Judetul Caras-Severin se dovedeste iarasi a fi unul atipic din punct de vedere al politicii. Incepand de joi acesta are doi subprefecti, dar nu are inca nici un prefect. Acest lucru a declansat noi lupte de culise, dupa demisia fostului prefect, doctorul Gavril Soran, care a decis sa ramana presedinte al filialei PNL.

Surse din cadrul institutiei sustin ca pentru functia de prefect se "dueleaza" patru candidati, toti fiind membri liberali. Primul este viceprimarul municipiului Resita, Dorinel Hotnogu, altul este juristul Prefecturii, Cristian Gafu, cel de al treilea este Sorin Musat - seful AJOFM, iar cel de-al patrulea, cotat cu cele mai multe sanse, este consilierul prefectului, Toni Paulescu.

Acesta din urma are si sustinerea lui Soran, care, potrivit unor surse, ar fi intervenit personal la Bucuresti in favoarea lui, pe langa premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Pana cand i se va gasi un inlocuitor fostului reprezentant al Guvernului in teritoriu, ieri a avut loc instalarea oficiala in functie a celor doi subprefecti ai judetului, Petru Albert Seres si Dorel Adrian Ursu. Ceremonia s-a desfasurat in prezenta ministrului secretar de stat Victor Paul Dobre.

Numirea celor doi a fost facuta in cadrul Comisiei Consultative, condusa de presedintele Consiliului Judetean, Sorin Frunzaverde.

Seres a detinut si pana acum functia de subprefect, el fiind presedintele filialei UDMR, partid care l-a si propulsat in functia din cadrul Prefecturii anul trecut. Odata, insa, cu aprobarea noii legi privind faptul ca prefectii si subprefectii trebuie sa fie apolitici, el a demisionat din Uniune, la finele anului trecut.

Totodata, celalalt subprefect, Adrian Dorel Ursu, a ocupat pana acum functia de secretar al Prefecturii, el fiind instalat pe acest post de pe vremea guvernarii PSD. Ca o nota de exclusivitate, trebuie mentionat ca cei doi sunt singurii subprefecti din Romania instalati in functii in prezenta unui ministru secretar de stat, avand in vedere ca judetul nu are inca un prefect.

Petru Albert Seres a multumit tuturor celor care i-au fost alaturi in ultimul an, pentru a se integra cat mai repede in activitatea desfasurata si ca deviza sa va fi "de partea oamenilor, pentru oameni".

La randul sau, Adrian Dorel Ursu a afirmat ca rolul Corpului Inaltilor Functionari Publici in care a intrat este acela de a respecta legile si a-i face pe cetateni sa plece multumiti din Prefectura.