Popescu nu li se pare normala.

Candidatul opozitiei, asa cum este perceput Gica Popescu, i-a trimis o scrisoare presedintelui Consiliului Judetean Cluj, prin care ii solicita ajutorul in organizarea unei intalniri cu toti presedintii cluburilor din judet, pentru promovarea programului de "guvernare", in incercarea de castigare a alegerilor pentru sefia fotbalului romanesc.

Marius Nicoara i-a raspuns afirmativ si, in cursul zilei de miercuri, l-a insarcinat pe Nicolae Ienac, directorul adjunct al Directiei Judetene de Sport Cluj, sa se ocupe de convocarea acestora.

Ienac ne-a confirmat informatiile si, mai mult, ne-a declarat ca organizarea de catre Consiliul Judetean a acestei intalniri este legala si acoperita din toate punctele de vedere. "M-a chemat domnul presedinte Marius Nicoara si m-a rugat sa ma ocup de convocarea oamenilor de fotbal din Cluj.

Stiu ca Gica Popescu i-a trimis o scrisoare, prin care-l ruga sa-i faciliteze o intalnire cu presedintii cluburilor si sa-i puna la dispozitie o locatie", a afirmat Ienac.

Marius Nicoara: " M-a rugat oficial si politicos"

Presedintele C.J. nu a vazut nici un motiv in a nu-i da o mana de ajutor lui Gica Popescu. Marius Nicoara a declarat pentru ZIUA de Cluj: "Gica Popescu mi-a trimis o scrisoare oficiala si politicoasa, iar eu nu am vazut nici un motiv in a-i intoarce spatele. De aceea, l-am rugat pe domnul Ienac sa se ocupe de problema", a spus Nicoara.

"AJF Cluj se ocupa de fotbal, nu C.J."

Iuliu Muresan a fost primul presedinte de club care l-a atacat pe Gica Popescu, despre care a spus ca este in continuare "omul" lui Giovani Becali si candidatul "unui grup de interese, ce nu trebuie lasat sa puna mana pe FRF". Lui Iuliu Muresan nu i se pare normala implicarea Consiliului Judetean in campania electorala a lui Popescu.

"Guvernul nu ajuta sportul, nu creeaza un cadru legislativ, iar reprezentantii acestuia in teritoriu nu ar trebui sa se ocupe de astfel de adunari. Nu mi se pare logica implicarea administrativului in campania lui Popescu", a spus Iuliu Muresan.

De aceeasi parere este si Patritiu Abrudan, presedintele AJF Cluj. "O sa ma duc sa vad ce are in cap Gica Popescu, dar el a procedat gresit. Trebuia sa se adreseze AJF Cluj, al carui unic obiect de activitate este fotbalul, nu administrarea judetului", a afirmat Abrudan.

"Nu ma folosesc de oamenii politici"

"Solicitarea mea a venit in urma programului de guvernare pe care l-am redactat si care cuprinde crearea unor baze sportive si astfel doresc sa iau pulsul administratiilor locale, prin care sa imi dau seama daca voi fi sprijinit in incercarea de a revitaliza fotbalul in toate provinciile tarii.

Daca planul nu va avea sustinere, atunci acel punct din program il voi scoate. Nu este vorba de o sustinere politica, ci de cunoastere in profunzime a lucrurilor pe care doresc sa le aduc in fotbal, daca voi deveni presedinte al FRF. Cine spune ca ma folosesc de oamenii politici si de functiile lor, se inseala", ne-a declarat in exclusivitate Gica Popescu.