Primaria Oradea arunca miliarde de lei pentru repararea unor tronsoane date in folosinta nu demult la sistemul de canalizare al municipiului, din cauza neglijentei cu care au fost efectuate primele lucrari. Cu toate acestea, municipalitatea nu scoate o vorba despre cautarea si pedepsirea vinovatilor.

Consiliul Local a aprobat recent "reabilitarea retelei de canalizare" de pe anumite tronsoane ale strazilor Dimitrie Cantemir, Aluminei si Selimbarului.

Motivul invocat este acela ca toate cele trei circuite de conducte trebuie inlocuite "din cauza aceleiasi probleme de executie: au fost montate cu pante gresite, neasigurand viteza de autocuratire".

Astfel, din pricina fenomenului de colmatare, conductele nu prezinta siguranta in exploatare, inregistrand un grad ridicat de uzura. Lungimea totala a retelei ce trebuie inlocuita este de peste 800 de metri.

Conform raportului de specialitate al Directiei Tehnice a Primariei, conductele actuale din beton vor fi inlocuite cu altele de tip PVC. Lucrarile vizeaza reteaua de canalizare a 12 blocuri si trebuie executate in maxim o luna. Valoarea totala a investitiei este de 150.000 euro, aproximativ 5,4 miliarde lei.

Surprinzator, in afara unui singur consilier local, Silvia Suciu (PSD), nimeni nu s-a intrebat de ce trebuie cheltuiti alti bani de la buget pentru a face reparatii la o lucrare data recent in folosinta. Fapt si mai grav, nimeni nu s-a intrebat de ce nu sunt cautati vinovatii pentru receptia lucrarii gresit executate.