In data de 5 ianuarie 2006 a avut loc dezbaterea procesului penal intentat impotriva functionarului Primariei, Trandafir Vasile de catre contabilul autorizat, Durdoi Tinca. Aceasta a depus o plangere impotriva functionarului public acuzandu-l de calomnie si insulta, fapte care s-au petrecut in data de 20 iulie 2005 la sediul Asociatiei de Proprietari nr. 221 din cartierul Radu Negru.

Conform sentintei penale nr. 83 din data de 12 ianuarie 2006, Trandafir Vasile in prezenta mai multor persoane a insultat-o pe partea vatamata facand-o hoata si acuzand-o ca il instiga pe administrator pentru delapidarea unor sume de bani din gestiunea asociatiei.

Martor la aceasta cearta a fost si Stanel Carbunaru care a declarat in fata instantei ca functionarul Primariei a facut si alte afirmatii calomnioase la adresa contabilului autorizat, cea mai grava acuzatie fiind ca aceasta fura bani din gestiunea asociatiei.

Un alt martor a fost si Ileana Gavrilescu care a vazut „scena" cu ochii ei.

De partea functionarului Trandafir a fost colegul sau, Ilie Stanculeanu care a sustinut in fata instantei ca inculpatul nu a jignit-o pe contabila si nu a calomniat-o in nici un fel insa instanta a decis ca „sustinerile martorului urmeaza a fi inlaturate deoarece sunt nesincere, fiind infirmate de restul probatoriului administrat in cauza".

In aceasta cauza, instanta a decis ca inculpatul Trandafir Vasile a fost condamnat la plata unei amenzi penale in valoare de 5 milioane lei pentru savarsirea infractiunii de calomnie si cu 2 milioane lei pentru infractiunea de insulta.

Contactata telefonic, contabilul Durdoi Tinca ne-a precizat ca functionarul public a facut recurs si in data de 23 martie va avea loc o noua infatisare. De asemenea, partii vatamate trebuie sa-i plateasca daune morale in valoare de 5 milioane lei.

Cu privire la acest aspect, viceprimarul Lucian Tilea care se ocupa de asociatiile de proprietari ne-a declarat: „ In urma intrevedrii noastre cat si a intrebarilor pe care mi le-ati adresat, eu l-am chemat pe domnul Trandafir si l-am intrebat despre ce este vorba.

Am aflat ca era vorba de un proces in care dansul era acuzat de calomnie si insulta. L-am intrebat daca a fost implicat din punct de vedere profesional si mi-a explicat textual ca toate referirile pe care le-a facut in aceasta directie au fost in afara programului, ca puncte de vedere personale.

L-am mai intrebat daca punctul de vedere era exprimat in calitate de angajat si functionar public al Primariei, avand in vedere ca domnia sa nu mai lucreaza incepand cu mandatul meu la compartimentul de specialitate al asociatiilor de proprietari, ci la alt compartiment, si mi-a zis din nou ca „nu".

Deci, domnia sa, daca a facut o declaratie proasta, plateste pentru ea. Stiu ca a facut recurs la proces. Dat fiind ca este o problema personala a unui angajat al Primariei, daca aceasta nu se repercuteaza asupra muncii sale, nu avem ce masuri sa luam.

Dar, daca se repercuteaza, el fiind functionar public, exista o Comisie de Disciplina, s.a.m.d. Cand vom ajunge la aceasta problema, atunci se vor lua si masurile cuvenite. Pana una- alta, eu astept finalul acestui proces pentru ca apoi sa comentam rezultatul".

Viceprimarul Tilea a subliniat ca „daca afirmatiile functionarului au fost facute in timpul orelor de program si cu referire care il priveste pe el sau pe altcineva, atunci el va da socoteala conform legii, fara discutie".