Otto Milik a lansat ieri ideea cum ca protocolul incheiat intre sucursalele covasnene ale celor patru partide ce formeaza coalitia de guvernare - PNL, PD, UDMR si PC cuprinde un fals produs de un liberal. El a prezentat documentul cuprinzand semnaturile si stampilele partidelor din coalitie, aratand ca pentru Partidul Conservator a semnat altcineva, dar in nici un caz un reprezentant al acestei formatiuni politice.

PC nu a semnat, nu a parafat

Horia Munteanu, presedintele PC Covasna, a confirmat faptul ca actul respectiv nu este semnat de el sau de un alt reprezentant al formatiunii pe care o reprezinta si a confirmat faptul ca respectiva semnatura si stampila sunt rezultatul unui fals.

Desi protocolul cu pricina este datat din 25 martie 2005 (deci de un an), Otto Milik spune ca nu a dorit sa vorbeasca despre acest lucru pentru simplul motiv ca a vrut ca rufele murdare sa se spele mai intai in familie. Potrivit consilierului local, autorul acestui fals este fostul presedinte interimar Hobincu Zoltan.

"Pentru fals si uz de fals, eu sunt dispus sa ma adresez si autoritatilor. Cine face un fals intr-un partid, este dispus sa uzeze de fals si in institutia pe care o conduce" declara Otto Milik. Acesta spune ca Hobincu vroia la acea data sa se semneze cat mai repede protocolul pentru a-si insusi postul de director la Agentia pentru Protectia Mediului.

"Din aceasta cauza, PNL a pierdut foarte multe posturi la deconcentrate". Otto Milik a fost recent exclus din PNL, dar nu recunoaste acest lucru. "Excluderea mea este total nestatutara, incalcandu-se prevederile statutului si Regulamentului de aplicare a statutului PNL".