Consiliul Judetean si Spitalul de Urgenta Valcea sunt la un pas de a pierde una dintre cel mai renumite clinici de recuperare din tara. Clinica Balneofizioterapeutica si de Recuperare Medicala de la Calimanesti va reveni in scurt timp fostilor proprietari, care au revendicat-o in instanta.

Pana acum judecatorii le-au dat castig de cauza in toate instantele. Ultima speranta a spitalului este acum Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cum ultimele procese au fost insa pierdute cu brio nici macar juristul unitatii, Daniel Deaconu nu mai spera in vreo sansa de castig.

Centrul medical de recuperare, unde sunt tratati mii de turisti anual va trebui astfel evacuat cat mai repede posibil. Cladirea a fost nationalizata pe vremea comunismului, iar dupa 1989 a fost revendicata de urmasii fostului proprietar, mostenitorii unui fost avocat, care locuiesc in Bucuresti si Caracal.

In anul 1999 apartinatorul imobilului a renuntat la acesta printr-o hotarare de restituire in natura. Juristul Spitalului Judetean de Urgenta a contestat decizia la Curtea de Apel Pitesti, unde a obtinut o hotarare conform careia se putea plati o despagubire baneasca pentru cladire.

Procesele s-au intins pe durata a sapte ani, dar sansele de reusita sunt foarte mici. In aceste conditii juristul apeleaza la toate metodele pentru a intarzia pe cat posibil verdictul final. Cum acesta nu este insa departe soarta angajatilor de la clinica este incerta.

Cum ei sunt specializati pe domenii care nu se incadreaza in alte compartimente ale spitalului. In aceste conditii ei nu vor mai putea fi folositi, dar nici nu pot fi dati afara pe motiv ca nu mai au acoperis deasupra capului. Conducerea spitalului inca mai spera gasirea unei solutii de compromis.

„Cu toate ca au amenintat cu executarea urmasii proprietarilor au pus in discutie si un fel de contract de inchiriere pe o perioada de un an, ceea ce ar insemna ca spitalul sa foloseasca spatiul in schimbul efectuarii unor reparatii a cladirii.